08 januari 2007

Läget Just Nu - Vecka 2

Bra Saker Just Nu:

Förfest & Utgång hos/med A&A Ny
Bortsett ifrån att GS2H hade en av sina tristare kvällar (se nedan) så var uppladdningen perfekt. MrC lagade sin fantastiska wokade köttfärs som är en av mina absoluta favoriter, vi kollade på konserter av Kylie, Madonna och Mylene (okej…hur bögigt lät inte det där) toppat med galen, tysk retrodisco, drack vin, öl och drinkar och pratade, pratade, pratade…herregud vad jag saknat det. Mycket mera sådant 2007! "Pulling" Säsong 1- TV-serie på BBC3 Ny
Ett tips från Weird Science vanebildande TV-blogg som visade sig vara en småmysig härligt engelskt absurd relationskomedi. Som Sex and the City utan all sex och utan New York…och utan märkesskor och Cosmopolitans…och hmm…egentligen är nog enda likheten tre singelbrudar som på olika sätt har problem med snubbar…men det räcker en bra bit! Ett absolut måste.
Mat på Caprese med J&M Ny
Vardagsumgänget är det jag saknar mest i Stockholm. Att bara gå ut och käka en god pasta med några polare (och sen ta en bio) är verkligen hur trevligt som helst.
"White Diamond" – Ny Låt med Kylie Ny
Finns fortfarande bara som en piratinspelad livesnutt från nya konsertturnén i min värld – men med ett nytt år (då den väl bara måste släppas som singel) och efter upprepade spelningar hemma hos MrC så tror jag helt klart den är mogen för den här listan. Kylie + Scissor Sisters…var det någon som trodde att det skulle bli någonting annat än fantastiskt?
"Happy Feet" - Film av George Miller Ny
Tecknade pingviner som sjunger och dansar revolutionerar kanske inte den animerade filmen, men gör dig ändå varm och lycklig. Läs mera HÄR!
"Sex and the City-Revival" 2v
Det som började med spelet hos Fröken Harrysson förra veckan har nu sträckt ut sig till att bli en besatthet där jag plöjt alla säsongerna (fast jag började på 3 av någon anledning, så jag får ta 1-2 vid ett annat tillfälle) ännu en gång…men det gör jag så gärna. Säsong 3 förblir min solklara favorit, med 4 och 2 som kandidater till andraplatsen. 5 är lite bättre än jag mindes den…medan sista tredjedelen av 6 (då ryssen och bröstcancern dyker upp) är outhärdlig.
"These are the Things" – Låt med Black Box Recorder Ny
Veckans favoritlåt.
"Little Britain Live" – Filmad Scenshow på DVD Ny
Grabbarna i Little Britain må ha mycket gemensamt med sina svenska kollegor i "HippHipp", men på en punkt skiljer de sig vesäntligt: När de för över sitt TV-program till scen så lyckas de nämligen vara lika roliga…om inte roligare. Dessutom avslutas ju allt med den übercampa låten (går att köpa på iTunes) "I'm Gay!" som i fortsättningen borde vara obligatorisk på Lino och Castro.
"Ugly Betty" Säsong 1- TV-serie på ABC 4v *åter*
ABC löste grejen med att plocka in ett gammal (osänt) avsnitt som 2007s första Ugly Betty genom att ge det ett nyinspelat "skal" med ny ramhandling. Snyggt. Men så är det också ett av de bästa och (faktiskt) mest nyskapade TV-programmen man kan se på TV 2007.
"This Life +10" – Specialprogram på BBC Ny
Fast jag tyckte så HÄR så får jag ändå erkänna att det kändes oerhört kul att se gänget igen.

Tveksamma Saker Just Nu:

GS2H
Kanske är bara januari en dålig månad? Kanske var vi lite för nyktra eller tidiga? I alla fall kändes det som om något måste hända om den forna succéklubben inte ska kvävas i alldeles för ungt klientel och för stor övervikt av heterosexuella pandabrudar…
Flyttrensa
Självklart ganska trist egentligen – men plockar man med sin bästa polare och gör en liten grej av det så kan det faktiskt bli en ganska kul tripp längs minnenas gata. Tänk att jag skrev en massa pjäser när jag var yngre…och har dem sparade! Att hitta gyckel från Chalmerstiden, Andréns och mitt (värdelösa märkte jag just) spexsynopsis, flyttkort från folk man tappat kontakten med för 10 år sedan etcetera etcetera. Och att hitta de tidningar jag la undan 1/1-00 eller 12/9-01 är nostalgi av en annan sort… Sedan är det en jäkla massa skräp som ska slängas också…och det är som sagt inte riktigt lika kul.

Dåliga Saker Just Nu

"Dirt" Säsong1 - TV-program på FX
Courtney Cox nya TV-serie om skvallerjournalistik och paparazzifotografer känns alldeles för krystad och forcerad för min smak. Inga karaktärer att gilla och storyn känns halvljummen. Jag ska absolut ge det några avsnitt till för att se om jag ändrar mig och det bättrar sig...jag hoppas nästan det för jag gillar Cox och någonstans är idén lite kul...men annars kan det vara 2007s första nedläggning i Oswalds TV-värld.
Avtackning av Rondo och E-man
Inte för att själva avtackningen var dålig (den var väl exakt som vanligt, fast med god frukost) – och ölen efteråt på det Göteborgs nyöppnade (tredje) Bishops Arm var ju genuint supernajs – utan för att jag inte kan förstå att de inte är en naturlig del av min vardag längre. Hur ska jag kunna jobba på ett företag där de inte jobbar? Saknar dem redan.
Stroboskopmissbruk
Allvarligt… Man har ju ofta hört att strobben är farlig och kan ge epilepsi och sådant – men på senaste GS2H upplevde jag för första gången att det verkligen blev otäckt. Svårt att förklara hur det var – som att vara blind…fast i starkt vitt ljus – men vi var många som undrade om det där verkligen var riktigt nyttigt. Skärpning!
Lägenhetsvräkning
Trist att lägenheten man bott i i fyra år och kallat sin egen, visar sig så tydligt inte vara det, när snubben man hyr den av säger upp den och hyresvärden lovat bort den till någon annan. Strul och packning (har redan börjat) som följd…men eftersom ett av mina mål för 2007 är att få mitt eget namn på ett lägenhetskontrakt av någon form så är det väl även en liten spark i rätt riktning också. Kanske. Håll alla tummar för att jag inte hamnar på gatan första maj!
Träningströghet
Jag har sjukt svårt att komma igång med träningen efter mitt uppehåll över jul… Vill bara äta massa dumt (pizza…chips…semlor!) och har ingen motivation what so ever. Hjälp!! Tips och idéer någon? Jag VET ju att jag bara behöver komma in i det så sitter det där…

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas Kylie kommer med något nytt snart :) Kanske White Diamond.
Har inte hunnit se senaste Betty ännu men snart så!

Oswald sa...

Det kommer en ny skiva med Kylie IDAG! Liveskiva. Med White Diamond.

Anonym sa...

Ah, men vad bra att jag däckade innan GS2H då.

För övrigt så noterade jag och en annan person överflödet på pandafaghags där för några månader sedan...

Anonym sa...

Miss you too! Men finns ju på messengern..

Oswald sa...

Japp. Lyckligtvis!