28 maj 2006

Läget Just Nu - Vecka 22

Bra Saker Just Nu:

Bentolåda på Haket med Gänget Ny
Okej; självklart är Hakets grymma Bentolåda (en låda med massa japanska läckerheter som grillad lax, sushi, sushimi osv) värt en hög placering här på listan – men rubriken får helt enkelt stå för att äntligen få umgås med FF, favvo-J, MrC och A över en bit mat och massa god tjeckisk öl och bara få prata och prata och prata. Underbart! Det blev en alldeles för kort stund den här gången så jag hoppas på en repris inom en snar framtid. Gud vad jag saknar att göra detta på en mera reguljär basis.
Egg & Milk 6v *åter*
Lycka varenda gång…det blir inte bättre! Även om våfflorna var liiite för söta för min smak så var jordgubbssmoothien helt grym. Och idén att köpa på sig ett gäng bagles av olika smaker (blåbär…cinnamon&raisin…spenat) och ha till frukost hela helgen var briljant och något som helt klart lär få en uppfäöljare.
Åka Tåg med Fröken Harrysson Ny
Vi har oftast skoj vad vi än gör – men med en flaska rosévin, varsin sallad och en påse chips lyckas vi göra en tretimmars resa till Göteborg till en ren partytripp. Hur kul som helst.
"Project Runway" Säsong 2 – TV-serie på TV3 Ny
Heidi Klum’s designsåpa håller ju långt ifrån samma klass som Tyra Banks modelldito – men med sina hysteriska fjollor, neurotiska kvinnor och varierande, roliga uppdrag är det ändå ett måste (även om varje vardagskväll är alldeles för ofta). Att dessutom se juryn diskutera de oftast helt hejdlöst fula kreationerna som om det var Armani eller Dior är ju halva nöjet. Slask-TV när det är som roligast.
"X:Men – The Last Stand" – Film av Brett Ratner Ny
Når inte samma höjder som sina föregångare…men älskade man dem (och serietidningsfilmer i allmänhet) så måste man se den här. Läs recensionen, vettja.
"This Life" Complete Box – BBC TV-serie på DVD 3v *åter*
Början av andra säsongen är den bästa biten av den här underbara BBC-serien från nittiotalet: Persongalleriet utvidgas med Ferdy och Rachel (bland annat) och manuset och musiken är på topp som alltid. Märker att jag minns händelserna i stort…men inga detaljer…vilket gör plöjandet av de här DVDerna till en trivsam besatthet.
Häägen-Daaz Glass med smak av Jordgubbar & Champagne 3v
Okej…FF tycker det finns godare smaker. Det gör inte jag. Mums!
Säsongsavslutningar 3v
Ni kanske har märkt att recensionerna droppat in typ här och här och här och tja…ni fattar. En hyfsad säsong har det varit – men inte mera. Inga cliffhangers av förra årets Alias-kaliber heller.
Lager157 Ny
Inte alls lika bra Outletshopping som föregående gånger…men ändå lyckades jag spendera 1000 kronor på Boomerang-shorts, strumpor, Frank Dandy-kallingar ("pojkkalsonger" enligt fröken Harrysson) och en A&F t-shirt…och så två Filippa K-muggar. Skitsnygga. Dessutom är ju resan – med obligatorisk fika-vid-sjön – med FF’s polare ett nöje i sig.
Kalles Kaviar Randig med Ägg - Påläggsbesatthet 3v
Godast. Fortfarande.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Jenny" – Bok av Jonas Gardell

En besvikelse i stort, men inte utan sina stunder. Jag orkar inte skriva det igen…läs här!

Dåliga Saker Just Nu

Osäkerhet
Ibland börjar man bara ifrågasätta sin situation och folk omkring än och vad man håller på med…och så kan man inte sluta fast man vet att det inte är nyttigt.
Råkallt och Snart-är-det-Juni
En riktigt idiotisk kombination.
Nöjesguiden
Jag fattar inte varför jag fortsätter läsa den självgoda smörjan. Speciellt Göteborgsversionen är fullständigt olidlig.
Butiker i Kålltorp
Ingen kaviar med ägg…eller AXA Müsli…och allmänt sunkigt och äckligt. Konsum och ICA tävlar verkligen med varandra om att ha Göteborgs största looser-affär precis i Kålltorp. Bara Munkebäcks Frukt&Grönt räddar området från att vara en komplett katastrof.

Ungefär så just nu.

7 kommentarer:

Kim da Costa sa...

Hihii, Lager157 = min brors granne :)

Oswald sa...

hahahaha
Bor han i Gällstad?

Anonym sa...

Jag tycker inte att Project Runway förtjänar epitetet slask-TV. För ovanlighetens skull krävs kreativitet och skicklighet av deltagarna.

Det borde rimligtvis vara svårare att t ex göra en snygg och cool outfit av de kläder man oplanerat råkar ha på sig...än att köra Blue Steel vecka efter vecka med olika bakgrund.
; )

Nöjesguiden har verkligen dekat ner sig och satsar bara på "giftiga" insändarsvar. Trist.

/WBTS

Anonym sa...

nöjesguiden är hemsk. en riktigt vidrig tidning... fy bubblan.

mat på haket, med dig och grabbsen (några av dem) slår ju det mesta. till o med nästan covenant...
=)

Oswald sa...

Frågan är ju bara hur "snygga och coola" de där outfitsen EGENTLIGEN är... ;)
Det är lätt att göra hönor av fjädrar i alla docusåpor.
Men visst...
Stäng in tio fjollor i ett rum och sy kläder till Barbiedockor och jag är på! Men slask-TV är det i vilket fall i min värld.
=)

Anonym sa...

Jag drabbades av senaste numret av Nöjesguiden förra veckan (efter att inte ha läst tidningen på över 2 år). Vilken jävla skit rent ut sagt.

Anonym sa...

Plagiat-Marla gjorde ju en minst sagt tveksam insats. Annars är han som bölar på scen ganska stabil...not.

/WBTS