13 november 2008

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Efter succén med en OS-gästbloggare i somras så har jag funderat lite på att släppa in flera sådana här i Oswalds Popcornblogg. Min riktlinje är "the more the merrier", men självklart bara inläggen går i linje med allt annat här och är sådant jag själv gillar att läsa om. Gästbloggarna kommer dessutom vara blåa och i en annan font än den ni är vana vid.

Enligt principen "en popkulturblogg kan aldrig ha för många listor" släpper jag därför med start idag in min favoritmusiklista Labyrint och eldsjälen bakom - musiknörden Pär - här i bloggen. Pär kommer rapportera lite om läget på Labyrintlistan och påminna er om att det faktiskt inte finns någon godtagbar ursäkt för en popcornälskare med bra musiksmak att inte gå dit och gratisrösta varje vecka.

Välkommen in bland snacksen Pär. Here we go.


*****************************************************

Labyrint Topp 20 - vecka 46

Så där ja! Vi står mitt i november och Agnes superhit, som gick in på listan i sensomras, fortsätter att toppa Labyrint Topp 20 – med svagare poängstöd än någonsin från röstarna. Coldplay och The Killers backar från sina pallplatser, Britney Spears simmar mot strömmen och Per Gessle dundrar in som högsta nykomling på 2:a plats. Så här ser topp fem ut:

01/01/ On And On – Agnes (12v)
02/NY/ Silly Really – Per Gessle (1v)
03/02/ Viva La Vida – Coldplay (17v)
04
/05/ Womanizer – Britney Spears (3v)
05/03/ Human – The Killers (4v)


Nu är det Per Gessle själv som kan hindra Agnes att slå hans eget över 5 år gamla rekord med 13 veckor i topp för "Här kommer alla känslorna". Förutom Per Gessle går Beyoncé in på 7:e plats med "If I Were A Boy" och Antony & The Johnsons smyger sig in längst bak i tåget på 20:e plats med "Another World". Utslagna och avslängda på perrongen är hitsen med Joakim Berg, Anna Ternheim och Sebastian Karlsson som alla hängde med i 2 veckor.

Såklart har vi ett stort gäng med nya låtar som utmanar listan! Brittiska Adele och Sugababes får kämpa mot amerikanska Katy Perry, Lady GaGa och Little Jackie. Och så tittar Björk fram också hand i hand med Thom Yorke. Men den utmanare jag vill uppmärksamma här är The Presets coola och gayvibbiga "This Boy's in Love":




Ja, och hela listan, de fyra bubblarna och alla utmanare hittar du ju på Labyrint Topp 20.
Och just det, det är ju du som håller i mentometerknappen och röstar!

/Pär


*****************************************************

1 kommentar:

eurofivestar sa...

Presets-låten är riktigt bra, fick höra den för ett par månader sedan, men när jag lyssnade på skivan i en HMV i London var jag inte riktigt lika impad. Måste kanske ge den ett nytt försök!