13 december 2006

Veckans Bästa för Dina Sinnen

Hör: "Call on Me" med Laleh
Hur kommer det sig att när Lahle leker Cornelis och sjunger låtar på svenska som "Storebror" vill jag bara springa och skäms-gömma mig, men när hon sjunger på engelska som i den här fantastiskt softa reggaen på senaste skivan "Prinsessor" så finns det få kvinnliga svenska artister som jag hellre lyssnar på än allas vår favorit-lesbian Pourkarim. Hon får bli dagens lucia.
Lukta: Grandoft
Jo, jag vet att jag har plastgran – men det betyder ju inte att jag inte kan uppskatta en av julens mest karaktäristiska dofter. Jag har bara valt bort den till förmån för mindre antal smådjur, mindre barr-i-fötterna och inget evighetsstädande. Men doften saknar jag – en av ingredienserna i själva essensen av juldoft.
Känn: Julklappsstressen
Så här "elva nätter före jul" kan det ju vara läge att åtminstone börja tänka på vad man ska köpa... Det mesta börjar ta slut eller bli försent att beställa på nätet dessutom. Själv är jag faktiskt i stort sett färdig...jag blev det igår faktiskt…men lugn - jag hittar ändå alltid något annat att känna mig stressad över.
Smaka: All Things Pepparkaka & Saffran
Brago-Kex, GB Sandwich, Latte, McDonalds McFlurry, Espresso House-Muffin, Biscotti…man kan få allting i de här smakerna numera. Men även om jag är väldigt svag för Pepparkaks-McFlurryn så är de nog bäst när de kommer som bakverk...gärna serverade på sängen av en stjärngosse (händer alltför sällan, dock)!
Se: Ett Luciatåg
Det är ju inte varje dag som man har möjligheten att göra det, så passa på idag! Det kan faktiskt lugna den mest stressade arbetsplats att få in ett gäng nervösa dagisbarn eller skönsjungande körmedlemmar i ett luciatåg. Eller sjung själv! Kom igen nu då: Natten går tunga fjäääääät...

Undvik Däremot:
Ösregn som Spolar Bort Tågspår, Bölder i Ansiktet, Julbords-ont-i-magen, Snedvriden Dygnsrytm

2 kommentarer:

Aronson sa...

Det finns spray med grandoft, har jag hört...

Oswald sa...

Näää.
Där går min gräns! :)