13 mars 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

I morgon smäller det!
Stor Melodifestivalfinal, och sedan blir det äntligen lite mera ordning här i popcornbloggen.

I morgon röstar jag på Alcazar och Malena Ernman, men då ingen av dem utmanat på Labyrintlistan ännu går mina högsta poäng den här veckan till Sahlene/Haukaas, BWO och Pet Shop Boys. Självklart glömmer jag inte att ge några ströpoäng till Depeche Modes nya heller.

Imorgon ska jag äntligen få dricka lite sprit med sköna Gästbloggare-Pär på Melodifestivalens efterfest (killen sitter ju med i den jury som plockat fram 28 av årets bidrag) men ni andra får nöja er med att läsa hans Labyrintrapport här i bloggen och se livebloggade bilder från festen hos Schlagerprofilerna.

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0911

Äntligen! Agnes har ohotat toppat listan under hittills hela året och lyckats stå emot schlagervindarna. Tills nu. Den svensknorska unionen Hauleene floppade visserligen hårt i Malmö, men får revansch med den Duffy-doftande schlagerkaramellen som går direkt in på 1:a plats. Så här ser toppfemman ut:

01/NY Killing Me Tenderly – Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng (1v)
02/01 Release Me – Agnes (11v)
03/05 The Queen – Velvet (2v)
04/02 Poker Face – Lady Gaga (16v)
05/03 My Life Would Suck Without You – Kelly Clarkson (5v)


Men hur ska tjejerna lyckas hålla sig kvar där när vi fortfarande väntar på att de allra populäraste festivalhitsen ska utmana?

Pet Shop Boys är nya på 7:e plats med Love Etc., MGMT går in på 17:e plats med höstsingeln Kids och Hammerfall gör entré precis bakom med Any Means Necessary. Utslagna är James Morrison & Nelly Furtado (2v), Glasvegas (4v), John ME (5v) och Kent (5v). Nästa vecka försvinner The Killers Human bort automatiskt, eftersom den nu legat på listan i 20 otroliga veckor. Minst en nykomling garanteras därför, men med tanke på det 80-talstrevliga utmanarfältet lär den siffran fördubblas flera gånger.

Som vanligt var det vansinnigt svårt att välja bara 16 utmanare ur en väldigt trevlig första vårskörd av musik. Nej, jag vill inte uppmärksamma Scotts eller Rigo här. Istället blir det La Roue Tourne med Zaho och Tunisiano:Jag misstog mig. Kristian Anttila lyckades inte bättre än The Gaslight Anthem, utan kan notera 37:e plats för sin videolåt. Och hur ska Zaho nå högre i ett alltför schlagerstormigt och 80-talskvävande utmanargäng?

Du röstar!/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: