31 december 2010

Oswald Awards 2010 - ÅRETS ÖVRIGA PRISER

Jag tog bort kategorin årets bok i år.
Det blev ju bara pinsamt.
Men resten är kvar sedan tidigare år.
Och ser ut såhär.

[ÅRETS SCENHÄNDELSE]


1. Sound of Arrows på Popaganda
2. Kent i Lisebergshallen
3. Marina & The Diamonds på Way Out West
4. Hurts på Popaganda
5. The Drums på Way Out West

Nästan: Sarah Dawn Finer på Lorensbergsteatern, La Roux på Way Out West, Ellie Goulding/Robyn på Popaganda[ÅRETS SPEL]


1. Plants vs Zombies - iPhone
Ohotat årets roligaste och mest vanebildande spel. Strategi, humor och spelglädje både för iPhone och PS3 och en superenkelidé – placera ut växter med olika egenskaper för att stoppa zombies med olika grader av elakhetsintensitet – som man aldrig tröttnar på. Tre varv har jag spelat spelet nu. Klarat varenda utmaning. Hittat varenda zombie. E uppgradering snarast, tack!

2. Buzz: Quiz World/The Ultimate Music Quiz – PS3
Buzz körde om tidigare konkurrenten Scene It! med hästlängder, och åtskilliga lördagskvällar satt vi i majorna och väntade på att andra spelare skulle ansluta för att vi skulle kunna krossa dem med ”Yvonne” och alla de andra avatarerna.

3. Fruit Ninja – iPhone
En superenkel (och ganska fånig) idé – ditt finger är ett samurajsvärd som skall kapa massa frukter som kastas upp i luften…men akta dig för bomber – som visade sig vara helt oemotståndlig och som bara blev bättre när det adderades ett online/flerpersonersläge under hösten.

4. Sneezies - iPhone
I spåren av svininfluensan var vi helt besatta av det här superenkla virusspelet i våras…i alla fall ända tills vi hade försökt tusentals gånger på en och samma level när vi kommit en bit…

5. Word with Friends - iPhone
Alfapet. Varken mer eller mindre. Men oerhört vanebildande och ett tag nära en besatthet när man varje minut kollade om någon i någon av alla ens pågående spel hade kontrat.

Nästan: FarmVille, CityVille, Cake Mania, Slice It, Monopol

[ÅRETS INTERNET]

Klart att Oswalds Popcorn och Schlagerprofilerna är etta på den här listan alla dagar…och klart att tidigare Oswald Awards-vinnare som Twitter, YouTube och Facebook är de som betyder mest för mig dagligen…men om jag bortser från det en kort sekund och tänker 2010...ja då skulle det kunna se ut så här:

1. Chatroulette/Manroulette
Nä, jag hängde inte här regelbundet direkt. Minst sagt. Men jag fnissar fortfarande åt en chatroulette-kväll med Järn3an…och det är något häftigt med den där tanken att man slussas rakt in i någon annans liv en liten stund vart som helst på jordklotet. Att det i verkligheten var mest gubbsnopp och borttryckningar är kanske en annan sak.

2. Gowalla/Foursquare
Jäkligt bra för att få upp en på morgonpromenad varje morgon (”jag SKA checka in på Redbergsplatsen idag också”) och superskoj så länge man fick lite nya saker på Gowalla då och då eller när man är utomlands och fylle-roamar.

3. Watch ITV
Vad hade vi gjort hela hösten om inte den här sidan funnits för att stilla vårt X-factorbehov? Givetvis med korresponderande IP-nummertjänst.

Nästan: Let's Deal, RealityTVfan.org, Moopy.org.uk, Digitalspy.co.uk


[ÅRETS HUNK]

Notera att hunkbegreppet är relativt just här. EN hunk är ju vanligen en hunk – men just den här kategorin ska utläsas som "snygga och/eller sexiga snubbar som på något sätt utmärkt sig under året som gått och som jag blivit kåt på småförtjust i endast på grund av deras utseende" och ingenting annat.

1. Matt Cardle
Klädsamt blygsam X-Factorvinnare, men samtidigt dödligt sexig ”regular lad” som inte tvekade för att visa känslor eller sjunga sånger skrivna för brudar. Such a crush.

2. Kris Smith
Jaha, så Kylie är mera känd och Cheryl hela Storbritanniens kelgris? Jag gissar att Dannii Minogue inte bryr sig nämnvärt när hon kommer hem till det här varje kväll…

3. Måns Zelmerlöw
Blir man Melodifestivalens ”Most F*UCKable” så är man nästan gjuten här – speciellt om man är så rasande trevlig och charmig (och partyglad) privat som Zemlan.

4. Iker Casillas
Att vara killen som stoppar så många mål att laget vinner fotbolls-VM är ju klart en bra grej, men att vara skitsnygg samtidigt är ju inte illa det heller.

5. Kevin Alejandro
Alla mina vänner skrek kåta fjollskrik varje gång Joe Manganiello dök up pi True Blood. Bra. Då behåller jag Kevin för mig själv!

6. Dermot O'Leary
7. Darren Criss
8. James Badge Dale
9. Andrew Garfield
10. Iwan Rheon

Ytterligare några av årets snyggaste utan inbördes rangordning (glöm inte bildgoogla): Martin Wallström, Didrik Solli-Tangen, Erik Johansson, Harel Skat, Joe Manganiello, Steve Gerrard, Tom Hardy, Zain Odelstål

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har så lika smak att det är obehagligt, en liten notis bara. Han heter robbin söderling.// Micke