21 oktober 2011

Skivrecension: The Sound of Arrows - Voyage

The Sound of Arrows - Voyage

I februari 2009 låg låten M.A.G.I.C på Speldosan (listan med tio låtar jag skriver varje månad i tidningen) i QX och jag kallade den en blandning av Pet Shop Boys och Tough Alliance. Nu, knappt tre år senare, har visserligen den låten fått en fantastisk video (över en miljon träffar på YouTube) men förutom två lysande singlar, och några mixar åt bland andra Lady Gaga, har det varit ganska tyst om den här Gävleduon.
Ryktesvis har deras perfektionism gjort att albumet dröjt, något som hörs när det nu äntligen släpps. Det här är nämligen den bästa elektroniska musik jag hört komma ur svenska syntar på väldigt, väldigt länge. Med lika delar filmmusik-känsla (det låter mycket Vangelis) och klockrena pop-refränger besitter Stefan Storm och Oskar Gullstrand en oöverträffad förmåga att skapa musik som inte bara låter suveränt, utan som också skapar fantastiska bilder i skallen på lyssnaren.
Att lyssna på The Sound of Arrows är helt enkelt som att vara delaktig i ett fantasifullt filmäventyr som (tyvärr) aldrig kommer att visas för andra på bio. Genom hela skivan löper en snygg, röd tråd där bland annat textrader blir låttitlar i andra låtar och snygga slut blir vackra starter på andra spår. Låtkvartetten Into the Clouds, Wonders, My Shadow och Magic är dessutom årets starkaste albumöppning.
Det var längesedan en skiva gjorde mig så här lugn, harmonisk, sprallig och lycklig på samma gång. M.A.G.I.S.K.T.

Inga kommentarer: