24 oktober 2011

Läget Just Nu - Vecka 1143

"Work of Art" – Säsong 2 av favoritrealityn Ny
Den här ytterligare varianten på Project Runways oslagbara relaitykoncept hade premiär förra året och blev omedelbart en av mina absoluta favoriter i genren. Tillsammans med sminkvarianten Face Off tror jag lätt att det är det bästa PR-syskonet, och första avsnittet av säsong två gjorde mig inte besviken (möjligen på att de kastade ut den snygagste snubben, men så är det ju alltid). Konst, galningar, konstigt och genier. Precis som det ska vara. Välkommen tillbaka!
"Grow Up" – Ny låt med Cher Lloyd Ny
Jag har haft förmånen att höra fem låtar från X-factorfyrans kommande skiva – och jag är väldigt, väldigt imponerad. Lekfullt, modern, ungdomligt och späckat med snygga hooks och klistriga refränger. Visst, för den här farbrorn blir det en eller två rapar förmycket, men på det stora hela känns det som om det här kan bli en väldigt, väldigt spännande skiva, och det här inledande spåret är min absoluta favorit just nu. Kan inte sluta lyssna!Helg med J.A.C.K Ny
Tillbringade helgen med mina Chalmerspolare och hade som vanligt väldigt trevligt. Trevligast var nog att glida runt på olika ölhak runt Andra Långgatan redan vid lunchtid och smålullig hamna på en konstutställning med Caroline af Ugglas…men även kvällens champagnepalooza och utgång på Ritz (jo, alla var väl rejält mycket yngre, men musiken var ju toppen) var trevligt. Mera sådant!
"The Walking Dead" – Säsong 2 Ny
En av förra årets mest oväntade succéer är nu tillbaka med sin andra säsong. Det ryktas att struliga TV-bolaget ACM fick seriens huvudproducent Frank Darabont att kliva av då de inte ville satsa de pengar eller gå i den riktning han ville, men i säsongspremiären är allt sig likt. Möjligen är det lite blodigare när gänget lämnar staden för, likt i min favoritserie Survivours, att ge sig ut på landsbygden för att hitta fler överlevare, och cliffhangern på slutet av avsnittet förlåter alla tankar jag hade den första halvan om att det blivit lite segare. En av veckans fem viktigaste TV-stunder från och med nu!
"Human Behaviour" – Ny låt med Le Kid Ny
Sprillans ny låt med mitt favoritband som jag vet en massa om som jag inte tänker berätta om här än. Jag kan väl i alla fall berätta att den är väldigt Le Kid 2012 – det vill säga mycket mer Bigger Than Jesus än Kiss Me och Mercy Mercy – och att den är en upptempolåt (utan för att för den sakens skull vara speciellt glad). Och nej. Det är inte en Björk-cover.
"Lejonet & Björnen Morotskaka" Ny
Jag är väldigt svag för den här sortens svindyra "godisglass". HäägenDaaz, Ben&Jerrys, och såklart Göteborgs egen Lejonet & Björnen. Den sistnämnda väljer jag tyvärr ganska sällan, men efter att av en slump ramlat över den här ganska udda smaken i helgen, kanske jag borde göra det mer. Fullständigt fantastisk ihop med O'Hoys hardtopping. Missa inte!
"Min nya höstjacka" Ny
Jag köpte mycket konstiga saker i Barcelona. En hatt. En väst (alltså inte en jackväst uatn en sådan dansbandssångare har). En riktigt snygg haldsuk. Men absolut bäst var min nya höstjacka. En varm, snygg, fodrad kavaj som kommer användas flitigt. Lovely.
"Crazy, Stupid, Love" – Film av Glenn Ficarra & John Requa Ny
En modern buskis i indiefilmskostym och en romantisk komedi utan några gapskratt. När killen som är mest känd för att ha skrivit manus till Disneyfilmer som Trassel, Bolt och Bilar försöker sig på romcom-genren blir det småputtrigt och mysigt och två trevliga timmar i sällskap med bra skådisar som Julianne Moore, Ryan Gosling och Steve Carell. Det är förvecklingar i uppdaterad Stefan & Krister-stil, men förtäckt med en klädsam, amerikansk indiefilmslågmäldhet, och helt klart det ett av de bästa försöken på länge att göra något nytt av en urvattnad genre. Men snart borde någon ge Emma Stone nåt mera vettigt att bita… Tre popcorn av fem möjliga.
"X-Factor/Xtra-factor" 3v
Folk röstar ju lite konstigt som vanligt när det gäller sådana här serier (Frankie eller Sophie skulle ju åkt för Sami) och jurymedlemmarnas lite krystade försök att få upp tittarsiffrorna den här tittar-sega hösten känns mer än lovligt krystade (leave Misha B alone!) men X-Factor är fortfarande veckans TV-höjdpunkt. Och Xtra Factor är numera en fröjd att se, då jag är tokförälskad i programledarparet Olly(Murs)&Caroline(Flack). Här är mitt favoritnummer från i helgen."Steps Reunion" - Ny sitcom på CBS3v
Årets bästa TV slutade med en stor känslomässig triumf när gruppen insåg de hamnat etta på Englandslistan och sålt ut O2. Riktigt bra reality-TV – och jag längtar ihjäl mig till i april.

"Mylo Xyloto" – Ny skiva med Coldplay
Jag har aldrig varit superpepp på Coldplay och deras nya skiva är inget undantag. Jag såg dem live i somras, då var de riktigt kul och ett duktigt arenaband med en grym sångare och stora färgglada ballonger i publikhavet redan i första låthögen, men på skiva blir det aldrig lika kul. Jo, visst har de en del riktigt snygga refränger, visst finns här några rejäla hits, och visst är duetten med Rihanna kul och ett steg i rätt riktning. Men hur jag än vrider och vänder på det så hör jag ingenting som inte U2 (eller Kent för den delen) gjorde på nittiotalet. Och då var det iallafall (relativt) nytt.

3G-uppkopplingen runt centralen i Göteborg
Fullständigt värdelös. Spotify stannar, streamad bild lägger av, Twitter slutar uppdatera sig – allting blir helt enkelt lite mera 1996 igen. Och inte på det bra sättet.
Förkylning med halsont
Allvarligt? När ska jag sluta känna mig som om jag går runt med dubbelsidig lunginflammation?
Skitväder
Hösten är ju så mycket roligare när det är klart och kallt än när regnet vräker ned.

Ungefär så just nu.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Med tanke på du inte tyckte Cher Lloyd skulle vunnit förra året då hon var och är bättre än Matt. så har du ingen talan om hur folk röstar...och det var helt rätt sAmi åkte, skit tråkig brud tbh.

Anonym sa...

Såg Crazy, Stupid Love i helgen, tyckte också om den. Gillade särskilt att man (iaf jag!) inte kunde förutse vart historien var på väg hela tiden.
/cbd

Anonym sa...

Crazy, Stupid Love är trevlig, men det är det nästan alltid då Carell är involverad.

V.g. höstens premiärer är det nog bättre än på mången år;

Vad jag sett hittills, och säkert missat ett o annat:

1) HOMELAND - helt fantastiska insatser från alla skådisar, men Claire Danes är SENSATIONELL.

2) TERRA NOVA - Jurrasic Park for the '10s. Intressant idé som kan byggas upp i oändlighet, och om de fortsätter trenden från de första fyra avsnitten, inte mig emot.

3) PAN AM - Lite trögare att ta sig igenom, men med mycket nostalgia och intresse om man orkar hänga med.

X-Factor USA är trevligt, mycket mycket bättre än "Idol", men inte direkt med en Leona Lewis. Än. X-Factor Australia har däremot gått tvärtemot trenden, och är direkt pinsam. UK-varianten har inte utvecklats som jag ville. Just nu står den i balansen, och det enda jag tycker håller är konceptet och fighten mellan Tulisa och Kelly (antagligen väldigt fejkat). Artist-mässigt HATAR jag Johnny, men borde förmodligen älska honom, som certifierad gay... Jag hoppas mycket på Janet fortfarande :)

/Pedro