08 januari 2009

Gästbloggare: Labyrint-Pär

Som jag berättat tidigare kommer mitt fokus på jobb och schlagerbloggning i början på 2009 begränsa antalet inlägg här i bloggen. En sådan tur då att jag har Gästbloggare som Pär och hans veckorvisa Labyrintrapport att publicera varje vecka!

*****************************************************
Labyrint Topp 20 - vecka 0902

"On And On" blev största hiten från Labyrint-listorna förra året, men "Viva La Vida" röstades i en specialomröstning i december fram till bästa låten. Där blev Agnes femma. Och på årets allra första Labyrint-lista parkerar hon två hits i topp fem – som ser ut så här:

01/02 Release Me – Agnes (2v)
02/01 With Every Bit Of Me – Kevin (2v)
03/03 Human – The Killers (11v)
04/05 On And On – Agnes (19v)
05/06 Womanizer – Britney Spears (10v)


Men Labyrint är en smart lista som begriper att människor tröttnar på långkörare oavsett hur populära de än må vara. Därför kommer snart "On And On" att stoppas i malkvarnen och försvinna ut efter 20 veckor. Men hur ska året kunna öppna bättre för Agnes när även "Release Me" når 1:a plats? Kevin dalar såklart.

Utröstade efter korta besök är decemberhitsen med A Camp, Sahara Hotnights, Bruce Springsteen och Glasvegas. Ersättarna? Högsta nykomling är Duffys "Rain On Your Parade" på 15:e plats och därefter följer "Top Of The World" med Jill Johnson på 16:e, Sarah Dawn Finers kärleksförklaring på 19:e plats och smyger in längst ner gör reklamcovern "Give A Little Bit".

Utmanarfältet är spretigt som sjutton med allt från Britney Spears och Usher till Metallica och Mando Diao. Men här bjuder jag på en pojkspoling:




Kan Jesse McCartney mäta sig mot de större stjärnorna? Du röstar!.

/Pär

*****************************************************

Inga kommentarer: