07 april 2009

Lite homofobier att pigga upp sin tisdag med

Jag vet inte riktigt vad som är värst med den här lilla otäcka frikyrkliga reklamfilmen (som lyckas ha flera billiga videoeffekter a' la' 1986 i samma klipp än vad Schlagerprofilerna lyckades med på en hel turné - och vi jobbade ändå på det).

Är det boken i sig?
Eller är det den fruktansvärda musiken?
(Aha, är det DET Per-Erik Hallin gör numera)?
Eller är det haggans frisyr blåsande i vinden under hennes smidiga promenad över klipporna?

Och om ni undrar varför jag ens ger den utrymme här så är det dels för att det är ett härligt bevis för hur man kan använda uttrycket 'all publicitet är bra publicitet' ("Titta, någon har skrivit att boken är så dum att den borde stoppas - köp den!") men mest för att om jag någonsin skulle tveka kring det faktum att jag hellre ligger med killar än med tjejer, så kan jag bara ta en titt på Maria Hallman. Det är kvinnor som hon som håller igång viagraförsäljningen.Och när vi ändå är inne på ämnet vill jag bara klargöra en sak för killen/tjejen (var det kanske Maria Hallman själv) som skrev följande insändare i dagens Metro.

Du har fått en väldigt viktig sak om din homofoba bakfot - ska du vara fördomsfull kan du ju åtminstone ha dina fakta rätt på det du klagar på...

Det är inte att vara att vara homosexuell som är "väldigt populärt och trendigt" idag. Vore det så vet jag många stackare i garderoben som skulle dra en lättnadens suck och välja en otrendigare väg att gå.

Nä, det är att gulla med en homosexuell (a la Mona) som är "väldigt populärt och trendigt" idag. Att visa hur befriande fördomsfri man är, hur många homos man har i sin bekantskapskrets och sådär är minst lika viktigt som storleken på SUVen.

Självklart är det ingen trend som jag direkt har något emot, men samtidigt knappast något jag som bög har bett om heller. För min del kan alla heteros hålla sig till husdjur, barn eller andra accessoarer om de vill gulla eller visa upp någonting för att visa hur bra männsikor de är - bara de samtidigt respekterar och ser till att jag får ha samma rättigheter och skyldigheter som alla andra i samhället.

Så nä, jag är inte heller säker på att det ingår i Monas jobb att hångla upp sina flatpolare. Men jag misstänker att jag har lite andra motiv för mina tankar kring det än Ein Berliner.

3 kommentarer:

Dexo sa...

Men alltsa den ar ju pa skoj. Ingen kan val ta det har pa allvar? Odesfraga for Sveriges framtid?
Hahaha.

Björn sa...

Var tvungen att googla henne, för jag trodde också att filmen var usel satir. Pulitzer-priset till henne? Jag tror att gudstro är synd.

Catenacci sa...

Jag känner att jag blir sådär lite härligt provocerad och sitter o tänker att "fan vad kul om hon hade ramlat när hon stapplade fram där på klipporna"... Ja, de hade förmodligen klippt bort det men ändå...
Min fråga är bara hur man kan ORKA bry sig om huruvida homosexualitet är synd år 2009 då man borde bry sig om... Miljöförstöring. Att fetman ökar i västvärlden... Ja. Sånt.