08 maj 2006

Måndag Morgon

Att åka första klass på morgontågen är verkligen en annorlunda upplevelse... Här är alltid fullt (i andra klass sitter förmodligen inte alls lika många just nu) och de flesta knapprar på sin laptop. Det är dessutom skillnad om man åker något av tågen som går runt 6, eller det jag åker just nu (7.42 från Göteborg). På det förstnämnda är det ofta ganska tyst bortsett från de obligatoriska "jag-sitter-på-tåget-och-har-lite-dålig-täckning"-samtalen, och det är många ensamma kostymklädda herrar och damer som ser viktiga och affärsmässiga ut...på det tåget jag åker nu är det mest...hm....nördar.
Typ kommunpolitiker i fula kläder som skall upp två dagar i huvudstaden och är helt fascinerade över att åka tåg, äta gratis kola eller att de ska få bo på hotell. Kvinnor i förkorta byxor med spikrakt otvättat hår och fula glasögon, och män i urtvättad tenniströja och beige jacka från 1995 som "reser lätt", dvs förmodligen (i bästa fall) bara har med ett par rena kallingar i fickan.
Själv har jag ingen sladd till min dator (men faktiskt ett eluttag...det är inte alla platser som har) och måste snart komma på en alternativ aktivitet till mitt vanliga bloggande och tv-tittande...
Avslutningsvis kan jag dessutom berätta att det är en fuckable-kvot på noll i hela den här vagnen. Konduktören inräknad.

Inga kommentarer: