29 januari 2007

Lite TV och Lite Mera Film

Måste bara skriva ett kort inlägg om The SAG Awards som delades ut igår. SAG är amerikanska skådespelarförbundets eget pris (och eftersom det är mest skådespelare i AMPAS är det dessutom en viktig fingervisning inför Oscarsgalan) och de delar ut priser till skådespelarinsatser i TV och film.

Deras motsvarighet till Bästa Film är Bästa Ensamble - och det gick i år till Little Miss Sunshine! Med producenternas motsvarighet i bagaget sedan förra helgen, seglar den filmen nu (lite oväntat kanske...men absolut inte orättvist) upp som knapp favorit till att få en Oscars för Bästa Film om några veckor. Har den kategorin någonsin varit mera svårtippad?

Annars gick priserna nästan exakt som på Golden Globe-galan. Helen Mirren, Forest Whitaker, Jennifer Hudson och Eddie Murphy...det är svår att tänka sig en annan uppställning när skådespelarpriserna ska summeras under Oscarsnatten (och det lär i så fall bli massa prat om att det faktiskt är tre svarta skådespelare av fyra möjliga som vunnit).

Roligast av allt var ändå TV-kategorierna! Visst, mycket var en upprepning från Golden Globes här också (Mirren & Irons i Miniserie, Laurie & Baldwin för Bästa Manliga i Drama resp Komedi) - men vad gör det när America Ferrera får vinna Bästa Kvinnliga Komediklassen? Och när det enda Globe-avsteget är fantastiska och såååååå värda Chandra Wilson i Grey's Anatomy, som vann för Bästa Kvinnliga Drama? Suveränt!

Grey's Anatomy vann förövrigt också för bästa Drama-ensamble och The Office för motsvarande i komediklassen.

Inga kommentarer: