12 december 2006

Lussevaka

Luciavakorna är inte riktigt som de var förr i tiden...

Då när hela klassen på gymnasiet festade massa i MUFs lokal i Karlskrona och sedan slet på sig lussegrejer och ramlade ut i vinternatten för att hemsöka våra stackars lärare. Jag blir nästan generad bara jag tänker på det... Hur vi sjöng och sjöng och sjöng till de öppnade och sen var så fulla att vi mest fnissade och Kalle-Fidde (var det väl?) ramlade in i Karps sovrumsvägg så tavlorna flög och hur alla tyckte det var så spooky hos biologiläraren för han satt uppe och väntade och hade massa skumma grejer (tyckte vi då...kan inte alls minnas var det var nu) i sin lägenhet. My god. Fast fan vad skoj vi hade... Tur jag fick en dos av D per telefon igår annars hade jag blivit helt sentimental nu.

Ikväll blev det lussekatter och glögg med Bexton och en hel massa schlagersnack iallafall! Inte illa. Det är ju klart bättre än på senare år.
Sista tiden på Chalmers var det ju tillexempel misär med lucia - den låg mitt i tentaperioden. Annat var det när jag började där och tentorna låg efter jul... Inget kändes mera avlägset och lucia var årets festnatt då arkitekterna öppnade sin A-hall och det var superstor fest (samtidigt som det var SNOK-överlämning i Verum).

Att kvällen i kväll sefter glögg&Bexton följdes av en konstig böld i ansiktet som gör att jag ser ut som om jag har påssjuka och att jag har en hel tunna med tvätt som ska vikas är ju en annan sak.
Men så slutade aldrig lussevakorna förr.

1 kommentar:

Fredrik sa...

ÅÅÅhhh lussefesterna i försökshallen. Då måste vi ha varit där samtidigt, innan vi kände varndra.... Världen är liiiten, åtminstone Chalmers..