29 januari 2010

Filmrecension: Cracks

Cracks
Jordan Scott, Storbritannien

Sprickorna i titeln är de som gör att den fasad som simhopps-lärarinnan Miss G byggt upp för sin specialgrupp av elever på en flickskola i trettiotalets Storbritannien slutligen rämnar. De uppstår då en ny ung flicka hamnar i gruppen, en flicka som med sitt spanska överklasspåbrå fascinerar och förfärar de andra.
Till en början känns det här mest som en ganska smågullig film med lesbiska, dock flickboksaktiga, undertoner, men ju längre det går så mörkare och hemskare blir filmen. Vi presenteras för en typ av övergrepp som sällan skildras på film, vilket lyfter filmen från att vara ännu en i raden av filmiska internatskolsproblem.
Mitt största problem med filmen är nog huvudfiguren spelad av Eva Green. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om karaktären balanserar på gränsen till nervsammanbrott eller skådespelerskan på gränsen till överspel... Vad jag vet är att hon i alla fall blir helt utspelad av sina yngre kollegor i allmänhet och suveräna Juno Temple i synnerhet. Där har ni ett stjärnskott att hålla ögonen på! Men lägg dem gärna på den här filmen också om ni har möjlighet.

Sex astmatunga andningar av tio möjliga.



1 kommentar:

Anonym sa...

I take pleasure in, lead to I found exactly what I was
having a look for. You've ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye
My blog post ; perfumes baratos