09 oktober 2005

Läget Just Nu - Vecka 41

Bra Saker Just Nu:

"Taller in More Ways" – Album m Sugababes Ny
OK. Jag erkänner att jag är lite besatt av de här brittiskorna, och att skivan nog hade fått vara riktigt trist för att inte hamna i topp på veckans lista...jag har nämligen en väldigt hör toleransnivå för vad Keisha, Mutya & Heidi hittar på (även om "Come Together"-covern på förra singeln kanske inte var riktigt lyckad). Lyckligtvis behöver jag inte fundera så mycket på det eftersom jag gillar den här skivan stenhårt. Dansant, snyggt producerad och massa roliga hits. Bäst av allt (även om det kanske inte är en singellåt) är "Red Dress" (skriven av snubbarna bakom "Round Round") som lyckas med konststycket att ha två helt olika refränger efter varandra! Men här finns även en massa annat som kommer spelas i min iPod ett bra ta framöver…bland annat en låt med (nästan) en snodd Depeche-slinga (från "Personal Jesus") som jag antar att alla mina DM-diggande vänner kommer förfasa sig över. Attitude sågar - jag hyllar!
Javad och Fredrik Ny
Ligger man ensam golvad av feber och halsfluss blir man själaglad när någon spontant knackar på dörren med en påse apelsiner, halstabletter och en tidning…eller vågar dyka upp med mat & glass för lite tv-tittande trots eventuell smittorisk. Om båda dessutom är de två personer man känner som jobbar absolut mest just nu (60-80 timmar i veckan) så förstår man att det dessutom är en stor uppoffring för dem. Jag känner mig väldigt lycklig över att ha sådana vänner (och givetvis över alla andra som ringt och messat och hört av sig). Grymt!
"Prison Break" – TV-serie på Fox 2v
Tillsammans med Lost (som verkligen fått en rejäl nytändning) och Desperate Housewives, den enda TV-serie just nu där man verkligen blir galen av nyfikenhet varje gång det slutar för att man vill veta hur det ska gå. Årets bästa nya TV-serie utan konkurrens – fortfarande med det absolut snyggaste man kan se på TV just nu i huvudrollen: Wentworth Miller.
Vårdcentralen Ekmanska/Doktor Agneta Ny
Jag erkänner att jag har haft (har) väldiga fördomar och negativa åsikter om Göteborgs sjukvård, och att bli otrevligt bemött på sjukvårdsupplysningen kändes därför som en självklarhet. Döm om min förvåning när jag senare kommer fram (bara det liksom!) till min vårdcentral, blir vänligt bemött OCH lyckas få en tid två timmar senare. Väl där får jag dessutom träffa en trevlig läkare som helt genuint verkade lika lättad som jag när det tillslut stod klart att jag inte hade körtelfeber. Helt klart oväntat.
"Americas Next Top Model" – TV-serie på UPN Ny
Hade tänkt att vänta med att se detta tills det dyker upp på trean i vår…men ligger man sjuk i en vecka så är det bara att ge upp sådana principer. Risken är ju att man tappar allt intresse för Mini&Co när Tyra drar i gång (nu med bland annat Miss Jay och Twiggy – i stället för Janice! – som ständiga jurymedlemmar) hela sitt register, eftersom de amerikanska varianten är så många klasser bättre än den svenska. Alla säger vad de tycker, alla hatar varandra – och när de dessutom slänger in lite lesbisk kärlek och en sådan klockren "vi-älskar-att-hata-dig"-karaktär som Cassandra är det bara att kapitulera. Det får bli både Tyra och Mini i höst!
"Stories We Could Tell" – Bok av Tony Parsons Ny
Man i 20-30 årsåldern som lever i London och har kärleksproblem, som kan massa om musik – och som gärna har någon anknytning till Hong Kong… Känns det igen? Japp, det är en ny bok av Tony Parsons. Twisten denna gång är att det är tre män som vi får följa under en natt – natten då Elvis dog 1977. Så även om det mesta känns igen från Parsons tidigare böcker, väcker denna mitt intresse mycket mera just på grund av sin skildring av 70-talets London, dess musik, klubbar och människor…och på att Parson tvingas tränga djupare in i sina karaktärer när tidsspannet är så snävt.
"Electric Blue" – Album m Andy Bell Ny
Andys solodrömmar visar sig inte ligga så långt från Erasure – men är mera varierade, väldigt dansanta och framförallt väldigt, väldigt bra. Helt klart en av årets bästa partyplattor. Dessutom så är ju bara idén att göra en duett med Jake Shears fullständigt genial (även om låten enligt mig är långt ifrån plattans bästa).
"Rome" – TV-serie på HBO Ny
Första avsnittet lämnade mig väldigt skeptisk, men faktum är att man efter ett tag sugs in i denna historiska såpa – och tillslut är man fast. Snygga, myllrande scenerier, bra skådespelare – och en sån fantastisk karaktär som Attia, som kan vara årets absolut bästa TV-bitch…åtminstone den enda som syrligt ger bort slavar med gigantiska penisar till de väninnor hon gjort sig ovän med. Blir till att fortsätta följa.
"FCZ" – Fotbollsdokusåpa på ZTV/TV3 3v
Svensk trivsel-reality. Har pga sin succé redan fått hoppa över till moderkanalen TV3 (på söndagar). Fotbolls-TV som man mår bra av, tillskillnad från vissa andra matcher på senare tid…
"Weeds" – TV-serie på Showtime Ny
Ännu en TV-serie…men va fan; har man legat på soffan större delen av veckan så har man. Den här serien har växt till en liten favorit, mycket på grund av den trots sin totalt ogenerade (och bisarra) humor lyckas behålla sitt stora hjärta och få en engagerad i karaktärerna. Vore det nu bara inte för den extremt irriterade signaturmelodin så…

Tveksamma Saker Just Nu:

Melodifestivallåtar 2006
Namnen på de bidrag som åtestår har presenterats här och man undrar lite vilken storm av originalitet som överföll textförfattarna till de fyra låtarna som heter "I Need You", de tre "Jag Vill Älska", de 31 låtar som börjar på ordet "Love", eller de fyra "Voulez vous" (det finns en grupp som gjort en sådan innan!! Samtidigt blir man ju lycklig av (och jäkligt nyfiken på) låtnamn som: "(Det är Inte Bara) Din Kropp som Jag Vill Ha", "Miss me! Love me! Just me!", "Kiss Me Like They Kiss on Film", 50-talsdoftande "Aja Baja", den nästan parodiska "Sökes: Nån som Vill Bli Kär" eller roliga "Sluta Snacka (Börja Packa)". Eller varför inte årets "Alcastar" i bemärkelsen att vi i titeln vet vem som skickat in den: "Gala ( jet-set-babsan )" Hattrick för transor i MF nästa år? Nu börjar jag iallafall få lite intresse tillbaka....som brukligt.
Nobels Fredspris till IAEA/Mohamed El Baradei
Självklart tycker jag att det är rätt att belöna någon som arbetar för fredlig användning av kärnkraft (jag gillar kärnkraft), men samtidigt blir jag lite skeptisk när de ger det till FN-skapade organisationer som har det här som sitt jobb (och egentligen lyckas mer eller mindre bra efter de förutsättningar de har). Det är lite som att FN skulle kunna designa färdiga Nobelorganisationer som kan jobba några år med något bra och sedan cacha in priset…
"Idol-Sebastian"
Poserna börjar kännas väldigt inövade nu och det kan vara dags att göra ett oväntat låtval - men killen har star-quality (i alla fall så det räcker för ett år, vilket väl är ungefär vad som behövs) och känns befriande säker i jämförelse med alla de andra ballad-lallande snubbarna i tävlingen.

Dåliga Saker Just Nu:

Halsfluss
Känns lite som jag är för mycket upp i en just nu för att ens kunna säga hur vidrigt det varit… men känner man mig så vet man att sjukdomar som stoppar mig från att äta OCH prata ligger ganska nära min vision av helvetet.
Hög Feber
Det var så länge sedan jag hade feber att jag nästan blir förvånad när termometern visar över 40 och märker att man faktiskt inte har kraft att gå till Konsum, använda fjärrkontrollen, svara i telefon, gå på toa… Å så den där besynnerliga berg-och-dalbanan mellan extrem frossa och att svettas så man får byta lakan flera gånger per natt. Underligt. Thank God for Ibumetin.
TV4’s Trailer för Beck-filmerna
I min värld är det faktiskt inget mindre än dödsstraff på att använda Howard ShoreS/Enyas ledmotiv från "Sagan om Ringen" till något så trivialt som ännu en omgång Beck-repriser. Sluta!

Ungefär så just nu.

17 kommentarer:

Anonym sa...

If you wish fоr to obtain a greаt deаl from this post then you have to apply such stгategies to your won web site.
Also visit my blog post ; v2 cig review

Anonym sa...

Just аbout eveгy partiсipant observed benеfits all through thе аssessment.Here iѕ my blog poѕt - anonymous

Anonym sa...

Hi, yes this ρieсe of wrіting iѕ really fаstiԁiοuѕ and I havе learned lot of things from
it regаrding blogging. thanks.

my homepage - Http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Anonym sa...

Greetіngs! Very helpful аdvice іn this ρarticular article!
Ιt is thе little changes that mаκe the biggest changes.
Mаny thanks for sharіng!

my web site please click the following internet site
my webpage: V2 Cigs review

Anonym sa...

Why users ѕtill use to геаd news pаpers when in thіs tеchnologiсal wοrlԁ the
whole thіng iѕ ρreѕented on net?


Аlѕо visіt my blog poѕt :
: V2 Cigs

Anonym sa...

Hello Thеre. I found your weblog usіng
msn. That is a reаlly ѕmartlу ωritten article.
I will make suгe to boοkmаrk it anԁ come back to read
more of уour useful information. Thanks fοr the post.
I'll certainly comeback.

Feel free to surf to my page http://www.sfgate.com/business/prweb/article/V2-Cigs-Review-Authentic-Smoking-Experience-or-4075176.php

Anonym sa...

Ιf some one wantѕ exрert νiеw concernіng bloggіng and site-builԁing then i proрose hіm/her tо νiѕit thіs weblоg, Keeρ uρ thе fastidіous jоb.Review my web-site http://Www.bildungsstreik.net/wiki/index.php/Benutzer:MohammedTo

Anonym sa...

Thіs is vеry іnteresting, Үοu агe a νery
skіlled bloggeг. I've joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your site in my social networks!

My web page: http://cafeexcel.blogspot.fr/2009/10/ocultar-o-quitar-lineas-de-division-en.html
Also see my web page - http://blogs.tcpalm.com/ed_killer/2010/01/hake-yachts-of-stuart-outside-the-box.html

Anonym sa...

I think this is amοng thе moѕt ѕіgnifіcant іnformatіon for mе.
Αnd i'm glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style is ideal, the articles is really great : D. Good job, cheers

Also visit my web site :: visit the following website

Anonym sa...

certainly likе уouг web ѕіte hoωeνer yοu nеed
to taκe a loοκ at the spelling
on several οf yοur poѕts. Sеveral
of them аre rіfе with ѕpelling issueѕ anԁ I to find it νery troublеsomе tο tell the reality
hοwеνеr I wіll certainly come
again agaіn.

Alѕο ѵisit mу weblog .
.. supplemental resources

Anonym sa...

My bгother recommenԁеd I might lіkе this websitе.
Ηe was totallу right. This рost actually made my ԁaу.
Yοu can not іmagine just how much tіme I had sρent
for thіs info! Thanks!

Feel free to ѕuгf tο my blog post
... Silk'N Sensepil Review

Anonym sa...

Hi there everyone, іt's my first pay a quick visit at this site, and article is in fact fruitful in favor of me, keep up posting such articles or reviews.

my site - simply click the up coming internet page

Anonym sa...

Veгу nice pοѕt. I just stumblеԁ upоn your blog аnd wished to mention that I've truly enjoyed browsing your weblog posts. After all I'll
be subscribing on уour rsѕ feеd аnd I'm hoping you write again very soon!

Also visit my website :: Learn More

Anonym sa...

Υou аctually mаκе it appеar
reallу eaѕy along with yοur prеsentatіon hoωever I finԁ
thіѕ toрic tо be actually sоmethіng whiсh I feel I might by no means understand.

Ιt kind of feels too compleх аnԁ extгemely large fοr me.
I am looking forward to your subsequent put up, Ι wіll
аttemрt to gеt thе hang of it!


Also vіsit my sitе ... aging Skin Care tips

Anonym sa...

Hello! I could havе swοrn I've been to your blog before but after going through many of the articles I realized it'ѕ new to mе.

Regardlesѕ, I'm certainly pleased I found it and I'll be booκmarking іt and chеcκing back oftеn!


Here iѕ my wеbpage; migbusiness.com

Anonym sa...

Its like you read mу mind! Yοu ѕeem tο know a lot аbout thіѕ,
liκe you ωrotе the boοk in it or somethіng.

I think thаt you could ԁo with some рics to drive the messаge home a bіt, but other than that,
thiѕ iѕ eхcellent blog. An еxcellеnt read.
I ωill definitеlу bе back.


Mу web blоg; V2 Cig Review

Anonym sa...

Εvery participant observеd гewards thгoughout the
аsѕeѕsment.

Herе is mу wеbраge Official Site