12 november 2008

Boyzone is in the Gayzone!

Nu uppdaterad med video!

Boyzone kommer ut!
För första gången har ett pojkband tagit steget fullt ut och även i sin video vågat stå för att de har en homosexuell medlem.

I återförenade Boyzones nya video får nämligen öppna bögen Stephen Gately spela kär i en manlig skådespelare istället för i en kvinnlig (som de övriga medlemmarna). Ryktesvis var planen från början att medlemmarnas partners IRL skulle spela med, men när ingen ville blev det istället skådespelare som fick stå och se förälskade ut i den enkla men effektfulla svartvita videon till nya singeln Better.
















Är ni redo för lite klyschor så kommer här vad Stephen själv har att säga:

"I came out in 1999 and it was a big issue at the time and I don't think I could have done this video without having a guy in the video. I think it's important for me to be true to myself. The lads were saying, 'You've got to do this'. They were pushing saying, 'This would be fantastic'. It's the first of its kind. That's why I went for it."

"For me, it's just me being me and I don't think there should be a real big issue about the whole thing anyway. I just think it's just a beautiful video and I think it works superbly for the song. I'm hoping this video will have a good, positive, all round reaction."


Okej. Man kan säkert tycka vad man vill om låten och att det kanske inte är något att hjula över år 2008 i en video till en musikgenre som i alla år tillhört bögar och tonårsflickor...men va fan: Alla steg i rätt riktning är bra steg i en så rutten tid av nymoralisering som denna. Heja Stephen och Boyzone.



Tipstack till Eurofivestar.

3 kommentarer:

Aronson sa...

Jäklar. Hur kan en låt som har en sån tämligen positiv text gå så i moll? Man blir ju riktigt deprimerad...

Men jag gillade videon. Och visst är den stark; många kommer nog att höja på både det ena och andra ögonbrynet när de ser den (dock inte kidsen, utgår jag ifrån). Framför allt eftersom bögparet ser ut att vara de som är mest förälskade...

Oswald sa...

hehehe

Frågan är väl bara om Gately och hans skådis verkligen är bättre på att spela eller om det ligger i dina och mina betraktande ögon? :)

Anonym sa...

Here comes the straight eye for the gay men! ;D Jag tyckte också att Gately och hans skådis var finast och såg allra mest kära ut. De andra paren spela inte lika bra...
Vad bra att han inte behöver spela hetero i videon, det hade ju bara blivit konstigt.
Och det var en fin video, jag blir nästan lite rörd.