31 mars 2008

Läget Just Nu - Vecka 0814
Göteborgshelg Ny
Kanske en konstig förstaplats, eftersom jag inte gjort något speciellt och eftersom jag är i stan var och varannan vecka allt som oftast....men förra veckan var så sällsynt lyckad eftersom jag i stort sett (jag sparade några till nästa helg) hann träffa alla jag känner. AW med grabbarna grus (och Robin <1år en stund) på fredagen, shoppingrunda med FF och Johan på lördagen och pizza, TV och A&A på kvällen. Och så en härlig söndag med "mina ungar" som tog över lägenheten några timmar och lämnade en slutkörd (och färgglatt tuschmålad) farbror Oswald efter sig, som därefter tog en biokväll. Underbart!
"Flyga Drake" - Film av Marc Forster Ny
Jag har hunnit med en hel del filmer på senaste tiden, och nu ska jag bara försöka få ur mig lite recensioner här i bloggen också. I väntan på det så kan ni i alla fall få en hint om hur betygen kommer fördela sig genom att kolla vart filmerna hamnat på dagens lista - och högst upp hamnar den här utmärkta filmatiseringen av Khaled Hosseinis bestseller (som den duktige bloggläsaren kommer ihåg fick fyra popcorn av fem möjliga i årets andra veckolista). Filmen följer boken till punkt och pricka (alla talar till exempel dari), och frågan är om den kvalitetsmässigt kanske till och med är ännu lite bättre. Marc Forster (regi) och David Benioff (manus) hanterar ämnet ganska rakt på i ett rappt tempo vilket gör att "bestseller-tonen" i boken känns mindre påtaglig och filmen lyckas vara galet sorglig utan att bli för smörigt sentimental. Ett klart biotips!
Hembakad Pizza Ny
De där pizzakiten från Sara Lee man kan köpa på typ Hemköp är ju helt geniala. Öppna degen med ett bang, slå på tomatsåsen som ingår, bottna med riven ost (viktigt!) och toppa sedan förslagsvis med salami, skinka, färska champinjoner och massa vitlök. Galet gott. Eller köttfärs, lök och mängder av fårost. Mums!
"So You Think You Can Dance Scandinavia" -
Danssåpa på Kanal5 Ny
Jag hade inte alls planerat att kolla på det här (vilket gjorde att jag missade första delen då ryktesvis den duktigaste av Linda Bengtzings "hiphoptomtar" gjorde succé) men efter ett tips från schlager-Gnutte så gav jag det en chans...och föll (såklart - jag är ju en reality-hora) för det direkt. Skillnaden från trista Floor Filler är så markant och (den kompetenta och lagom elaka) juryn släpper igenom få (eller inga) amatörer till slutgallringen i Oslo. Fan vad duktiga folk är - det är en fröjd att se! Jag kommer fortsätta ge serien några chanser till. Helt klart.
"Melodifestivalen 2008" - Äntligen på DVD Ny
Om man kollar på Caracolas framträdande i Linköping så dyker Oswald himself upp i en knapp sekund nere i vänstra hörnet (jublandes som en galning) direkt efter framträdandet. En långt mycket bättre anledning att köpa DVDn än det nya extra materialet med Björn Gustavsson. Jag lovar. På riktigt.
"Once" - Film av John Carney Ny
Jodå, det här är en riktigt mysig, charmig lågbudgetmusikal som jag hade jublat mig lycklig över om jag sett den av en slump på Göteborg Film Festival. När den nu istället fått några av årets bästa recensioner (och när en larger-than-life film som Across the Universe totalt bombat och försvunnit efter två veckor på en biograf) och en - i och för sig välförtjänt - Oscar för Bästa Filmmusik känner jag mig istället lite nödgad att ta ned den på jorden. En film är inte genial bara för att den har med en hel bunt singersongwriterlåtar, är lågbudget och filmad med handkamera samt ett slut som inte följer Hollywood-mallen. Den kan vara en glad överraskning. Något man vill stödja. Eller en charmig bagatell för nykära. Men årets bästa film eller en filmupplevelse man får en gång i livet (som det står i anonsen)? Hardly.
"Top Chef Säsong 4 - Ännu en realityshow på Bravo 2v
Om jag bara fick välja att se en amerikansk TV-kanal så skulle det förmodligen bli Bravo. Inte nog med att jag kommer bita av mig naglarna när vinnaren i Make Me a Supermodel ska avslöjas nästa vecka...nu är jag fast i den här (egentligen ganska fadda) kocksoppan också. Dammit.
Hell - Ny smaksatt Creme Cheese från Creme Bonjour Ny
Jag måste vara varje marknadsförares dröm, eftersom jag går igång stenhårt så fort jag ser en ny variant/förpackning av en redan bekant produkt i affären - speciellt om de slänger dit rubriken "Limited Edition" så blir det nästan blött i byxorna. Denna veckan var inget undantag när jag plötsligt blev strålande lycklig över två olika sorters cream cheese från Creme Bonjour. En hette Heaven och skulle smaka typ persika och någon krydda (men jag är inte precis jublande glad över persika i mat) och låg i en blå ask och en hette följdaktligen Hell och såg tuffare ut i sin röda ask med smak av chili och soltorkad tomat. Den blev det - och den var helt okej! Ibland är det bra att vara fånig...
TV4 Komedi 5v
Med stor sorg konstaterar jag att alla Smack the Pony-avsnitt nu är sända (men det var julafton för mig när jag insåg att jag inte sett alla avsnitt från den senaste säsongen som gjordes) men TV4s bästa lillasysterkanal håller mig fortfarande uppe om nätterna på grund av M*A*S*H, Will&Grace och (framförallt) australienska sketchserien Comedy Inc.
Mobilt 3Bredband 3v
Det här bara måste in på listan igen efter en helg hemma i lägenheten i Göteborg. Hur kunde jag spendera två år utan bredband eller någon form av internetuppkoppling där? På 2000-talet? Helt absurt. Nu är liksom det sista lilla hindret att leva på två ställen bortröjt.
"Körslaget" - Ny Talangsåpa på TV4
Jag hade verkligen inte väntat mig att jag skulle fastna för TV4s nya familjeprogram (men trailern var ju fantastisk, så det är klart man var tvungen att ge det en chans) byggt på NBCs Clash of the Choirs, där en kändis plockar ihop en kör från sin hemstad och sedan battlar med sex andra som gjort samma sak om tittarnas röster. Jag skäms nästan för att skriva det...men jag gillade det. Jag hade riktigt, riktigt kul och jag tror mina polare (och vi hade bara högst två glas rosé i kroppen) hade det också...och anledningen till att det inte hamnar på den gröna delen av listan är att jag måste se det minst en gång till för att vara riktigt säker på att det inte var vinet i alla fall... Men än så länge håller jag på Mora (grymt gäng) och i andra hand Agnes, Brolles och Lottas körer. (Brrrr. Hör ni hur töntigt det låter? Gah! Men det är dagens sanning.)
"I Love Europe (Sound Factory Radio Edit)" - Remix med Christer Sjögren
Nja, det är väl inte direkt en låt som välter min iPod fortfarande, men sanningen är att i det tröstlösa träsk av kassa remixar som är Melodifestivalmixarna så går det en lyssningsbar låt på två dussin (det är ungefär Günthers Like Fire to Night-remix som jag fortfarande lyssnar på från tidigare år) och i år är tveklöst Sjögrens Sound Factory Radio Edit den bästa. Men så är det ju en undantagslös regel att Can You Feel It/Material Girl-kompet alltid, alltid fungerar för att piffa upp en låt.
Göteborg vs Stockholm
Tärningen är kastad...eller något åt det hållet i alla fall. Nu måste jag nämligen officiellt bestämma mig (innan sommaren) huruvida jag ska skriva över mig till företagets Stockholmskontor (= bli av med andrahandslägenheten här i Stockholm och skaffa mig en egen på något sätt, flytta upp permanent från Göteborg etcetera) eller stanna kvar (dvs återvända permanent med alla prylar) på Göteborgskontoret och flytta hem igen. Just nu är det beslutet HELT omöjligt och jag har ingen aning om vad jag tänker välja. Kanske flytta hem till Göteborg en stund igen för att se om jag kommer sakna huvudstaden så mycket som jag tror? Hjälp!
Träningsovilja
Jag vet att jag borde ta mig i kragen. Men trots att jag läser Torpedens blogg, blir påhejad av FF, ser hur kilona sätter sig mer och mer på trista ställen och trots att syrran försöker dra med mig (även om vi är galet osynkade) så får jag liksom inte igång min motivation. Hjälp!
"Lejon och Tigrar" - Film av Robert Redford
Redford, Cruise och Streep...och ett manus som skulle kunna ha varit ett riktigt bra avsnitt av Vita Huset...och så blir det ändå knappt nittio minuter helt meningslös biofilm av det hela. Zzzzzzz. Jo, jag kopplar att Redford ville göra ett inlägg i kriget mot terrorismen - men hur i hela fridens namn trodde han att ett sådant här pratigt dialogmanus skulle kunna funka på en bioduk? Bara scenerna från Afghanistan känns lite intressanta...och då betonar jag ordet lite. Zzzzzzzzzzzzzzzz.
Göteborgsvädret
Jag hör rykten om vackra dagar och snö i mängder...men när jag kommer till stan är det i 99% av fallen regn, regn, regn och åter regn.
Sommartid
Jo, jag älskar de ljusa kvällarna...men jag vill ändå ha tillbaka min timme på morgonen. TRÖTT!
Barn på Tåg
Som jag skrev högst upp på listan så älskar jag Antes ungar och kan tillbringa timmar med dem...men då har jag bestämt det själv. Att tvingas sitta bredvid en unge som i tre timmar mellan Stockholm och Göteborg oavbrutet säger mamma tre till fyra gånger i minuten gör mig tokig. När det sedan kommer in en mamma med spädbarn på raden framför i Skövde...som lyckas spy ner ungefär halva vagnen och sedan skrika resten av resan (medan man får ha fötterna en bit från amrken för att inte få kräks på skorna) då vill jag bara tvinga jobbet att alltid ge mig första klass-biljetter (och inför barnförbud i dem).

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Björn sa...

Lite värdelöst vetande. Danske domaren i "So you think..", Niclas Bendixen är samme dreng som bensprattlade bakom Lonnie Devantier i ESC 1990. Har utvecklats fint :)

Ellen sa...

Men fy vad jobbigt att välja stad. Självklart röstar jag för Stockholm (och att det blir en Lino-repis som jag inte ska tacka nej till!). Själv skulle jag gärna flytta min hemstad till Uppland ungefär, så att jag kan träffa min bebishund (hahah, 9 år gammal och 35 kg tung BEBIS?!) varje helg.
Tack för ännu än superkul lista! :)