20 mars 2007

B.W.O is B.A.C.K

BWOs hemsida kan man idag läsa att deras nästa album kommer heta Fabricator och dyker upp i september...förhoppningsvis ett stort steg bort ifrån det trista hopkoket som var Halcyon Nights.

Första singeln är Save My Pride som är (ännu en) remake på en Alexander Bard-låt...en låt som tidigare spelats in av inga mindre än Alcazar. Låten var (om jag inte minns helt fel) extraspår på Alcazarized (och inkluderad på Dancefloor Delux-samlingen) och är där lite av ett dramadiscospår. Enligt BWO så är deras version dock "a big and dramatic electro anthem which sounds radically different from the Alcazar track" – men de har ändå valt att behålla samma titel eftersom "the new track has borrowed the chord sequence and the chorus section from the old track". Well, det tror jag väl när jag hör det…

I alla fall spelas det in en video just nu och singeln – som såklart kommer ha en tsunami av remixar som vanligt, denna gången av bland andra SoundFactory, Credheadz och The Attic – släpps till radio i slutet av april och till iTunes i maj. Sedan kommer ytterligare en singel i augusti innan Fabricator-släppet.

Mina egna reflektioner över det här är dels att BWO-snack vid den här tiden på året får mig att återuppliva glada minnen från ifjol precis när Stockholm började falla på plats: vädret blev fint, jag lärde känna T,
BB och jag hade en grym påsk på balkongen och jag började skriva för QX på allvar och fick nya BWO-skivan hembudad till favoritlägenheten (eller var det PSB...well...det blir en sämre historia då) när jag var sjuk.

Och dels att min kompis MrC får mer och mer vatten på sin kvarn (hans åsikt är något i stil med – rätta mig om jag har fel, gubben – att BWO är en stor besvikelse som aldrig lyckats överträffa sin första singel och som bara är ett stort återvinnings- och samplingsprojekt för Alexander Bards ego) för varje BWO-projekt som dyker upp...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant nyhet! Tack för den! :D
Jag tror bestämt att det var din recension av Halycon days som gjorde att jag hittade din blogg back in the days. Googlade efter recensioner och hamnade här, om jag inte minns fel.
Halcyon days (och Prototype som jag köpte just efter Melodifestivalen 06) är glada minnen från förra våren för mig med. :-)

Oswald sa...

Vassego!
Vilken tur för mig att jag skrev den där recensionen då! :)

Anonym sa...

oh baby, du har så rätt så...
det började bra men nä, det höll inte. och bwo är i mitt tycke herr bards minst lyckade projekt genom åren... tyvärr.

Oswald sa...

Fortsätter det så här är jag snart benägen att hålla med dig.
Vad blir det nästa gång?
En cover på Ragga Steady?