11 december 2006

Läget Just Nu - Vecka 50

Bra Saker Just Nu:

"Grace Kelly" - Kommande Singel med Mika Ny
Jag kan förstå att om man inte känner mig privat utan får hela sin bild av det man läser här i bloggen, så kan det vara klurigt att ha koll på vad jag verkligen älskar och vad jag gillar rent allmänt i den populärkulturella störtflod som jag rapar ur mig dag ut och dag in här på sidan. Lite beror det nog på att jag ibland kan ha lite för lätt att ta till superlativer, eller för att jag ofta kan ryckas med för stunden och hylla något som jag sedan glömt bort veckan efter för en ny TV-serie eller en ny bra singel. Nåväl. Vad jag vill komma till här är att jag bara kan påminna mig om två gånger tidigare som jag gått igång så stenhårt och längtat så hårt efter en skiva efter att bara ha hört debutsinglar av en artist/grupp som jag just nu gör med Mika. Alltså någonsin. I hela mitt liv. Första gången var när Ante gav mig en singel med The Arks Let Your Body Decide. Andra gången var när jag för första gången hörde Scissor Sisters version av Comfortably Numb på P3…och så nu då när jag hört Mikas Relax, Take it Easy…och nu den här, hans nya singel. Om Relax var "Scissor Sisters möter Bronski Beat" så är Grace Kelly "Queen möter Rufus Wainwright" och den är minst lika bra som sin föregångare…ja faktum är att jag nog till och med gillar den mer. Kolla bara in den fantastiska videon!! Det är faktiskt den andra låten i år som slår mig som en hammare i huvudet med att vara 100% Oswald (gissa den första) och om inte Mika gör bort sig fullständigt, kommer hans debut-fullängdare vara en av 2007s bästa skivor.
"Little Miss Sunshine" – Film av Jonathan Dayton & Valerie Faris Ny
En übercharmig independentfilm som känns långt varmare än sin smått putslustiga trailer. Gedigna skådespelarinsatser som tillsammans med ett schyst manus lyckas hålla sina karaktärer borta från att hamna i den klassiska independent-kuf fällan och en film som det bara vore dumt att analysera sönder utan istället bara njuta av istället.
Företagsjulfest Ny
Del1: Ulla Winbladh, Stockholm. Trevligast var sällskapet som följde mig från förfest via bordssällskap till efterfest på Anglais – men det var absolut inget fel på maten (tvärt om) eller stämningen heller. Något tamare än fältslagen på Tjolöholms Slott härom åren med Göteborgskontoret, men det är upp till bevis på lördag för vilken avdelning som lyckas ha roligast i år.
Jul 4v
Jag har inte riktigt kommit över glöggchocken från förra veckan, men jag försöker hålla humöret uppe med klassisk Blossa. Granen är fortfarande väldigt vacker där den står och alla julklapparna är i stort sett klara (utom den till FF – hur köper man något överraskande och oväntat till någon man pratar med varje dag?). Första julbordet är inmundigat (min mage pallade knappt trycket…vaknade med extrema magsmärtor två gånger den natten) och nu laddar jag för nästa med en pitstop vid Lucia och högar av lussekatter på onsdag. Visst är det här en otroligt mysig tid mitt i all stress?
"With Every Heartbeat" - Låt med Kleerup & Robyn 2v
Råkade se Kleerup i Bingo Royale…och fast jag läst att han var kapellmästare där i veckan så tog det säkert fem minuter innan jag kopplade att det var han. Nåväl. En helt annan sak också: Jag vet att MySpace är det nya bajset (sommarens Fröken Harrysson&Oswald-uttryck) – men snart blir jag bara förbannad på all bra musik som jag inte kan få ÄGA och ha min iPod. När blir MySpace betalsite där du kan köpa musiken direkt från upphovsmännen? That’s the future, my friends! Lyckligtvis har jag vänner som är flinka med datorer och kan fixa nödlösningar under tiden – för den här fantastiska låten vill man ha med sig överallt.
"The Office U.S" Säsong 2 – TV-serie på NBC Ny
De flesta av mina favoritserier har juluppehåll, vilket gör att jag kan plöja ignom sådana där jag halkat efter. Först ut är amerikanska The Office, som är långt mycket roligare och mera lyckat än vad ryktet här i Sverige säger. Efter en trevande inledning (där de följde sin engelska förlaga) har serien hittat en egen (lite snällare och mindre generande) form. Kärleksaffären mellan Jim och Pam är precis lika söt som i den brittiska förlagan, och även om Steve Carell inte är Ricky Gervais så är han fortfarande en av världens roligaste människor, och man får lätt samma pinsamma hata-men-ändå-älska förhållande till hans Michael som man hade till Gervais David Brent. Fast okej…jag saknar fortfarande Martin Freeman…och självklart Mackenzie Crook. Inget toppar Gareth Keenan.
ChaiLatte Ny
Okej. Jag vet. Det är så sött att tänderna skriker av dödsångest och börjar vittra av ren skräck – men det är ju sjukt gott! Kanske inte StarbucksEggNogLatte-gott…men man får ta vad man får.
Americas Next Top Model 2v
*Spoilervarning!* Var det första gången på hur-länge-som-helst som rätt person vann? Bexton slog volter av förtjusning att äntligen en långbent blondin fick vinna tävlingen (det började likna bakvänd rasism ett tag…flera blondiner har varit outstanding men helt oväntat ramlat ut) och jag var inte långt efter. Go CarriDee!
Skaldjurslasagne med M Ny
Supertrevlig myskväll med min gravida väninna och Hötorgshallens galet goda skaldjurslasagne…kan en onsdagskväll bli trevligare?
"Heroes" Säsong 1 – TV-serie på NBC 4v *åter*
Gjorde sorti med ett fantastiskt avsnitt. Hur ska man klara av att vänta ända till slutet av januari för att få se hur det gick för Peter Petrelli??

Tveksamma Saker Just Nu:

Scissor Sisters-biljetter
Nästa år ska jag och MrC vara i samma lokal som Jake Shares, Ana Matronic och Babydaddy. Det torde bli vår största gemensamma upplevelse sedan vi stod två meter från Kylie i april 2005. Mina enda tvivel består i att det är ståplats och att mina förväntningar är högre än min krediträkning…
"Snapphanar" – Historiskt julTVdrama på SVT
Utklädda rikssvenska skådespelare som går runt i skogen och försöker prata skånska och göra action i slowmotion, eller påkostat spännande svenskt kostymdrama i tre delar. Avgör själva…
Jag vet vad jag tycker.

Dåliga Saker Just Nu

Råttor
De minst trevliga grannar jag haft sedan jag flyttade till huvudstaden…och då minns ni kanske den ljudkänsliga Lena Nyman-kopian på Birger Jarlsgatan i våras?
Påtvingad Ensamhet
Inte alls lika charmig och avslappnande som självvald.
"Halycon Nights" – Remix-CD med BWO
Jag har bara så fruktansvärt svårt att se behovet av den här skivan…och det fula omslaget...kan de inte koncentrera sig på att bara göra sådana här fantastiska videos istället??
Rockbjörnsnomineringarna
Ungdomarna som läser Aftonbladet har verkligen så sjukt trist musiksmak att man bara vill slita av sig öronen… Mest nomineringar i år? Idol-Ola! Dags att lägga ned?
"Forget Me, Forget Me Not" – Singel med Bionda
Hade det här varit en låt med Olinda eller Carolina Gynning kunde man ha fnissat åt det, sagt att någon gjort en "Paris Hilton" med hennes röst och dansat till den på ett lite ironiskt sätt några veckor fram över. När det nu istället är Linda Rosings fyrahundraåttiosjätte försök att vara kvar i rampljuset (med lika många utvik och silikoninsprut i läpparna bakom sig) stavad det hela bara t r a g i s k t.

Ungefär så just nu.

4 kommentarer:

Fröken Harrysson sa...

Första låten i år som slog dig som en hammare i huvudet? I don't feel like dancing?

Fredrik sa...

Ge nu Bionda en chans, hon heter ändå snart Linda igen... ;-)
Undra om det går att sätta pengar på vad hon näst skall hitta på?

Oswald sa...

Guldstjärna till Majorna!
...och FF...hon har faktiskt registrerat Bionda som andra namn...så även om hon blir Linda kommer hon för alltid också vara Bionda. ;)

Anonym sa...

Alltså. Denna Linda Rosing. Hon ser ju inte klok ut nuförtiden. Något har hänt med hennes ansikte och det är inte bara läpparna som hon fyllt med rump-fett (så äckligt!) som ser konstiga ut. Nä, att hon inte bara inser att hennes tid i rampljuset är slut och skaffar sig ett vanligt jobb. Det är som att hon inte kan få nog av uppmärksamheten.
"Grace Kelly" ÄR verkligen Queen möter Rufus Wainwrait. Klockrent! Och denna låten var myyycket bättre än relalalalalalalaxa-låten.
Hey, ChaiLatte är jättegott, men man kan ju skippa sockret om man gör den hemma. Då blir det ju nästan gratis också. ;)
Och herregud. Hur tänkte BWO när de gjorde omslaget till Halcyon nights??? Om det heter nights ska väl omslaget vara mörkt och glittrigt och party:igt. Och det är ju synd på ett sån snyggt face som Martins att blubba till det sådär.