13 december 2006

Dagens Lunchvideos

Som en motvikt till alla blonda lucior och deras följen kör vi två grupper med manliga sångare i dagens lunchvideoblogg. I och för sig skulle nog både Joey Tempest och Ben Marlenes hår platsat på de flesta lucior, men det är ju en annan sak.

Trance Dance hade vad jag minns en liten trevande karriär i utlandet, och Europe hade förstås en långt mycket större. Vad som slår mig idag är att jag fortfarande gillar den här Trance Dance-låten (som jag tycker är långt mycket roligare än deras stora hit You Gonna Get It) och att Europes Carrie verkligen är det ultimata beviset på att alla 90-talets pojkbandsballader hade sitt ursprung hos gamla hårdrockare (som Max Martin) som suttit och varit avundsjuka på att de inte breakade med The Final Countdown...

Europe – Carrie & Trande Dance – Hoodoo Wanna Woodoo





Trance Dance video till Your Gonna Get It är ju förövrigt ett av de klassiska sena-åttiotalet-exemplena på att man först gjorde en billig video i Sverige...och sen ytterligare en dyrare när man försökte slå utomlands. Det har vi en grupp som har en massa exempel på och de kommer imorgon. Då tar vi steget upp till några av de stora, svenska elefanterna.

Inga kommentarer: