05 mars 2008

Dagens Mikropop!

Även om det inte uttalats offentligt så verkar CW lagt ned sina nyaste serier Reaper och Aliens in America. När de meddelade vilka serier som kommer igen till hösten så fattades dessa nämligen på listan. Där fanns däremot till mångas överraskning både Supernatural och One Tree Hill kvar, trots att dessa gått sämre och sämre.
Trist för Reaper, som började riktigt bra (jag såg i och för sig inte de sista avsnitten), men självklart är jag glad så länge TopModel och (såklart) Gossip Girl finns kvar i den krisande TV-stationens tablå.

The Poodles följer i E-types fotspår (och då menar jag inte pulsande ut i Kirunasnön ut ur Melodifestivalen på lördag) och gör Sveriges officiella OS-låt i sommar. Förra gången sjöng E-type Olympia (minns någon den) och nu ska alltså hans hyndor sjunga Raise the Banner för att få igång Klüft och de andra i sommar. Låten finns med på nya versionen av senaste skivan som släpps på måndag.

Här är den officiella affischen för Pixars kommande film om roboten Wall-E.

Det blir ju lite mindre The Office-avsnitt i år på grund av strejken...något NBC kompenserat med att beställa 30 avsnitt för nästa säsong!

Mera affischnyheter: Guillermo del Toro har tagit in affischlegenden Drew Struzan (som gjorde Star Wars och Indiana Jones affischerna, och nu senast den officiella Oscarsaffischen) för att göra postern till del Toros nya film Hellboy II: The Golden Army.

Ledmotivet till kommande filmen The Pineapple Express (med bla Seth Rogen och skriven av bland annat Judd Apatow) kommer sjungas av 80tals-legenden Huey Lewis.

NBC har gett grönt ljus åt sin första miniserie på många, många år. Är det månne ett koncept som kommer få en comeback? NBC satsar i alla fall på en serie som heter The Last Templar med Mira Sorvino i huvudrollen, och serien beskrivs som en variant på DaVinci-koden med dolda hemligheter i Vatikanen, mystiska präster etc etc.

Jim Marquand, som är son till killen som regisserade Jedins Återkomst, har blivit tillfrågad av George Lucas om att regissera några avsnitt av den kommande Star Wars-tvserien.

Cohen-bröderna hade knappt hunnit bära hem alla sina Oscarsgubbar förrän det meddelades att den 12e september i år har deras nya film Burn after Reading premiär. Filmen handlar om två gymanställda som av en slump får tag på en utkastad CIA-agents memoarer, och rollistan innehåller namn som George Clooney, John Malkovich, Frances McDormand, Brad Pitt och nyligen Oscarsvinnande Tilda Swinton.

Funny Games är bara inte en obehaglig film. Den har också (snygga men) obehhagliga reklamspots all over the web.

Efter just filmer som Funny Games (och Psycho och Halloween och Liftaren) så komer nu moderna remakes av Fåglarna, Fredagen den 13:e och A Nightmare on Elm Street - och nu senast rapporteras det även om en nyinspelning av Roman Polanskis mästerverk Rosmary's Baby. Gemensamt för alla de nämnda ovan (utom Funny Games) är förresten att de gjorts av samma bolag - Michael Bay's Platinum Dunes.

Paris Hiltons senaste jobb? Ett gästinhopp i komediserien My Name is Earl.

Jason Gedrick kommer återkomma som Lynettes pizzabagare-crush i Desperate Housewives. Twisten denna gången är att han öppnar en konkurrerande restaurang mitt emot Scavo's.

Redan nu börjar det ryktas om TV-seriernas finalavsnitt, och när det gäller House så kommer man använda den historia som ursprungligen var tänkt som ett dubbelavsnitt efter Superbowl i februari. Det betyder att Dr House i början av avsnittet tappar sitt minne - och sedan måste lista ut vad som hänt de senaste timmarna snabbt för att någonting ännu allvarligare inte skall hinna hända.

Joshua Jackson skulle dykt upp i Grey's Anatomy i vår och spelat Christinas nya kille. Tyvärr satte strejken stopp för det, och nu när Jackson handplockats för huvudrollen i J.J. Abrams nya TV-serie Fringe, har man valt att slopa hela den historien så stackars Christina får gå ensam till hösten.

Till sist lite, lite schlager: Nu när Telias exklusivitetsgrej har släppt (de har ensamrätt på låtarna till måndagkväll varje vecka) och frondas låt finns ute sen länge - var är Daniel Mitsogiannis Pame med alla sina remixar på iTunes?? Jag behöver lite Kempe-disco i min iPod i väntan på Lay Your Love on Me och Hero på söndag! Hjälp!

Nu ska jag gå och köpa mig ett trådlöst modem så jag kan blogga 24 timmar om dygnet vart jag än befinner mig! Tjipp.

Inga kommentarer: