06 mars 2008

24 blir film!

Okej, nu lurade jag er kanske lite med rubriken.
Det är inte den där biofilmen av den populära tv-serien som det ryktades om för något år sedan som fått grönt ljus, utan en två timmar lång TV-film som ska fungera som brygga mellan säsong 6 och säsong 7.

TV-bolaget hann ju bara spela in åtta avsnitt innan strejken bröt ut, och när den sedan drog ut så mycket på tiden som den gjorde så insåg man att det var omöjligt att klämma ut 16 avsnitt till och hinna sända dem våren 2008. Till skillnad från alla andra serier så kräver ju 24 sina tjugofyra avsnitt av naturliga anledningar... Det bestämdes därför att serien får vila i ett år, och säsong sju kommer nu starta våren 2009 (varför höstar inte fungerar för Sutherland & Co är jag inte riktigt klar över).

Men för att binda ihop de två säsongerna - och för att bygga upp intresset igen kan man anta - kommer man alltså förutom de kvarvarande 16 avsnittet spela in en tvåtimmars TV-film för sändning i höst, som ska bygga ihop händelserna i sexan med den sjunde säsongen. En säsong som vi sedan tidigare vet innehåller en hel del förändringar, som tex en flytt av händelsernas centrum från Los Angeles till Washington, en kvinnlig president och inget CTU.

Inga kommentarer: