22 mars 2010

Läget Just Nu - Vecka 1012
Vårturné med Kent
Ny

Ett inspirerande låtval där gamla örhängen som Pojken med Hålet i Handen och 10 Minuter blandades med råelektron från senaste skivan, i kombination med den mest tända och engagerande publik jag sett sedan Håkan Hellström välte samma Lisebergshall i början av 2000-talet, gjorde denna konsert till en av de tre bästa Kentkonserter jag upplevt. Kent kändes mycket mera tända än när jag såg dem på turnén efter Tillbaka till Samtiden-plattan och övergången mellan Krossa Allt och en ny, nya elektrofixad Dom Andra var fullständigt magisk. Hade de bara adderat några låtar till från Isola och klämt in 747 och Utan Dina Andetag någonstans i mixen så hade det här varit snudd på perfekt. Nu ger jag det fyra knapriga popcorn av fem möjliga. Musikalisk lycka till max!
Här är hela låtlistan: Taxmannen, Palace & Main, 10 minuter, Töntarna, Socker, Sjukhus, Romeo återvänder ensam, LSD, någon?, Musik Non Stop, Idioter, Pojken med hålet i handen, Vals för satan, FF, Ingenting, Vy från ett luftslott, Krossa allt/Dom andra, På drift?, Kevlarsjäl och Mannen i den vita hatten (16 år senare).
Frågor att ta med sig: Vad är den nya, svenska texten i FF-refrängen och vilken var den nya extra versen efter "vi ska alla en gång dö"-partiet i Mannen med den Vita Hatten?
Tapaskväll hos Fredrik Ny
Otroligt god mat, två trevliga vänner, en sprillans ny lägenhet, smarriga ostar, en hög med bubbelflaskor…och Chatroulette! Se där, en fantastisk kombination för en lyckad lördag!
Biobesök med Elsa 5 år Ny
Jag har egentligen inte så mycket att säga om Disneys Prinsessan & Grodan. Hade jag sett den på engelska med mina kompisar hade jag kanske gett den två ganska svaga popcorn och tyckt historien var lite förutsägbar, karaktärerna lite för platta och animeringen slentrianmässig trots tillbakagången till Djungelboksaktiga, handmålade bakgrunder. Men när man däremot får gå med en femåring själv för första gången så blir allt mycket roligare. Publiken mer spännande, godiset en långt mycket lyckligare tilldragelse och extra äventyr med försvunna sugrör adderade. Väldigt, väldigt trevlig – även om Elsa förmodligen gett filmen samma betyg som jag ("Jag tror tvåan är bättre när hon är prinsessa. Nu är de ju bara grodor hela tiden!"). Stort plus dessutom för att äta på Max efteråt med adderad treårig lillebror och diskutera Melodifestivalbidrag: "Mina favoriter är Ola för han är söt och Linda Pritchard för hon har fin klänning. Men jag är sååå trött på Jag Vill Om Du Vågar för det är den enda min kompis Ebba ska höra på dagis!" Lovely. Mera sådant.
"Head First" – CD med Goldfrapp Ny
När elektropoptjej efter elektropoptjej försöker skörda framgångar i Lady Gagas kölvatten så kommer här elektropop-mormor och visar vart det blippiga discoskåpet skall stå. Efter de småtrista hippieutflykterna på senaste albumet gör nu Goldfrapp laidback Kylie-pop igen och ingen är gladare än jag. Lyssna bara på singeln Rocket, ljuvliga Believer (min favorit), Eurythmics-charmen i Dreaming eller ABBA-feelingen i Head First (som låter som ett albumspår från The Visitors) så lovar jag ni blir lika lyckliga. Recension snart i en gratistidning kallad QX nära dig.
"Kick Ass" – Ny Singel med Mika Ny
Någonstans är det kanske lite sorgligt att det behövdes ett ingrepp från RedOne för att Mika skulle kunna släppa ifrån sig något som lät intressant och relevant igen. Tänk om RedOne kunde producerat hela The Boy Who Knew Too Much? Då hade det kunnat vara en av förra årets bästa skivor istället för något man glömde bort snabbare än snabbast. Nåväl, den här har snurrat rejält i mina lurar sedan den dök upp.
"Words with friends" – Alfapet på iPhone Ny
En otroligt vanebildande och uppslukande Alfapet-variant för iPhone, där du kan starta hur många parallella spel du vill med kända och okända motspelare och sedan fundera över kända och okända engelska ord i timmar och dagar. Väldigt bra om du (som jag) behöver utveckla ditt engelska ordförråd och väldigt skönt med ett spel som tar tid och är helt utan stress och kan sträcka sig över hur lång tid som helst. För 22 kronor slipper du dessutom all meningslös reklam som den fria varianten envisas med att slänga in mellan varje drag.
Vårväder 2v
Hade ni fortfarande snö i Stockholm sa ni? Ah, här i Göteborg försvann allt i helgen och nu kan man morgonpromenera utan minsta isbit och se snödroppar.
"Skins" – Säsong 4 Åt
En hel massa fantastisk TV har fått stå tillbaka under Melodifestivalturnén för att det helt enkelt inte har funnits tid, och en av dessa var Skins. Nu när jag är tillbaka i matchen igen har jag kunnat se ikapp de tre senaste avsnitten av vad som fortfarande utan någon som helst tvekan är världens bästa ungdomsserie och jag är inte direkt missnöjd. Senaste avsnittet med Effie hade ju en avslutning som fick mig att nästan explodera av förvåning och typ chock. Snart är det över för den här gången, och då tyvärr också för det här sköna gänget, eftersom seriens ungdomar byts ut efter två säsonger. Jag kommer sakna dem långt mycket mer än första gänget (som jag ändå avgudade) men längtar redan till att få veta vilka karaktärer som döljer sig i gänget för säsong 5 och 6. Dessutom ryktas det om en (TV?)film med bidrag från alla generationerna. Hoppas!
"The Pacific" – Miniserie på HBO Ny
Efter succén med Bands of Brothers i början på 2000-talet har nu HBO, Tom Hanks, Dreamworks och lite andra slagit sina (pengastinna) påsar ihop och gjort en påkostad tio avsnitt lång miniserie om andravärldskriget i Stilla Havet. Hur det ser ut? Tja, första avsnittet är snyggt, välspelat och påkostat, och även om jag får känslan av att jag har sett det här så många gånger sedan Saving Privat Ryan så tröttnar jag aldrig på historielektionen i det hela och jag ser fram emot att följa hela serien. Även om den hela tiden kommer påminna mig om de där brädspelen med små kartongbitar som min polare Dane&Co spelade när jag gick i gymnasiet.
"Here Lies Love" - Musikaltitelspår med Florence Welch Ny
Av någon anledning har David Byrne & Fatboy Slim bestämt sig för att skriva någon form av musikal, eller med deras ord "en 22-låtars sångcykel", om Filippinernas fd presidentfru, Imelda Marcos, och hennes tjänsteflicka sedan barndomen, Estrella Cumpas. Alltihopa är mycket märkligt. Som en laidback lounge-musikal med namn som Santigold, Cyndi Lauper, Tori Amos, Martha Wainwright och Róisín Murphy bakom mikrofonen. Kanske mera intressant än bra i min bok, men titelspåret sjunget av Florence Welch från Florence + the Machine är märkligt fängslande och väldigt svårt att sluta lyssna på.
"The Apprentice" – Kändisreality
Jag såg några av de första säsongerna av Trumph-såpan och gillade det, och framförallt var jag ju besatt av Martha Stewarts fiaskosäsong, men nu var det ett tag sedan jag orkade med den här business-realityn. Får väl se om jag orkar hänga med i den här kändisvarianten som jag råkade ramla över i veckan, men har man ett damlag med favoriterna Cyndi Lauper och Sharon Osbourne så är jag såklart ombord en stund."South Park" – Säsong 14
Det når fortfarande inte upp till de tidiga säsongernas höjdarnivåer (även om Kenny faktiskt dog i första avsnittet av säsong 14) men med det sagt så var premiäravsnittets drift med sexmissbrukande kändisar (med Tiger Woods i täten) riktigt, fånigt rolig.Hundbajsöverflöd
Jag antar att det egntligen bara beror på att allt bajs från alla de där hundägarna som inte plockar upp eftersina hundar konserverats i snön och så att tre månaders upplagrad hundskit nu hamnat på varenda ställe som det går att gå på i Göteborg…men det känns mera som att alla hundägare plötsligt bara gav upp och dessutom började skita själva bredvid sina jyckar samma vecka.
"Lost" – Sista säsongen
Jag fick vara positiv i en vecka. Sedan kom ytterligare ett sådant där helt meningslöst avsnitt de bjudit oss på hela den här säsongen där absolut ingenting hände. Jaha. Sawyer var egentligen polis och hade han inte kraschat med planet (och hela serien inte hänt) så kanske han träffat Kate ändå. Nähä. Zzzzz.
Schlagerfetma
Den var nåt kilo mindre i år för vi skötte maten bättre, men där sitter ändå en 3-4 extra kilon för att snön stoppade alla morgonpromenader, så nu blir det Viktklubb och kalorikoll och kolhydratneddragning i fem veckor fram till Barcelona.
Konstant trötthet
Jag får skylla mig själv som inte lägger mig, men det gör det inte roligare.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

\majja... sa...

Slavisk följare av bloggen.. och nu har jag länkat lite också. Hoppas det är ok?

http://majjamej.blogspot.com/2010/03/hur-bra-blogg-som-helst.html

http://majjamej.blogspot.com/2010/03/alex-gardner.html

Oswald sa...

Tack! Så Otroligt gulligt av dig. Klart du får länka och låna så mycket du vill. Kram