22 mars 2010

Ska vi börja veckan i Bulgarien och på Cypern?

Schlagerbloggen gick ut med en smäll och över 11.000 läsare sista MF-veckan, men innan den vaknar igen för lite Eurovision-feber så får mina småförsiktiga ESC-trevare hamna här bland popcornen istället tror jag.

För er som inte brytt er ett skvatt om vad som händer i Oslo i maj hittills så kan jag väl säga att det faktiskt känns ungefär så illa som alla säger. Jodå, här finns ljusglimtar, men mest är det ett evigt balladträsk uppluckrat med svaga, eller galet apdåliga, upptempoförsök. Oftast med etnoinslag.

Yohanna och Rybak verkar ha dödat popen i ESC totalt. Det där som Elena, Mihai, Serebro mfl tog med sig in i festivalen (och som Alcazar, BWO, Agnes mfl jobbat på i Sverige) verkar ha försvunnit lika spårlöst i ESC som det gjorde i Melodifestivalen på bara ett år, och det närmaste jag hittat (förutom Turkiets MTV-vinnande rockband) är förmodligen Bulgariens Miro. Här är Angel si ti. Årets hit på Euroclub?Kanske det mest abrupta slutet någonsin?

Annars är jag motvilligt småförtjust i Cyperns pojkbandsballad hur mycket 2001 den än luktar. Här är Jon Lilygreen and the Islanders och låten Life looks better in spring.

Inga kommentarer: