31 januari 2011

Läget Just Nu - Vecka 1105
Göteborg Filmfestival 2011 Ny
Jag brukar ju ha en speciallista den här veckan varje år då jag bara fyller listan med film...men jag tänkte att eftersom jag varit så duktig med att få upp recensioner under helgen, så stoppar vi in hela festivalen under en enda post istället. Det är dessutom en väldigt jämn festival hittills och jag skulle ha svårt att veta vilken av Abel och Chatroom jag skulle sätta före den andre, hur högt jag skulle sätta mysfilmerna The King's Speech och Flickorna från Dagenham och orkar inte fundera ett varv till på om jag undervärderade The Troll Hunter och övervärderade Kungen av Bastöy. Jag sammanfattar det istället med att ni som inte går på GIFF missar något som vanligt och avslutar med en förhoppning om att den nästa år inte krockar med Melodifestivalen igen.
"Hello" – Singel med Martin Solveig & Dragonette Ny
Den här låten från den franske DJn Martin Solveig tillsammans med kanadensarna i Dragonette har florerar runt internet med sin tennisvideo sedan oktober ifjol. det är dock först nu när den klättrar på englandslistan (plats 13 denna veckan) som jag blivit besatt av den via Spotify. Världens bästa låt så här innan schlagertsunamin kommande helg (för då, då blir det andra tongångar i mina hörlurar - tre av mina absoluta favoriter i årets MF dyker upp denna helgen) kommer från Frankrike och bör kollas upp!"Skins" - Säsong 5 Ny
Jag älskar Skins! Den första säsongen kan aknske ha varit dens vagaste, men efter det har det bara blivit bättre och bättre och när de bytte ut hela gänget efter två säsonger och stoppade in ett nytt var det en stor risk som blev ett genidrag. Andra generationen blev om möjligt ännu populärare och nu är det dags igen. Inför säsong fem är alla huvudrollsinnehavarna utbytta (mellan tvåan och trean behöll man ju Effie) men ska man döma eftersäsongspremiären så kommer det bli precis lika lyckat den här gången. Man vet ju aldrig...men mig hade de efter "Goodbye, Dads!". Magisk ungdoms-TV!
Frukost på "...and the Bakery" Ny
Göteborgs kanske mysigaste och godaste lilla bageri och café på Viktoriagatan har även en otroligt mysig frukost. Inga stora svängar - vi snackar bröd, pålägg, ägg och yoghurt - men så bedårande gott. Att starta helgen där är fullständigt briljant, och jag hoppas jag får flera tillfällen att göra det i år.
"Being Human" – Säsong 3 Ny
Den amerikanska versionen jag berättade om förra veckan var (är?) en axelryckning, men originalet fortsätter efter premiären av säsong tre att vara ett av mina absoluta favoritprogram på TV under vinterhalvåret. Att gänget bytt hus (och hur de löste det med Annie the Ghost var rätt smart) ger tredje säsongen nytt blod, men det är såklart adderandet av min gamle deckarfavorit Robson Green som jag är mest till mig i trasorna över. Ett TV-måste.
"Blinded by the Dark" – Ny singel med The Pusher Ny
Som vanligt när jag precis skickat iväg min lista till QX så dyker det upp en hel drös med bra musik precis veckan efter. Jag berättade om två låtar på Alexander Bards label SoFo Records i måndags, och här är en låt som har sitt ursprung i lite samma kretsar – låtskrivarduon/producenterna Holter&Erixon traskar också runt i Lionhearts korridorer ibland och Oscar Holter var till exempel med och skrev Amy Diamonds bidrag i Melodifestivalen tillsammans med Bard 2009 – fast låter helt annorlunda. The Pusher gör skönt dansant radiopoprock och den här låten är redan en mindre hit på väg mot storverk. Kolla upp på iTunes och Spotify!
Nya Schlagerprofilerna-bloggen Ny
Nu när vi kör igång heltidsbloggandet i min andra lite större blogg så har ni väl inte missat att den flyttat till ett annat hem och - får jag nog erkänna - blivit lite renare och finare? Kolla genast upp den, för är du schlagerintresserad är det där du ska hålla dig de närmaste sex veckorna. Eller förresten; det ska ni allihopa ändå tycker jag!
BlåbärskexchokladNy
Alla verkar så skeptiska när klassiker smaksätts med olika smaker, men jag tycker det är rätt kul, och är ju framförallt alltid besatt av att testa nya grejer. Den här blåbärsvarianten av klassisk kexchoklad tyckte jag dessutom var rätt mumsig...även om (okej då) jag kommer nog fortsätta käka originalet främst.
"Portlandia" - Nytt sketchprogram Ny
Snävt sketchprogram som driver med hela hipsterkulturen och andra subkulturer med en ganska smal, men i mitt tycke väldigt rolig, humor. Jag får lite Flight of the Conchords-vibbar, vilket ju aldrig kan vara fel. Kolla upp!
"CityVille" – Zyngaspel 7v
Det känns som jag F vrider hela vår dygnsrytm kring det här spelet. Det kan inte vara riktigt sunt. Men kul är det. Fortfarande.

"Idiot" – Ny singel med Lena Philipsson
Jag gillar att Lena Ph är tillbaka, jag gillar att tanten satsar på soft loungedisco – även om crazy Army of Lovers-disco hade varit roligare - och att hon har rotat fram några av Kylies låtskrivare och dumpat det på slutet så trötta samarbetet med farbror Orup. Samtidigt så är det något med just ordet "idiot" som skaver mot den softa musiken (och inte på ett skönt sätt som "ont" också gjorde på sin tid) i kombination med en ganska händelselös och småtrist, kliniskt snygg, produktion som gör att jag nickar instämmande när jag hör det här – men glömmer bort det ack så fort…och det utan någon lust att lyssna igen. Tyvärr. Om det var så här LPH hade velat låta i en eventuell MF-comeback, så får man nog vara glad att hon ångrade sig.

"Köa på Draken"
Det må vara Sveriges bästa biograf, men när 600 personer ska stå och köa i den ickeventilerade foajen (samtidigt som de uppför sig som brunstiga tjurar i sin iver att få tag i en bra plats) blir det en mardröm varje gång. Speciellt när alla har vinterkläder, svettas och hostar. Bättre marginaler så dörrarna kan öppnas i tid önskas till nästa år! Kanske en slot mindre på flaggskeppet varje dag, trots att det skulle innebära att färre filmer kan visas där? Upplevelsen skulle ju dock bli så mycket större!
Flygrädsla
å torsdag kommer elddopet – då ska jag gå igenom mina MF-outfits för året och se vilka jag kommer i…och då kommer den här posten göra sig väldigt, väldigt påmind är jag rädd.
Is
Håller fortfarande Göteborgs gånvägar och trottoarer i ett järngrepp. Inte roligt alls. Jag vill INTE bryta något nu.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

BacardiBoy sa...

Vart kan man lyssna på nya Lena Ph singeln?

Oswald sa...

Jag vet faktiskt inte...
Jag fick höra den för att jag skulle kunna skriva om den i QX.