28 maj 2006

TV-recension: 24 (Säsong 5)

24
Säsong 5, Fox

*spoilervarning!*
Kollar ni på serien på svensk TV och därmed INTE har sett hela säsongen, så undvik denna recension eller läs på egen risk!


Plotlines under säsongen: President Palmer mördas och Michelle dör i en explosion där Tony också skadas livshotande. Jack – som de flesta tror är död, men lever ett skyddat liv i Mexico - misstänks för attentaten och tvingas tillbaka för att leta reda på vem den verklige mördaren är…och dessutom försöka stoppa spridningen av en dödlig nervgas som några terrorister lagt händerna på. Halvvägs in under sitt femte jobbiga dygn inser Jack att mannen bakom hela konspirationen är ingen mindre än president Logan själv.

Omdöme: Efter den ganska trista säsong 4 började säsong fem med en chockstart och lyckades helt oväntat hålla tempot och intresset på topp genom hela säsongen…möjligen med undantag för ett eller två avsnitt…och den eviga förbannelsen med att det alltid tappar fart runt näst sista avsnittet. Flera dödsfall än någonsin tidigare och mängder av vändningar som inte kändes forcerade utan helt naturliga. Grymt jobbat för en femte säsong!

Cliffhangerfaktor: Hög. För första gången i seriens historia så kan man anta att säsong 6 kommer fortsätta direkt efter säsong fem… Det lär bli två vääääldigt långa dagar för Jack Bauer.

Betyg: 8 minuter kvar av 10 möjliga
.

Inga kommentarer: