16 mars 2009

Läget Just Nu - Vecka 0912

Schlagern är över och sakta men säkert ska jag försöka ta mig ut ur bubblan och tomheten efteråt och lägga kraften här bland popcornen igen. Ge mig några dagr bara och sedan ska jag vara fit for fight. Här är iallafall veckans lista.
Schlagerprofilerna - Bloggodis 5v
Siffrorna kommer först på fredag, men jag är ganska säker på att vi sista veckan klockade in mer än 10.000-läsare – en siffra som är en dålig förmiddag för Blondinbella, men helt magisk för mig som brukar läsas av typ 200 personer om dagen. Dessutom tror jag vi har helt rätt läsare, vilket är viktigare än att ha många för oss som inte lever på annonser. Jag är så sjukt stolt över vad vi åstadkommit den här turnén och jag ska börja stoppa undan pengar varje månad redan nu (de jag vann på Malena är ett startskott) så jag kan ta tjänstledigt i sex veckor nästa år och göra om alltihopa igen. Då ska vi bli ännu större, ställa ännu bättre frågor och göra ännu roligare filmer. Det lovar jag!
Melodifestivalen 2009 6v
Så vann rätt låt tillslut då (Alcazar hade för övrigt också varit rätt låt – att de inte kunde få 6 ynka jurypoäng till så de kommit minst trea är fanimej skandal) efter den mest spännande finalen sedan jag började kolla på tävlingen, Fredrik Kempe blev kung precis som vi förutspådde för flera månader sedan (att vinna Melodifestivalen två år i rad gjordes senast av Lasse Holm 1985 och 1986 by the way, så det är inget som är speciellt vanligt – å andra sidan vann nämnde Holm fyra år av fem mellan 82-86 så Fredrik har något att sikta på), Caroline af Ugglas blev världens lyckligaste tvåa och efterfesten var riktigt rolig där jag fick dansa hela natten med mina bästa Melodifestivalvänner; gamla som nya (se bild). Nu ska det bli skönt med lite paus – men jag saknar redan alla festerna, att sitta vid scenkanten och bli underhållen av Henke von Z och filminspelningar sent, sent på nätterna. Dessutom; en eloge till min gode vän Edward och hans jobb med Petras manus. Jag är så sjukt stolt över honom!
" Disco Defenders" – Ny CD med Alcazar Ny
Alcazars mest helgjutna discoskiva sedan Casino (jo, jag älskade Alcazarized, men den var ju långt mycket mera schlager /dansband än disco stundtals) innehåller inte bara årets bästa Melodifestivalbidrag, första singeln We Keep on Rockin och brutalt underskattade Inhibitions utan även snygga PetShopBoys-bidraget Baby, fantastiska nästasingeln Burnin, den första uthärdliga versionen på Funky Town jag hört och Jump Straight into the Fire (bland annat) av mina nya favoriter Märtha&Felix. Egentligen ska jag inte skriva så mycket mera här nu, utan ni får istället läsa det i nästa nummer av QX, men det är knappast en hemlighet att det här är ett av mina favoritband som kommit tillbaka i en ny sättning (som är den bästa och snyggaste någonsin) och som just nu har den mest spelade låten i år i min iPod. Dessutom ligger de trea på den här lista bara toppat av den Melodifestival de själva var med och förgyllde. Go figure.
"Puzzle Quest Warlords" - Mobiltelefonspel Ny
Jag tycker det är svårt att hitta bra mobilspel. Jag vill ju bara ha små snabba pusselspel a' la' Tetris eller Sudoko som man kan plocka fram 30 sekunder när man har småtrist. Men hur vet man vilka som är bra? Tillslut spontanköpte jag det här "tre likadana färger i rad för att ta bort dem"-spelet med nån form av fånig fantasyplot runtomkring – och blev tokfast. Hela förra veckan var jag totalt besatt och plockade fram mobilen på de mest bisarra ställen för att få spela lite. Kul, kul, kul. Tyvärr fattade jag inte riktigt slutet för plötsligt var allt bara klart och man fick börja om på noll igen – men fram tills dess. Perfekt förströelse.
V0K-träffar Ny
Förra veckan var väldigt unik av en helt annan anledning än att det var Melodifestivalfinal. Av en lycklig slump fick jag vid tre olika tillfällen träffa tre av mina närmaste vänner som alla har det gemensamt att vi känner varandra ursprungligen från tiden i V0K på Chalmers. Först en trevlig lunch med Moa (som sedan passade på att få en dotter fyra dagar senare – grattis!), därefter övernattningsbesök och mat/öl med Ante och sedan slutligen en sväng på stan i lördags med Javad. Hände sådant där oftare så kunde jag sbolut tänka mig att flytta till Stockholm permanent.
"Yes" - Ny CD med PetShopBoys Ny
Pandemonium (som låg här på listan förra veckan) och singeln Love etc framstår efter några genomlyssningar som plattans absolut bästa spår, men även om jag inte heller här får säga speciellt mycket (eftersom skivan finns i mina öron endast beroende på att det ska dyka upp en QX-recension i aprilnumret) så är jag rikitgt sugen på att hosta upp meningar som "den bästa sedan behaviour" och "snyggast producerade PSB-plattan någonsin eller i alla fall på bra länge" här i alla fall. Men jag lugnar mig lite.
Alkoholfria Carlsberg 2v
Om de här inte hade funnit så hade min Melodifestivalefterfest i Globen blivit klart mycket tråkigare. Jag drack som en svamp under den spännande röstningen. Lyckligtvis som en "varannan alkoholfri" svamp. Succé!
Releaseparty med Alcazar Ny
Veckans näst roligaste party efter efterfesten i Globen tillhörde Alcazar och deras Miami Vice-blingade releaseparty. Till stor del berodde det såklart på min vittvinsfryntliga kollega (moahahaha), BWO och (såklart) Märtha & Felix, men självklart även på det faktum att musiken var så bra, alkoholen var så gratis och att alla var så schyst utklädda. Jag hade kunnat gå en lite närmare väg hem, dock...
"Skins" – Säsong 3 4v
Fortfarande bäst på TV, men den här veckan kommer Gossip Girl tillbaka efter sitt långa uppehåll.
"La Voix" – Melodifestivalvinnare med Malena Ernman 3v
Klart Malena måste vara med på listan också – vårt stora hopp i Moskva (och låten som gav Schlagerprofilerna en kväll då 700 spänn för en flaska Champagne kändes billigt).
Vapiano - Pastarestaurang Ny
På ett sätt är det egentligen ganska konstigt att restaurangkedjan (som numera även finns i Gamla Stan i Stockholm) hamnar här på listan eftersom jag varje gång som jag är där känner mig sjukt stressad av allt folk och allt köande (varför går min kö alltid långsammast). Samtidigt är det fortfarande ett kul koncept, jättegod pasta och den senaste veckan har jag käkat där två gånger av bara farten. Rekommenderas. Men var inte stressad (eller rädd för mycket ljud och folk).
"MZW" – Ny CD med Måns
Här har ni ännu en skiva som kommer dyka upp recenserad och klar i nästa nummer av QX, men jag kan ju redan nu återge en liten anekdot från efterfesten i lördags då jag tänkte jag skulle pigga upp en fjärdeplatsbesviken Mums-mums med lite positiva ord om nya skivan:

Oswald: "Måste bara säga att jag lyssnat på nya skivan idag och jag tycker 'Forever' är en lysande låt som sommarsingel!"
Måns: "Aha. Jag tycker det är sämsta låten på skivan. Så dåligt producerad. Men det kanske är därför du gillar den?"
Oswald: "Hoppla"


Visst, killen var onekligen väldig, väldigt besviken just då, och det här meningsutbytet ska man inte nog inte dra några högre växlar på (jag tror nog Måns älskar allt som är på skivan egentligen) – men jag hoppas folk runt omkring honom inser att Måns + Fredrik Kempe bara var en dålig kombination i årets Melodifestival (för folk tänkte Hero). I övrigt är det en suveränt vinnande duo, då ingen gör "Kempedisco" a' la' Cara Mia och Brother Oh Brother bätre än just Mr Zelmerlöw.

Sedan har jag en tendens att älska Måns mera som scenartist och person än för låtarna på hans skivor, men jag gissar jag kan leva med det. Det finns nog tillräckligt med människor som är av annan åsikt för att Måns ska slippa svälta.
Melodifestivalens Jurygrupper
Vi frågade ju Christer Björkman veckan innan vilka direktiv juryn får, och hur jag än vrider och vänder på det så förstår jag inte hur de kan få det till att Hope & Glory var den låt som kändes "mest 2009 och inte daterad" eller den låt som bäst skulle klara sig i Eurovision... Moving On? Absolut! Självklart! Alcazar? Jajamensan. Fattar tänket precis. Jag kan till och med (nästan) ta HEATs tolvor. Men Måns? Well, well. Nu ledde ju det förmodligen snarare till att folk slutade rösta på Måns och att han därför fick bara femte mest röster istället för tredje/fjärde som jag tippat...men ändå. Juryn borde verkligen ses över ordentligt.
"Tingaliin (Tingeling Russian Base Lovers Remix) [feat. DJ Trexx & Olga Pratilova]" – Mellomellanakt med Grotesco-gänget
Låten ligger just nu bland de mest sålda på iTunes. Herregud, vad tänker ni med?
Schlagerfetma
Jag gnäller ju ofta om min dåliga kondis och mina extrakilon här – men nu är det så extremt att jag bara kan fnissa över det. Jag är så fet nu efter sex veckor minimal träning och massor av skräpmat och alkohol att typ hälften av mina kläder inte passar. På riktigt. Galet. Men nu ska det tas stora tag här....synd bara att det är så fantastiskt tråkigt.
Schlagerabstinens
Jag hoppas den inte blir lika svår som ifjol i år – det känns som jag lärt känna folk lite bättre i år, så pass att jag åtminstone kommer Facebooka med några av dem utanför festivalen – men även i en liten lindrigare form är det tugnt, tugnt, tugnt att lämna sex veckor av party och musik man älskar för en tynande tillvaro som civilingenjör i Kista.
Sömnbrist
Det finns liksom ingen tid över till att sova de här veckorna...men till helgen ska jag hem till Göteborg och bara sova, sova, sova och promenera i skogen (och kanske spela lite LBP med pojkarna - vad gör ni på fredag?)

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Being Blogged sa...

HAHA, bästa "citatet" någonsin:
Hoppla. Men lycka till med karriären då! Släpp dina icke-Kempe-pennade låtar som singlar och se hur Work of Art-bra det går...

Har vi tur läser Måns detta och tar sitt förnuft till fånga. Han är för duktig för att få göra fel singelval (att Dreaming och Paradise aldrig blev singlar från första albumet är ju fortfarande en gåta med tanke på vilka som istället klämdes ut från den plattan...)

Björn sa...

Får väl ta tillfället i akt att tacka dig och Ronny här för helt suverän bevakning under festivalveckorna! Som sagt, ni har verkligen ställt helt RÄTT frågor till de mest intressanta personerna. Har man velat få tag på det som är av värde för ett fan, så är ni odiskutabelt förstahandsalternativet. Aftonbladet surfar man bara in på för att läsa Markus krönikor och den andra skräpblaskan har jag glömt adressen till.

Anonym sa...

Alla versioner ( hiphop, techno,dansband & singer/songwriter ) av TINGELING som visats under Melodifestivalen finns att köpa som downloads & ringsignaler på de flesta digitala försäljningsställen, t.ex Cd-on, Telia, Tele2, Cellus m.fl.!

Lycklig tvillingmamma! sa...

Härligt att du gillade "forever" i alla fall!
;-)

Oswald sa...

hahaha
Jag gillade mera på skivan. Tror Home är nya favoriten. Eller Saved Again.

Men rent generellt tycker jag mycket bättre om Måns som artist och scenpersonlighet än hans låtar.