18 juni 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Labyrint-dax så här de sista skälvande timmarna innan midsommar. Jag tänker inte uppehålla er med vad jag ska rösta på den här veckan, utan kasta er till alla utmanarna på Spotify och se till att rösta nu innan ni får snaps i er! Ni var undermåliga nyktra förra veckan...

Här är Gästbloggare-Pär.

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0925

Ljusa nätter, sill och jordgubbar och en drös svennefåniga visor runt stången och för nubben. Mindre blågult är det på Labyrint-listan där endast en svensk låt är nykomling när ett helt kompani svenska popgossar röstas ut. Allra högst upp växer glappet mellan Island och Norge när Yohanna, som fick exakt 500 poäng, fortsätter att dra ifrån:

01/01 Is It True – Yohanna (5v)
02/02 Fairytale – Alexander Rybak (4v)
03/06 Moving On – Sarah Dawn Finer (12v)
04/05 Always – AySel & Arash (4v)
05/03 Fuck You – Lily Allen (8v)

Ingen av de fyra nykomlingarna lyckades gå in på övre halvan där faktiskt alla låtar hänger kvar, men i en definitivt annan ordning. Linkin Park kan ändå få sträcka på sig eftersom New Divide är högsta nykomling på 13:e plats. Långtbort med Thåström röstas in på 17:e plats och danshiten When Love Takes Over med David och Kelly går från tveksam bubblarplats in på 18:e plats. En trolig klättrare? Regina Spektor gör blygsammaste entrén på 19:e plats med småtrevliga Laughing With. Utslagna då? Ja, nu tar vi farväl av en massa svenska popgossar! Måns får med en veckas vistelse sin minsta hit hittills, Sugarplum Fairy lyckas knappt särskilt mycket bättre med två veckor i protokollet och brorsbandet Mando Diao (5v) har haft större framgångar tidigare också. Det har ju även E.M.D. som efter 11 veckor försvinner med Baby Goodbye. Ja, farväl på er.

Depeche Mode, Volbeat, Daughtry, Black Eyed Peas och Pink utgör ett till synes slitstarkt bubblarfält, eller hur? Utmanarna är enligt Olle Ljungström ett gäng försökskaniner! Där finns också en mytomspunnen stad, desperata comeback-försök, rådjur, namnlösa husdjur och ett helt zoo.

Robert Svensson ber här utan djurreferenser sin kompis Jonathan om ursäkt för att han blev kär i hans syster. Det här är Broadway:Trevlig midsommarhelg!
Du röstar!

/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: