21 maj 2007

Läget Just Nu - Vecka 21

Bra Saker Just Nu:

Födelsedagsmiddag för FF på Hos Pelle Ny
God mat och trevligt sällskap är ju alltid ett bra sätt att fördriva tiden på. Hos Pelle kör ett nytt koncept där man bara väljer huvudrätt själv och sedan blir serverad tre förrätter och tre efterrätter beroende på vad som finns tillgängligt för dagen…vilket i vårt fall betydde en fantastisk Tafelspitz med sparris och ramslök till huvudrätt och alltifrån kycklingleverpaté till förrätt till rabarberpaj och hallonsorbé till efterrätt. Väl värt ett besök.
"Play it for the Girls" – Singel med Danny Ny
Mitt största problem med September har alltid varit September själv - hon är helt enkelt så sjukt anonym att jag knappt skulle kunna peka ut henne i en afrikansk manskör. Därför är det så kul att Jonas van der Burg nu börjat skicka sina schysta låtar till Idols Danny Saucedo istället. Tokyo var ju helt okej, men i denna andrasingel (som släpps precis innan fullängdaren) så är alla spår mellan Spetember och Danny utsuddade och det står sommarhit med stora, röda bokstäver smetat all over.
"Zodiac" – Film av David Fincher Ny
Kanske inte hans bästa, snyggaste eller mest innovativa…och nog hade man hoppats på en Jake a' la' Tylor Durden-Brad…men helt klart en uppryckning från Panic Room och helt klart 2000-talets snyggaste 70-talsfilm.
Träffa Barnfamiljerna Ny
Alltid trevligt att träffa två av mina bästa polare från Chalmerstiden och deras familjer på hemmaplan, något som händer alltför sällan när man bor på andra sidan Sverige.
Säsongsavslutningar Ny
Berättade ju det mesta av mina intryck i lördags, men efter det har jag även sett Ugly Betty (helt klart ett finalavsnitt som hette duga, med en (självklart underbart såpaartad) cliffhanger i varje hörn), CSI (ovanligt schyst cliffhanger – kanske en av deras bästa – när "the miniature killer" avslöjades) och The Office (bra avsnitt med många nya öppningar inför nästa år). Nu återstår en hektisk vecka med Desperate Housewives, Brothers & Sisters, 24 – och de förväntade topparna Heroes och Lost.
"Dancing Lasha Tumbai" – ESC-tvåa m Verka Serduchka 3v
Direkt in på svenska topplistans sjätteplats…och ännu märkvärdigare…direkt in på brittiska topplistans 28:e plats. Tämligen unikt för en ESC-låt som inte är från Storbritannien (Scooch är åtta by the way) eller som inte vunnit tävlingen. Fler och fler faller för sommarens stora ringsignalshit…och jag bär (såklart) min Verka Serduchka-knapp med stolthet (och är smått avundsjuk på födelsedagspresenten – a Verka t-shirt – som jag gav till FF).
"Americas Next Top Model" - TV-serie på CW 4v
Så var det slut för den här gången och FFs favorit fick gå därifrån med segern. Vi ses till hösten, Tyra&Co!
After Work på Bishops Arms Ny
Alltid trevligt att dricka en massa Ale på Järntorgets bästa ölhak med E-man och Rondo (och ett gäng till) som man ju träffar alldeles för lite nuförtiden.
Deli and Coffee Ny
Den som startar upp ett sådant här ställe – med lika massiva och goda sallader i flera varianter – i Kista kommer få min eviga beundran och respekt. Och alla mina lunchpengar.
"Miss America" – Albumspår m Måns Zelmerlöw Ny
Jodå. "Mikasingeln" kommer säkert fungera (och gör den inte det lär de kasta ut Dreaming fort som ögat) men själv föredrar jag den här Fredrik Kempe-covern.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Release the Stars" – CD m Rufus Wainwright
Jag är ganska säker på att när jag väl tar mig tid och börjar lyssna på nya Rufus-skivan (som jag så snällt fått av FF) så kommer den hoppa upp på den gröna delen av listan…men just nu är jag lite för mycket post-ESC och Danny/Måns/TTA för att jag ens ska ta mig förbi utmärkta singeln Going to a Town.
"Drop Dead Gorgeous" – Norsk Pridesingel m Queentastic
Jag tillhör ju den kategorin som tycker norska transtrean i fjol var mycket roligare än danska transettan i år i deras MF, och Absolutely Fabulous spelades en hel del i min iPod förra sommaren. Nu kommer då Queentastics uppföljare (återigen skriven i sömnen av Tomas G:son) och den är både en karbonkopia av förra låten och förmodligen även ett misslyckat inskickat försök (den klockar in på 2:59…alltid misstänkt) att göra om bedriften i Melodi Grand Prix från ifjol…men skillnaden är att den är officiell Pridelåt för årets norska homoparty. Så…eftersom jag gillade AF så har jag svårt att såga den helt jämte fotknölarna…men samtidigt är jag just nu så sjukt trött på sådan här standardschlager (och fraser som "So Armani me now") att jag blöder ur öronen.

Dåliga Saker Just Nu

Kommaförsenttilltåget-panik
Jag är en sådan kille som brukar kunna ses lunka runt på Stockholms Central halvtimmesvis innan mitt tåg ska gå för att köpa tidningar och kaffe och stå på perrongen när tåget anländer. Jag är vanligen INTE en snubbe som måste hoppa av bussen två hållplatser innan Centralen för att springa med en gigantisk resväska (och en söndrig Eurovisionväska) längs Vasagatan för att klocka in 30 sekunder innan avfart.
Schlagerrasism
Jag hade ingen aning om att jag bodde i ett land som var SÅ dåliga förlorare och som tog en Eurovisionsplacering på SÅ stort allvar… Och Björkmans snack om "Nationellt Trauma" i sammanhanget är ju en skymf mot så mycket att jag inte vet vad jag ska börja. Snacka om en rejäl dos med smolk i min annars så guldkantade Eurovisionbägare från 2007.
Hitta Ny Lägenhet
Jo, jag vet att jag är hyfsat lyckligt lottad som hyr genom mitt företag och därmed har lättare att hitta andrahandslyor i huvudstaden…men det förändrar inte att det är galet tråkigt innan man hittar en, att gå runt och leta, att inte veta, att få nej och så börja om igen. Blä. 1/7 har jag fortfarande ingen aning om vart jag bor...
Min Kropp
Fortfarande långt ifrån där jag vill den ska vara…och inte ens på väg.
Regn
Så dumt när man känner till alternativet.
För Lite Tid i Göteborgslägenheten
Hur lyckas man vara hemma i typ 4½ dygn, och ändå tillbringa en vaken sammanlagd tid på mindre än två timmar i den lägenhet man kallar hemma?

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Måndag = Äntligen Oswalds lista = tjohooo! :D
Men nääääää, Ukrainas låt framkallar fortfarande klamydia i mina öron...
Och ja, vad menar Björkman med "nationellt trauma"? Värre saker har väl hänt... För egen del kändes Stenmarcks 12:e plats faktiskt hårdare på något sätt.

Kim da Costa sa...

Jag trodde först att bebisen var en släkting till dig. Ni är lite lika nämligen.

Betty var underbart! Jag visste först inte att det var säsongens sista men det tog inte lång tid innan det gick upp ett ljus.

eurofivestar sa...

LOL@Kim.

Oswald: Du kan sova här på soffan om du blir hemlös, promise.

Och vi ska njuta av knapparna nu, för det ryktas att de som gjorde dem ska komma till Prajd i år och sälja dem här. Då blir vi inte lika exklusiva!

Anonym sa...

Kan man få tag på Verka i Sverige? Det har jag missat. Fast jag vill ha mer än Danzen. Jag vill ha allt. Den enda jag tittar på , på youtube är Verka. Och East Side Story med Justin. Fantastisk final! Just som jag skulle börja grina berättade min sambo ett snuskigt skämt. Tur att han inte var hemma när jag såg senaste Lost, då grinade jag nästan hela tiden.

Anonym sa...

äsch då, jag har redan kommit över den dära "chocken",, låten var för svår helt enkelt, Get over it, björkman!