30 juli 2006

Läget Just Nu - Vecka 31

Bra Saker Just Nu:

Semester 3v
Det mesta går faktiskt helt enligt planen. Men med lite mera REA-shopping än beräknat.
"I Don’t Feel Like Dancing" – Singel m Scissor Sisters 2v
Min Scissor Sisters-broder MrC tycker att deras PinkFloyd cover ("Comfortably Numb") är bättre och att den här låten är lite för långsam för att dansa till…själv är jag alldeles för kär för att koppla det (va fan…en låt i buggtempo måste ju vara helrätt i dessa "Let’s Dance"-tider?) och anser istället att alla låtar borde skrivas av Jake, Babydaddy och Elton John. Inte minst Eltons egna.
"Dårskaper i Brooklyn" – Bok av Paul Auster Ny
I min värld en av hans absolut bästa böcker. Jag blev helt lycklig av den och den är just nu boken jag helst ger bort i present…
"Hur Man Närmar Sig Ett Träd" – Bok av Eva Dahlgren 2v
…möjligen tillsammans med denna, som fortfarande känns trots att en väldigt stor mängd sidor ur andra böcker passerat sedan jag läste ut den.
Trummenäs Badplats Ny
En familjestrand proppfull med barn och utan en enda fuckable i sikte…och just därför helt perfekt att se sådär svettig och dum ut (med konstigt ihoprullade badshorts och smala, konstiga solbrillor) som man gör när man bara vill läsa, vara i fred och bygga en perfekt solbränna för kommande dagar i stan. Dessutom en sandbotten som passar en badkruka som mig perfekt. Ett av mina smultronställen – vi ses nästa år hoppas jag!
Rosévin hos A&A Ny
En stund var vi fyra bögbloggare (länkar till vänster) i samma (hysteriskt varma) rum, med varsin pizza och tre flaskor rosévin. Alltid trevligt att hänga med sina bästa vänner, snacka skit - och hitta gamla åttiotalsvideos på YouTube!
Arne Dahl Ny
Inte bara för att han är den förste som legat bakom någonting jag recenserat här i bloggen och som faktiskt kommenterat det, utan mera för att jag just nu är lite besatt av hans deckare! Är inne på den tredje nu och jag kommer mera och mera underfund med vad det är jag gillar så mycket med dem: Det är dels den roliga blandningen av "Sjöwall/Wahlöö:sk" samhällskritik/samtidsfångande (utan att tala om vad jag ska tycka…jag får värdera informationen själv) och de "Agatha Christie:ska" lite lätt schablonartade bikaraktärerna (fotbollsfanset har fjunmustasch och heter Conny…i det sjaskiga hamnkvarteret ligger "Berras Bilverkstad" och så vidare) som fungerar så otroligt bra ihop, utan att någonting för den sakens skull känns förutsägbart. Sedan är det dels att jag aldrig ligger fem steg före poliserna (trots att jag som läsare ofta får följa förövarna också) eller skrivs på näsan med olika ledtrådar, utan att allting har en förmåga att flyta på i rakt tempo och inte sällan kommer två eller tre oväntade vändningar (vilket är ganska unikt i en väld där varenda film måste ha minst en twist i slutet…som man oftast listat ut en halvtimme efter reklamen slutat). Dessutom är Dahl härligt kommersiell på ett sätt jag älskar (men som jag har svårt att sätta ord på – får återkomma med det) och som de flesta som vill vara kommersiella lyckas med.
*puh* Lite väl mycket beröm där kanske… Får se om jag vågar vara lika ärlig om det kommer en bok jag inte gillar.
Glass 4v
Glaciären regerar.
"Hanteringen av Odöda" – Bok av John Ajvide Lindqvist Ny
Okej… Jag har läst en del den här veckan. Klart det syns på listan! Här är recensionen.
"House, MD" Säsong 2 – TV-serie (vanligen) på FOX 4v
Okej, det har inte blivit så mycket sitta-inne-och-kolla-på-tv den här semestern (lyckligtvis), men ett och annat avsnitt av den här serien hinner man ju alltid med. Funderar på att se om säsong 1 i höst på TV4 med svensk text för att förstå alla sjukdomstermer också…och så är det ju en serie som är värd att se om.

Tveksamma Saker Just Nu:

Värme
Tänk att något som är så fantastiskt på dagen kan vara så fruktansvärt jobbigt när man ska sova…
Göteborgs Nya Spårvagnar
Spårvagnar KAN faktiskt aldrig hamna på den "gröna delen" av listan…hur fina och nya de än är. De är ju trots allt spårvagnar. Går långsamt som fan. Stannar när det är regn/löv/snö/sol. Innehåller folk som kräks. Är försenade… Men Västtrafiks nya (och i pressen evigt ältade) italienska spårvagnsköp är en riktig hit kan meddelas. Rymliga som fan och (detta kan faktiskt inte understrykas tillräckligt just nu) med A.C!!

Dåliga Saker Just Nu

Rosévinutbudet på Karlskronas Systembolag
Vad är det för likhet mellan Karlskronas båda Systembolag och Patricia på söndagar? Det enda rosévinet de har kvar är det äckliga, billiga, bubblande Matteus… Örk.
Insekter
Jag avskyr närainsektsupplevelser. Hade det inte funnits myggor så hade man kunnat sova ute i hängmattan under björken. Hade det inte funnits getingar hade man sluppit sitta och vifta konstant när man äter ute (och hitta på vitsar om att undvika "bi-smak").
Ingen Hängmatta
Jag saknar att kunna ligga under en björk i en näthängmatta med ett glas vin/en iskall öl och läsa en bok alldeles sönderbränd efter en dag på stranden…
"Box21" - Bok av Roslund & Hellström
Egentligen inte SÅ dålig, men besvikelsen över att den inte var bättre genererar en plats här.

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fatta att Stockholm just nu översvämmas av lobbying om att utöka spårvagnsnätt över hela innerstan. De som tycker att det är en bra idé har uppenbarligen aldrig använt spårvagn till annat än pittoreska små utflykter till Liseberg. Alla som försökt ta sig från ena sidan av Göteborg till den andra under rusningstid vet att man garanterat kan läsa ut en roman på den tiden (om man står ut med fyllosarna, spädbarnen och alla rullande Coca-Colaburkar).

Kim da Costa sa...

Jag måste verkligen hörs SS-låten snart.

Oswald sa...

Sara: Håller med helt. Det vore helt förödande för resten av trafiken i Stockholm om inte annat om de skulle länga in de där plåtmonstren där också... Nä fy!

Kim: It's on it's way!

Kim da Costa sa...

Nu har jag hört låten, thanks to you, mister, och jo, jag gillar den. Jag grät inte men det ryckte lite i högerbenet.

Oswald sa...

Det räcker för mig, Kimpan!
=)