20 november 2006

Läget Just Nu - Vecka 47

Bra Saker Just Nu:

"Singin’ in the Rain" - Musikal av Betty Comden & Adolph Green Ny
Får förstaplatsen (men ingen bild för jag gjorde slut på dem i recensionen) denna veckan för sin fantastiska charm, spelglädje och talang – och för att den bevisar att det kvittar om storyn och låtarna på pappret kan verka gamla och mossiga (och större delen av publiken är född före världskrigen), för om man satsar fullt ut på scenografi, kostym och skicklig casting så funkar det som glädjepiller för folk i alla åldrar. En föreställning man lämnar med en stor måbra-känsla i magen…och med förhoppningen att det ska regna utan för Oscarsteatern så man får försöka dansa lite som Rennie Mirro vattenpölarna.
"Relax, Take it Easy" – Singel med Mika 2v
Framstår mer och mer som en av årets absolut bästa låtar…dessutom med en text jag borde lyssna lite noggrannare på. Heja Mika! Har han en av nästa års bästa skivor på lut kanske?
"Ugly Betty" Säsong 1 – TV-serie på ABC Ny
Jag ska erkänna att det inte var en ögonblicklig kärlek mellan mig och Betty. Jag tyckte serien var småkul…men egentligen alldeles för konstlad och överdrivet hysterisk för att jag skulle kunna ta den till mig som jag gjort med till exempel Heroes och Dexter i år…i alla fall tills nu. Runt avsnitt sex, sju, åtta har det nämligen hänt något – serien har rakt igenom fått ett hårt bultande hjärta som gör att man kan tycka om alla seriens figurer (möjligen inte Meade senior…den plotbiten är fortfarande helt onödig)…inte bara Betty och hennes familj (där hjärtat funnits hela tiden). Min favorit är fortfarande Bettys fantastiska bögsysterson…men Michael Uries Marc ligger inte långt efter. Dessutom en Mental Note till Desperate Housewives: Slapstick KAN faktiskt fungera och vara roligt om man utför det på samma sköna sätt som när Betty attackerade en bubbla-fotölj i hotellavsnittet! Och en till: man kan har karikatyriska karaktärer i sin serie…men de får inte glömma bort att vara mänskliga. När det händer så orkar nämligen ingen titta…
Spelkväll hos T Ny
Efter försök med Risk (varför har e gjort om spelet…man fattar ju inte de nya reglerna) och Galenpanna (vad betyder de där utropstecknen egentligen) så förlorade vi oss i Pictionary till klockan två på natten i Ts snygga lägenhet. Hade jag bara kommit på att ta med lite vin också så hade vi förmodligen suttit där fortfarande…
"Grey’s Anatomy" Säsong 3 – TV-serie på ABC 7v *åter*
Jag hade glömt hur mycket jag saknat Izzy. Inte för att hon varit borta någonstans rent fysiskt – men manusförfattarna har ju tagit med henne på en ganska lång resa mentalt det senaste året, typ… Så när hon och Alex plötsligt tussads ihop och fick gnabbas och prata om varandra i tredje person i förra avsnittet…då hoppade min Grey’s-temperatur upp ytterligare ett snäpp. Vem bryr sig om de inte är nummer ett i USA länge (eller i alla fall förra veckan)…hos mig finns ingen annan
Jul Ny
Jag är känd i min bekantskapskrets som mannen som en gång hade sin julgran uppe (och ja…jag har en plastgran…don’t get me started on that one) från oktober…så ja. Jg älskar jul. Och jag tröttnar aldrig. Aldrig. Förstår inte människor (och det är merparten av mina vänner) som vill vänta med allt det härliga till december – då hinner man ju inte NJUTA! Själv har jag frossat i glögg hela veckan (Blossa06 har växt hos mig…och iPod-flaskan – tips från min lika jultokiga bästis BB - är sjukt snygg). Jag har köpt hem pepparkakor och ädelost och jag har ätit flera lussekatter…dessutom häver jag litervis av Apotekarnes Lightjulmust till frukost, lunch och middag. På iTunes spelas (i och för sig med mycket annat) Magnus Carlssons nya juldiscobossa Wrap Myself In Paper.
Efter en trevlig Barkaby-söndagsutflykt med syrran har jag dessutom införskaffat ett styck två meter hög plastgran, 96 julgranspyntar, två ljusslingor och en storstjärna…och två adventsljusstakar (och okej…dessa grejer kommer inte upp före första advent ens hos mig) – så nu har jag i alla fall ett startkit för den här lägenheten i Sibirien också. Jingle bells, jingle bells lala la la la…
"Komma Ut – Berättelser från Garderoben" - Bok av Anders Öhrman Ny
Det som överraskar är likheten i historierna. Det som imponerar är den raka och ocensurerade approachen utan inblandade värderingar. Det som stannar kvar är en massa starka berättelser och den bekräftade sanningen om att man som homo aldrig slutar komma ut... Det finns alltid nya människor och situationer där man av en eller annan anledning tvingas ta ställning eller höja sin röst eller berätta om vilket kön man ligger med för att missförstånd ska undvikas. En bra bok att läsa för de flesta heteros som har en bög eller flata i sin omgivning.
"Borat" - Film av Larry Charles Ny
Jag kan inte riktigt sluta prata om den märker jag. Det är nog ett ganska bra tecken ändå. Favoritscenerna (att berätta om) är bilderna på Borat och hans son, samt allting som har med "a rubber fist" att göra.
"Faktiskt" – CD med Orup Ny
Jag berättade väl det mesta om mitt förhållande till Orup i min recension av första singeln, så det drar jag inte igen. Kanske kommer det en ordentlig recension av hans nya skiva så småningom här i bloggen när jag lyssnat ännu mera på den – men just nu kan jag säga att den växer mer och mer och är i min värld helt klart hans bästa skiva sedan "2". Förutom Måndag-Fredag så innehåller den nämligen dels den übersköna Kent/PetShopBoys/Orup-korsbefruktningen Sibyllan, och dels en-låt-George-Michael-skulle-döda-för som heter något så DrAlbanskt som Sjung Halleluja och Prisa Gud. Dessutom är jag svag för melodifestivalsoulen Kläderna Du Bär, men ännu inte helt övertygad över stunderna när Orup vill låta som Per Gessle (som till exempel Ett Regnigt Regn). Väl värt en omväg runt iTunes för i alla fall!
"Brick" – Film av Rian Johnson Ny
Jag skrev just det här - så läs det istället!

Tveksamma Saker Just Nu:

"The One" – CD med The Attic
Just nu har jag lite svårt att bestämma mig om vad jag tycker om den här danscocktailmusiken. Singlarna har varit fantastiska – men har de inte redan bränt allt sitt krut på dem? Måste bestämma mig snart, för resultatet kommer ni hitta i en gratis HBT-tidning nära er inom kort.
"Chariots of Fire" – Singel med BWO
Jo, jag tycker det är kul att de rycker upp sig ur balladträsket och släpper en av de bästa låtarna från senaste skivan i massa ommixningar som är oväntat bra och (framförallt) radiokorta så man kan ha dem och lyssna på i iPoden utan fem minuter långa inmixningsintron (Soundfactory Radio Mix och Johan's Remix Edit är mina favoriter). Men är det inte liksom redan kört nu? Halycon Days känns liksom så….våren 2006.

Dåliga Saker Just Nu

Dagar Då Allt Går Fel på Samma Gång
Inte mera sådant nu på ett tag, tack!
Trilskande Datorer
Jag blir nämligen bara så vansinnigt frustrerad och handfallen och trött och ledsen och frustrerad och…inte attraktiv helt enkelt.
Folk som Åker Hiss EN Våning
Men hallå?? Om man jobbar på första våningen och inte har en hysteriskt stor väska eller vagn med sig så är det bara egoistiskt och en förolämpning mot de som ska högt upp att stoppa upp åkandet på första våningen efter tre sekunders åktur.
Ingvar Oldsberg som Julvärd
Men usch. Måste man få Göteborgsvitsar på julafton nu också? Och varför har SVT så fruktansvärt dålig fantasi? Jag vill ha min Karl Bertil utan att Mr Oldsberg ska driva med att han sjunger så dåligt och lek Benjamin Syrsa innan, tack!
Fotbollsgalan
Jag kanske inte kan fotboll, men jag har bra koll på galor…och nä. Det där duger INTE.

Ungefär så just nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

J-klar vilken bra lista! :)
Men hur mycket jag än försöker så jag kan inte tycka om den där hysteriska "Relax, take it easy"-låten. Hur ska man kunna ta det lugnt när snubben ylar så hysteriskt???
För övrigt, me love julen to. Visst känns det också som att Magnus i och med nya julsingeln hittat tillbaka till sig själv? Disco-/schlager-Magnus är tillbaka ju! :)

Oswald sa...

Tack för berömmet!

Men HUR kan du säga så? Falsett är ju det nya svarta!! Och Mika är ju alldels, alldeles underbar!
Du ska inte relaxa - du ska dansa!! Precis som du inte inte ska danska till Scissor Sisters! :)

Vad gäller Magnus så tror jag han är på väg mot nya storverk på riktigt...och julskivan är ett steg i rätt riktning. :)

Anonym sa...

På tal om "så våren 2006", är inte Relax (Take it easy) Mikas FÖRRA singel? ;-)

Oswald sa...

Jasså?
Vilken är den nya då?
Det var Relax de körde i England och som de kör på P3 och som går att köpa på iTunes (tillsammans med B-sidan Billy Brown) så jag bara antog att det var den som gällde fortfarande.

...men finns det flera så köper jag gäna den också! Vad heter den?