07 maj 2006

Bäst Just Nu - Vecka 19

Bra Saker Just Nu:

Sommarvärme Ny
Förra veckan när jag skrev den här listan var det ösregn, jacka+luvtröja och fortfarande sporadiska snöhögar på vägen till jobbet…. Just nu ligger jag på en filt hemma på gården i Göteborg endast iklädd shorts och skriver. Helt galet. Våren bara uteblev och de stackars vitsipporna tappade sina blad samma vecka som de kikade fram. Men visst är det underbart att kunna äta och dricka ute (både på stan eller min superduperlyxiga balkong) och titta på alla sommarsnygga människor i tunna kläder. 20 grader är dessutom den perfekta temperaturen…sen blir det faktiskt för varmt för att vara i stan (och det är ett bra tag till semestern)…så det får gärna stanna så här ett bra tag nu!
GayStraight2Hell (kombinerat med svensexa) Ny
Var inte alls upplagd för varken Chrilles svensexa eller någon utgång med Järn3an efter en vecka i sjuksängen…men ibland får man bara bita ihop…och det ger utdelning! Svensexan var väl (som vanligt när heterograbbarna ska till att gifta sig) inte min grej med friidrott och inlineshockey – men så fort det gled över till bubbel och smårätter i solen på J’s veranda så var jag med i matchen igen. Därefter blev det taxi (tack, gubben!) till FF och (efter en tillfällig svacka) lite ANTM innan GS2H. Där var det lika trångt som vanligt…och även om det blivit lite sämre med bara ett dansgolv (och dess existens är hotat eftersom Respekt verkar konka när som helst) så är det fortfarande ohotat Sveriges bästa Queerklubb med en sjukt bra blandning av folk och musik. Bara att jag kan stå på ett homovänligt ställe med Järn3an + hela (hetero)svensexan + hela (heter)möhippan och dansa till både DrAlban och Nirvana och alla har skoj måste vara någon slags rekord! Måste upplevas.
"This Life" Complete Box – BBC TV-serie på DVD 2v
Fullständigt fast i den här underbara BBC-serien från nittiotalet. Grymt bra karaktärer, story, skådisar, musik, repliker…tja, allt! Köp genast DVD-boxen och se själva!
Häägen-Daaz Glass med smak av Jordgubbar & Champagne Ny
Hur gott (och i och för sig dyrt) kan glass bli? Ungefär så här skulle jag vilja säga.
Egg & Milk 5v *åter*
Oh, jag hade nästan glömt hur bra det var. Pannkakor med lönnsirap, cinnamonbagle med creamcheese, massa kaffe, yoggi med färsk passionsfrukt och en gigantisk mangosmoothie….DET är Sveriges bästa amerikanska brunch!
"Mission:Impossible:3" - Film av J.J. Abrahams Ny
Absolut bästa (enda riktiga?) filmatiseringen av TV-serien. JJ tog från M:I till Alias och nu tar han från Alias till M:I:3. Resultatet är lysande action utan att vara helt fördummande. Läs mera HÄR!
"Fundamental" – CD med Pet Shop Boys Ny
Hade gärna fått innehålla mera direkta partylåtar som kunde förgyllt min resa till jobbet varje morgon – men balladerna växer och det är väldigt sällan riktigt dåligt. Läs en mera detaljerad utläggning HÄR!
"America’s Next Top Model" (Cycle Six) – TV-serie på UPN 4v
Okej. *SPOILERVARNING* igen: Danielle lär ta hem det är och stå i finalen tillsammans med Joni. Vägen dit (om det är Sara eller Jade som ryker först) är bara en formalitet…om så en riktigt jäkla kul sådan. Besatthet!
Göteborg Ny
Det var mycket som slogs om platserna på listan den här veckan, men jag kände att min "egentliga hemstad" fått ta en hel del skit från mig på sistone och behövde muntras upp lite… Nog för att det är den fulaste stad jag bott i (men det är svårt att konkurrera med Stockholm och Karlskrona för vilken stad som helst i Sverige) och spårvagnarna är långsamma (och folk vet inte hur man gör när man går på dem) – det står jag för! Men samtidigt finns här GS2H och Egg&Milk, att ta en lunch på "Villan" på Eriksberg i solskenet är slående vackert och när värmen tränger på blir Göteborg (eftersom det against popular belief inte ligger vid havet) sådär roligt storstadsgrythett som London och det känns lite tufft. Dessutom bor ju ungefär 80% av människorna jag tycker om här…
"Läget Just Nu" – Blogg-revival 4v
Undras hur länge denna intensiva bloggperiod ska hålla i sig?

Tveksamma Saker Just Nu:

"Discodåre" – CD-spår med Magnus Carlsson
Å ena sidan: Får man verkligen sjunga om grupper man själv varit med om? Hur fräsch känns en Anders Glenmark-produktion idag? Blir man inte generad av en kör som som ett mantra upprepar "WhamÅChicÅBeeGees WhamÅChicÅBeeGees "? Är det någon form av tema efter Magnus MF-låt att hans sånger måste ha en tragisk/obefintlig vers? Samtidigt: Jag KAN inte motstå sådana där sjukt glada, popiga dansband-möter-schlager-refränger….hur dåliga låtar de än är fast i…och så går den på repeat i iPoden utan att jag vågar säga det till någon.
"La Coco-Dance" – Monacos ESC-låt med Séverine Ferrer
OK, en "Fyra Bugg och en Coca-Cola"-släkting till låt kanske inte är vad världen väntat på 20 år senare…men det är något oemotståndligt charmigt över Severines småstönande och den här låten. Mina pengar lär hamna här på oddset den 17/20 Maj. Kanske dags för en ny vinst a' la' Lettland 2002? Fast jag tror nog egentligen fortfarande mest på Lordi och Finland…

Dåliga Saker Just Nu

Kändissympatier i Kvällspressen
Missförstå mig inte – de där föräldrarna som slog ihjäl sin lille handikappade son är självklart helt vidriga och jag börjar nästan gråta bara jag tänker på vad de gjorde med honom och hur han dog…men HUR äcklig är inte den här "XXX ger en ros till Bobbys minne"-grejen de kör i Expressen varje dag? Varför?? Hur mediakåt får man bli? Eller är det bara så att Expressen ringer upp de här personerna och de vågar inte säga nej för att då tror de Expressen ska skriva att de är FÖR att man slår ihjäl sina barn? OCH att folk då ska tro det? Carola är kristen och blåst…men vad har typ Anja Persson för ursäkt?
Skum Tunga + Halsont + Feber
Allvarligt? Det skulle ju bli bättre efter att jag varit hos läkaren…inte sämre så jag var tvungen att stanna hemma flera dagar från jobbet.
Dubbelt Boende
Det är faktiskt ganska tärande att inte riktigt få grepp om vart man bor… Just nu känns det tillexempel jättejobbigt att lämna Göteborg för Stockholm i tre veckor i sträck…och sedan lär det kännas lika jobbigt att lämna Stockholm för Göteborg över KristiFlygare. Låter säkert fånigt…men så känns det.
Kräkas
Var en evighet sen. Bara att göra det i sig är äckligt och jobbigt - och att sen göra det utan att förstå anledningen (jag hade druckit två glas vin och ingen annan som åt samma mat reagerade på samma sätt) är verkligen sjukt vidrigt. Mat ska stanna i magen.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: