08 januari 2009

Dagens Micropop!

Jag hade lovat mig själv att inte skämma bort er med en massa mikropop nu när jag försöker dra ned på bloggandet - men jag kunde bara inte undehålla er den här färska skålen.

Den nya TV-serie jag ser mest fram emot just nu är nog inte söndagens start av 24, utan måste nog vara United States of Tara. Den drar igång i USA den 18e januari och handlar om en tvåbarnsmamma med en personlighetsstörning som gör att hon byter personlighet när hon blir stressad. Småtöntigt sitcom-upplägg kan tyckas, men om producenten heter Steven Spielberg, manusförfattaren Diablo Cody, regissören Craig "Lars and the Real Girl" Gillespie och huvudrolls-innehavarna Toni Collette och John "Sex and the City-Aidan" Corbett så fattar ni vad jag menar. Såå spännande!

Donna Martin är tillbaka i Beverly Hills! Efter att först ha hoppat av (ryktena om orsaken varierar från "att hon inte kunde jobba med Shannen Doherty via lönekrav till att hennes roll inte "höll samma standard som i gamla Bevvan") att vara med initialt, så har nu Tori Spelling slutligen skrivit på för att medverka i några avsnitt av 90 210. Ryktesvis kommer något av dessa dessutom att regisseras av Jason "Brandon" Priestly.

Här är ännu en affisch för den kommande tredje filmen i Underworld-serien: Rise of the Lycans.




















Efter comeback-fiaskot med Back to You (och en pilot den här säsongen som inte ens blev upplockad) gör Kelsey "Fraiser" Grammar ett nytt försök nästa säsong med en sitcom-pilot beställd av ABC som är en del av nästa års stora TV-trend: "den ekonomiska krisen"-TV. Grammers pilot handlar om en Wall Street-anställd som blir av med jobbet och tvingas flytta med hela sin familj till den lilla landsortshåla han kommer ifrån.

Så här snygg är nygifta Scarlett Johansson på omslaget till nya Harpers Bazaar, där hon blandannat pratar om sina nya filmer The Spirit och He’s Just Not That Into You.

Ikväll drar Grey's Anatomy, 30 Rocks och The Office igång för vårsäsongen i USA igen...och Ugly Betty; där Nikki Blonsky (ni vet nittonåringen från Hairspray) gästspelar som Bettys nya rival Teri. Blonsky berättade förövrigt i en intervju att det hon tyckte bäst om med Betty-inspelningen var att träffa Michael "Marc" Urie som hon kallar "next to God in my book".

Ifall ni missade det under julen så har Balthazar "Tommy Walker" Getty fått kicken från Brothers & Sisters (hans strulande med Sienna Miller då han lämnade sin – ryktesvis av B&S-gänget väldigt omtyckta - fru och barn sägs vara anledningen) och nu sägs det att hans utskrivande ur serien går långt mycket snabbare än först var tänkt – redan i avsnitt 19 i år sägs Tommy försvinna ur serien.

HBO tänker göra en nyinspelning av den britiska succékomedin Shameless.

Veckans hetaste skilsmässorykte? Att Sarah Jessica Parker letar nytt eget boende i NYC efter att Matthew Broderick vänstart med en annan, yngre kvinna. Hm. Ska han vänstra kunde han väl åtminstone lagt lite mera trä på elden beträffande hans homorykten. Tråkmåns!

Här är ett försenat julkort från Britney Spears som jag hittade på hennes hemsida. Fotot är taget före hennes strebrorsa Bryans (som gifte sig med lillsyrrans manager) bröllop på nyårsafton. Visst ser hon härligt hälsosam ut numera? Det meddelas också att Max Martin-låten If U Seek Amy blir tredje singeln från Cirkus.

Kate Walsh dyker förresten upp i kvällens Grey's Anatomy i ännu ett gästspel. Jag tycker gott hon kan stanna där och skita i att åka tillbaka till Private Practice.

Dagen innan Oscarsnomineringarna (alltså 21/1) så avslöjas även årets Razzie-nomineringar för årets sämsta filmer. Redan nu har dock röstningssedlar skickats ut till medlemmarna, och på denna längre lista återfinns bland annat nomineringar för sämsta film till Rambo, High School Musical 3, Speed-racer och The Love Guru, sämsta skådis-nomineringar till bland andra Zac Efron, Tom Cruise, Al Pachino och Keanu Reeves och en värsta par-nominering till "alla par som var med i Mamma Mia!".

Jeffrey Dean Morgan är ju död i tre serier just nu (Grey's Anatomty, Weeds och Supernatural) men fortsätter ändå dyka upp – mer eller mindre framgångsrikt och framträdande – i alla tre. Nu senast ryktast det att hans karaktär i Supernatural har en okänd son – vilket ju påverkar serien om två bröder som slåss mot onda krafter något enormt. Från och med nästa år har de en brolla!

Man kan ju undra efter att ha sett Benjamin Button-filmen, men så här ser den 45-årige Brad Pitt ut (på omslaget till W) utan CGI-fixat ansikte.

Jennifer Garner och Ben Affleck fick sin andra dotter i tisdags. Violet, tre år, har alltså fått en lillsyrra. Grattis från Oswald!

En roligare Brothers & Sisters-nyhet än den om Balthazar Getty är att SatC-Samanthas Absolute Hunk Jason Lewis kommer återkomma i ett gästspel som filmstjärnebögen Chad.

Den franska aktrisen Isabelle Huppert kommer vara juryordförande när vinnaren av den 62:dra filmfestivalen i Cannes ska avgöras i maj.

NBC hakar på den senaste musikaltrenden genom att ge grönt ljus till en pilot av en TV-serie som handlar om en kille som blir av med jobb och flickvän, bara för att inse att hans liv plötsligt börjar akompanjeras av musik som dyker upp inne i hans huvud.

Har ni undrat hur Will & Grace Debra Messing ser ut utan smink? Då kan ni sluta undra typ nu.

PGA - Producers Guild of America – har berättat vilka fem som nominerats till årets främsta producenter...och där fanns inte en enda överraskning; The Curious Case of Benjamin Button, The Dark Knight, Frost/Nixon, Milk och Slumdog Millionaire kan mycket väl vara de fem som Oscarsjuryn väljer om två veckor också. I eftermiddag avslöjar regissörernas fackförbund, DGA, sina nomineringar.

Slutligen; veckans roligaste på ett rent personligt plan (i kontrast till den trista nyheten att jag missar 50% av Göteborg International Film Festival för att jag måste vara i Stockholm i veckan - långt mycket mindre filmkoll i bloggen i år alltså) var att få hänga med på fotograferingen av tidningen QX årliga schlageromslag! Jag kan inte avslöja vilka artister som var där eller vad temat var – men vet ni hur förra årets omslag såg ut...så är det ingenting alls åt det hållet. Men det roligaste var hur sjukt trevliga alla inblandade var och hur artisterna mera kändes som ett skönt gäng man ville gå ut och festa med, en några männsiskor som om en månad ska ses och röstas på av tre miljoner TV-tittare... Glammiga utan diva-later typ. Very nice. Och omslaget kommer bli svinsnyggt.

Det får räcka för nu. I eftermiddag är det dags för årets första gästblogg. Ses då.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oh ye - United States of Tara måste ju bara bli bra - kan ju inte misslyckas med den uppställningen! Hoppas hoppas!

Anonym sa...

Jag har letat hur länge som helst för att kunna se tredje säsongen av 30 rock online men jag hittar inget!! Sidereel, surfthechannel, tv-links.cc.... :( Har du något tips på en sida?

Oswald sa...

Javisst borde det bli grymt bra, Plox! Showime borgare ju också för att det blir lite större svängar än på de klassiska networken.

Hmmm. Nope, jag har nog inget bra förslag Helena. Är du redo att bryta mot lagen så finns ju såklart klassikern PirateBay...