27 juli 2006

Singelrecension: Don’t Feel Like Dancin’

Don’t Feel Like Dancin’
Scissor Sisters

"But I don't feel like dancin'. No sir. No dancin' today!"

Jag älskar Scissor Sisters.
Det fanns ett tag när jag kände mig helt ensam om det och inte kunde fatta att bara jag förstod hur bra den här juvelen till band var.
Så träffade jag en helt ny bekant som hette MrC och han var precis likadan…och ur vår gemensamma fascination för Jake, BabyDaddy, Ana Matronic och de andra växte en vänskap fram som ledde till att han idag är en av mina bästa polare. Bara en sådan sak.
SS slog ju iallafall tillslut igenom på riktigt med Take Your Mama i Sverige...och nu är de tillbaka!

Första gången jag hörde den här låten i studioversion började jag gråta. På riktigt. Så bra är det.
Det är så bra att jag allvarligt skulle ha svårt att hantera att någon som kallar sig min kompis samtidigt skulle säga att han inte gillar det här (även om han inte behöver vara lika fanatisk såklart)…och jag brukar verkligen inte bry mig om vad folk har i sina iPods (utan brukar snarare apa efter vad andra lyssnar på)…men det här…det här är liksom jag i musikform. Som om någon frågat precis vad jag gillar med musik och så skrivit en låt efter det!

Vet inte ens om jag ska försöka mig på att beskriva det…det är bättre att lyssna själv….men har du inte hört SS innan (stackare) och jag måste ta till andra band så skulle jag säga att det som om ett gitarr och pianobaserat ABBA skrivit en låt åt BeeGees (Jakes falsett är lika ljuvlig som alltid)…och 2000tals-proddat den…fast med laserljud och handklapp.
*lyckotilt*

Jag älskade Scissor Sisters tidigare…det erkänner jag. Men här har de tagit allt som gör dem bra och satt ihop det i en enda soft disco-låt....till (vad som förhoppningsvis blir) en megahit att dansa sig sönder och samman till hela hösten - för aldrig har en låt om någon som inte vill dansa haft så diametralt motsatt effekt!
I alla fall på mig.


Köp! Köp! Köp! (Finns på iTunes från och med lördag!)

Betyg: 10 laserljud av 10 möjliga.
.

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Förfestvarning hör jag... det kan jag gå med på om jag får min Justin nån gång då och då...;-) Tur att grannen under är bortrest!

Oswald sa...

Vi bara hoppas att hon fortfarande är det. ;)
Klart du får Justin!

Anonym sa...

ÅH. Det här är en ställa-sig-upp-och-dansa-låt. Me like! Vet inte om jag är lika entusiastisk över låten som du men om jag hörde den på radion skulle jag definitivt höja volymen rejält.
...Iofs är det svårt att döma en låt efter CDON:s provlyssning och särskilt när man inte ens hört refrängen men det kan inte följa en dålig refräng på en sån bra bridge. :-)

Oswald sa...

Den är LJUVLIG!!
Du kan köpa den på iTunes redan nu!