12 november 2008

Dagens Micropop!

Onsdag. Konrad har namnsdag. Och Kurt. Och här är dagens dos av populärkulturella mikropopcorn.

Dagens första popcorn handlar om att Barack Obama har publicerat ett gäng "bakom kulisserna"-bilder från valnatten.
Ni kan se alla bilderna här, men här är en favorit.

Sonys långfilms-version av Smurfarna (som ska blanda CGI-animation med verkligt filmat material) kommer ha premiär den 17 december 2010 – och kommer då förmodligen slåss på biograferna med Disneys tecknade version av sagan om Rapunzel (ni vet hon bruden med det långa håret i tornet).

Så här snygg är Keri Russel i nya numret av tidningen Lucky. Ex-Felicity är just nu aktuell i filmen Bedtime Stories med Adam Sandler.

Det blir Desmond Harrington – alltså killen som är Debs nya partner i den tredje säsongen av Dexter – som ska spela Jack Bass (dvs Chucks farbror) i Gossip Girl framöver.

Tori Spelling kommer dyka upp i en TV-serie på kanalen CW i USA – men det är inte varken 90210 eller nya Melrose-nyinspelningen. Det är istället Stålmannen-såpan Smallville som får äran där Tori dyker upp som skurk i ett avsnitt i början av 2009. och ja. Rykten gör gällande att hon återigen pratar med 90210-producenterna om ett gästspel där också.

Ännu en bild på USAs kommande president precis innan han visste att det var det han var.

Nu har Lost fått ett bekräftat startdatum; onsdagen den 21 januari blir det tre timmar Lost på ABC i USA. Först säsongsavslutningen från ifjol, följt av två purfärska avsnitt. Lost kommer sedan fortsätta på onsdagar (som det gjorde sitt första år) och därmed knuffa Private Practice till en annan – ännu inte meddelad – tid.

Vad sägs om lite reality stars mixed and matched? Här är det Project Runway-deltagaren Jack Mackenroth (ni vet han som fick hoppa av för att han fick problem med en ansiktsböld i kombination med HIV) och Butters pastry chef Zac Young som för en chokladmässa gjort om Americas Next Top Model-vinnaren Jaslene Gonzalez till Wonderwoman i choklad! Japp, allt på dräkten går att äta.

Medan Carlos återuppstår från de döda som skurk i nya säsongen av 24, så förblir hans fru tydligen stendöd. Reiko Aylesworth ska nämligen gästspela i fyra avsnitt av Lost istället.

Eftersom den konstnärlige ledaren på New York City Opera nu avgått kommer operan byggd på Brokeback Mountain läggas i malpåse. Det gäller även den Philip Glass-pennade operan om Walt Disneys liv som samma opera skulle satt upp.

Här kan ni se lyxigt stora varianter av de sex nya karaktärs-affischerna för filmen Watchmen, men redan här intill kan ni se Malin Åkerman som Silk Spectre II.

Ni har säkert redan läst det någonstans men jag tar det igen i så fall; Nicole Kidman ska spela killen som gjorde världens första könsbyte i en Hollywoodfilm som kommer heta The Danish Girl. Hennes fru i filmen kommer spelas av Charlize Theron.

Bolaget Strand Releasing har köpt rättigheterna för att distribuera Johan "Stakka Bo" Rencks Sundancetävlande film Downloading Nancy i USA. En landsomfattande premiär där blir det till våren.

Jennifer Aniston har för första gången nämnt Angelina Jolie i en intervju ("What Angelina did was very uncool") och dyker som sagt upp i morgondagens USA avsnitt av 30 Rock...dessutom är hon vacker julröd på omslaget till decembernumret av Vouge.

Efter filmerna Romeo + Julias och Moulin Rouges tragiska slut så var det kanske inte helt oväntat att Baz Luhrmanns nya Australia (med filmer som Titanic och Borta med Vinden som inspiration) inte skulle sluta med party, stoj och lyckligt glam heller... Detta verkar dock inte testpubliken ha förstått, eftersom deras reaktioner på det olyckliga slutet varit så negativa att filmbolaget tvingar Luhrman att filma om och avsluta den redan försenade $130-miljonersfilmen på ett mera hoppfyllt vis. Torts att han först vägrade meddelar nu Baz att "the quality of the film had not been compromised" med det nya slutet. Fan tro't.

Steven Spielberg och Will Smith funderar på att göra en amerikansk nyinspelning av den koreanske regissören Chan Wook-Parks actionhit Oldboy från 2003.

Här är en av reklamaffischerna för att locka heteros att bli homos, som finns i det nummer av bögtidningen GT (GayTimes) som finns ute nu. Tidningen kom på idén efter att allt för många gånger hört att homosexuella "marknadsför" sin livsstill för barn och därmed kan få dem att bli homos. De bad ett gäng reklambyråer fundera kring hur en sådan kampanj skulle kunna se ut och de (mer eller mindre lyckade) resultaten går att hitta i tidningen (som sagt) eller på tidningens Facebook-sida.

Ett synopsis för den X-men spinoff om Magneto, som förväntas följa på Wolverine-filmen som kommer nästa år, har läckt, och där avslöjas att Professor X spelar en stor roll redan tidigt i Magnetos liv. Han var nämligen en av soldaterna som befriade den unge Magneto från det koncentrationsläger där han satt fången.

Skådeseplarna bakom The Simpsons har skrivit på för ytterligare tre år, vilket betyder att serien förmodligen kommer slå Gunsmokes rekord som den amerikanska sitcom som gått längst på TV i USA, dvs över tjugo säsonger.

Okej, det har väl stått ungefär överallt nu, men okej: Sony Pictures har bestämt sig för att göra en remake av den första Karate Kid-filmen med Jaden Smith i huvudrollen. Pappa Will kommer producera, men ännu finns inga uppgifter på vem som ska spela Mr Miyagi. Hm. Hur länge har Ralph Macchio kontrakt på Ugly Betty?

Nu är det bekräftat: Kevin McKidds Dr. Owen Hunt har promotats till en i Grey's Anatomys fasta ensemble.

Jag vet faktiskt ingenting om filmen The Broken mer än att den har en rätt snygg affisch. Här är den.

Här är några previews från kvällens Americas Next Top Model i USA, och en liten text där E!s Kristin Dos Santos kommit fram till det vi vana ANTM-fans förstått sedan modelerna drog till Amsterdam – vem årets vinnare är. Det börjar nästan bli lite fånigt tydligt att när materialet från utlandsresan kommer tillbaka till USA och skall klippas så är vinnaren vald – och genast börjar klipparna fokusera på att promota vinnaren så ingen ska bli besviken...med resultatet att från utlandsresan och framåt är det alltid 95% säkert vem som vinner...

Här hittar ni veckans batch med teasers inför torsdagens USA-avsnitt av Grey's Anatomy.

Vet ni vem det här är? Jo, det är Stu Rasmussen – USAs första transsexuella borgmästare! Staden Silverton i Oregon är dit du behöver åka för att träffa honom/henne.

The Dark Night har fått en egen "For Your Consideration"-sida för att kunna vara med på allvar i matchen om Oscarsstatyetter och Golden Glober. Här kan ni titta på vilka priser man hoppas få vara med och tävla om.

Snoop Dogg (när skippade han mellannamnet Doggy förresten...I'm so not updated on him) kommer medverka på Robyns nya skiva när den nu äntligen kommer.

En snygg bild på Zachary Quinto som Spock från kommande Star Trek-filmen får fungera som ursäkt för mig att få berätta att jag numera kommit på mig själv med att hata Heroes. Jag stör mig så otroligt på allt som den där serien håller på med att det är barnsligt (faktiskt snäppet barnsligare än det faktum att jag fortsätter titta) och hur någon i hela världen kom på den här "Sylar ska egentligen vara snäll"-historien är ju för f*n helt ofattbart.

Sergei Bodrov som gjorde filmen Mongol om Djingis Kahn ska nu göra film om (bland annat) Kublai Kahn. Bodrovs nästa projekt blir nämligen The Silk Road: The Adventures of Marco Polo – en film om Marco Polo berättad ur hans fångkamarat Rustichello da Pisas perspektiv.

Så här härligt amerikansk och julröd är Blake Lively på månadens omslag till tidningen W.

Avslutningsvis; Oscarsakademin har nu offentliggjort vilka fjorton filmer som kvalificerat sig till "semifinal" i Oscarsracet för bästa animerade långfilm. Som vanligt är det ungefär alla animerade långfilmer ni hört talas om i år, Kung Fu Panda, Bolt, Madagascar 2 etcetera etcetera, men de självklara favoriterna till att knipa två av de tre åtråvärda platserna anses vara den israeliska animerade dokumentären Waltz with Bashir och såklart den – förmodligen självklara vinnaren – Wall*E.

Det var allt för idag. Tasty enough for ya?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså den där fittbilden var det äckligaste jag sett idag.
Men jag fattar inte, är det straighta män som ska bli bögar för att bilden är så äcklig eller straighta kvinnor som ska bli flator för att bilden skulle ehm, locka till...eyuuuuuuuuh!

Oswald sa...

Hmm.
Jag tror helt enkelt de vill visa att en mun kan fungera lika bra som en...yeah...så vem behöver egentligen en...well...ya know.

Anonym sa...

Ja! Det står ju till och med "Anything she can do...".
Kvinnor är tydligen överflödiga då. Hahah!