02 oktober 2006

Läget Just Nu - Vecka 40

Bra Saker Just Nu:

Kräftskiva med MrC Ny
Jag och MrC har en ny tradition som går ut på att vi har en egen (i stort sett alkoholfri…eller vitt vin funkar i och för sig…men inte snaps å allt det där) kräftskiva – även om A och FF var med i lokalen så äter de inte kräftor – då vi verkar vara de enda på västkusten som föredrar frysta, kinesiska flodkräftor, framför Göteborgarnas havskräftspassion. Utomordentligt trevligt. Med MrCs dunder-aioli behövs förövrigt inga snapsar…det blir tillräckligt starkt ändå!
"Grey’s Anatomy" Säsong 3 – TV-serie på ABC 2v
McSteamy naken med bara en förargligt hållen handduk precis framför…tja…behöver jag motivera den här placeringen mera?
Göteborgskontoret Ny
Sjukt trevligt att vara tillbaka hos Glenn, Rondo, D-man och E-man, och den generellt dåliga stämningen som jag flydde ifrån i vintras känns något nedtonad. Dessutom ingick flera trevliga kollegor, ordentligt kaffe, frallor och massage…och en småmysig After Work på stamstället som vanligt efteråt. Hemlängtan har aldrig varit större…
"Project Runway" Säsong 3 – TV-serie på Bravo 8v *åter*
Hur ofta händer det att helt rätt människor går vidare ända till finalen i ett realityprogram? Inte speciellt ofta…men här har det hänt. Det ska bli otroligt spännande att se vem som vinner…men samtidigt är det lite skumt att inte ha en klar favorit.
Gymmorgon med Syrran Ny
Enligt en ny tradition ses vi varje morgon på löpbandet 6.30 för att kolla in nyheterna, vädret och andra svettiga med-tränare i en dryg halvtimme. Kommer det att ge resultat? Spännande fortsättning följer.
Grön Manhattan Portage-väska 3v *åter*
Jag är så nöjd med den så det är löjligt.
"Efterskalv" - Bok av Arne Dahl Ny
En av de bästa böckerna i Sveriges bästa polisromanserie efter Beck. Terrorister, rosa piller och Abercrombie&Fitch-tröjor – allting i en spännande bladvändarmix precis utanför din dörr (om du bor i huvudstaden).
"Ta-Dah" – CD med Scissor Sisters 3v
Nöjesguiden klagar på bristen av hits. Själv byter jag favoritlåt oftare än kalsonger – och jag lovar att jag har flitig rotation på underkläder.
TV-hösten Ny
Skulle jag lista all bra TV jag ser varje vecka här i listan så skulle det bara bli TV tillslut…så många av dem får trängas under den här rubriken när de inte gör något enastående. De som närmast höll på att ramla ut på egna placeringar denna veckan var - förutom Oswaldfavoriterna "House, MD" (lika bra som vanligt), "CSI:NY" (som hade kanske sin absolut snyggaste inledning någonsin i veckan) och "Weeds" (genialt) - nykomlingarna "Studio60" (supersmart), "Heroes" (snyggare än i pilotform och kanske årets snackis) och "Six Degrees" (lite långsamt – men med en "Grey’s Anatomy"-vibe, snygga Jay Hernandez (bilden) och extrem New York-närvarokänsla).
"Beware of the Dog" – CD-spår med Jamelia 3v
Den här veckan främst i konkurrens med sig själv och fantastiska singeln "Something About You" (hela CDn är faktiskt värd några lyssningar), Robbies nya "Lovelight", Melody Clubs "Destiny Calling" och Girls Aloud...plus en Pussycat Dolls revival.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Desperate Housewives" – TV-serie på ABC
Hade andra säsongen börjat så här hade jag förmodligen stått upp och jublat. Nu vågar jag inte riktigt tro på att min forna passion skall återuppstå (efter andra säsongens let-down) men jag håller alla tummar som finns i närheten.
"Ugly Betty" – TV-serie på ABC
Har en otrolig potential, men de närmaste veckorna kommer det avgöras om jag ska flippa eller floppa det här. Allt beror på graden av hysteri, camp-faktor och enerverande musik.

Dåliga Saker Just Nu

Dåligt Planerat Arbete
Om man själv planerar dåligt är det trist och jobbigt. Om någon annan gör det och det bara drabbar dig så är det fullständigt vidrigt.
Jobba i Kista
Mörkrets Hjärta.
Nya Lägenheten
Den har bara så många småfel (i kombination med att jag mer och mer upptäcker hur fallfärdigt huset är) att jag inte känner mig hemma alls. Glamfaktor noll helt enkelt. Och det stör.
Svackor i Kombination med Stress
Ännu värre när de spelar dubbel.

3 kommentarer:

Aronson sa...

Kan du inte kolla med arbetsgivaren om du kan få byta lägenhet? Du verkar ju inte trivas så bra...

Oswald sa...

Nja, jag har ju precis flyttat dit...så jag får nog vänta ett tag...eller flytta hem.
Men jag har lagt ut trådar för att undersöka vad ytterligare ett byte skulle kosta mitt företag.

Anonym sa...

En bra Glamfaktor är viktigt!