26 maj 2006

TV-recension: Prison Break (Säsong 1)

Prison Break
Säsong 1, FOX

*spoilervarning!*
Kollar ni på serierna på svensk TV och därmed INTE har sett hela säsongen, så undvik denna recension eller läs på egen risk!

Plotlines under säsongen: Michael Scofield rånar en bank för att hamna i samma fängelse som sin bror. Han har nämligen en komplicerad flyktplan planerad – och tatuerad – för att få ut dem innan broder hamnar i elektriska stolen. Men allt går inte enligt planen: Fler och flera fångar blir involverade, han blir kär i sin sjuksköterska och de korrumperade vakterna är dem ständigt på spåren. Utanför fängelset nystas dessutom konspirationen bakom broderns fängslande upp. Vicepresidenten (så småningom presidenten) ligger själv bakom det fejkade mordet och backas upp av en hemlig organisation.

Omdöme: Den mest cliffhangertäta TV-serien sedan 24, där Wentworth Miller har fått sitt stora genombrott, är en av årets bästa nykomlingar. Även om det stundtals har känts som om den upprepat sig själv om och om igen så ryckte den - efter en lite seg mid-season – upp sig rejält på slutet när själva flykten i titeln äntligen blev verklighet. Det ska bli jäkligt intressant att se hur de ska bygga vidare på det här nästa år. Ska de släppa fängelset helt? Kommer några att hamna där igen – och är det i så fall någon av bröderna?

Cliffhangerfaktor: Extremhög. Så många att det inte ens gick att hålla reda på dem allihopa.

Betyg: 7 smarta planer av 10 möjliga


.

Inga kommentarer: