06 november 2006

Måndagskortisar

Gustav Adolfsdagen idag. Happy Gustav to you all! Syrrans barndomsbästis fyller 30, man borde äta bakelser (om man inte druckit på sig en ölmage helgen som passerade), fira att han grundade Göteborg – och dessutom fira att jag har jobbat exakt åtta (8!!!) år på mitt jobb. Det börjar bli dags för något nytt. Minst sagt.

All TV behöver inte laddas ned från internet (även om en morgon med nya Dexter, Desperate Housewives, Torchwood och Studio60 talar emot det) utan ikväll kan man ju se en hel massa bara genom att ha de fem stora svenska kanalerna! Förutom CSI:NY, Cityakuten och Prison Break (som allihopa är hyfsat långt framme i jämförelse med sina sändningsdatum i USA) så kör dessutomSVT1 igång MrCs ungdomsfavorit Supernatural klockan 22. Och så har vi ju nya programmet Böglobbyn i tvåan vid 20.30 som ska undersöka varför frisbeegolfarna (frolfarna) kör bort cruisingen i Slottsskogen i Göteborg... A must see if there ever was one!

På tal om Desperate Housewives så var det precis den personen som dog i gårdagens avsnitt som jag hela tiden misstänkt...men det var snyggt gjort iallafall!

Måndagsmorgongröten verkar dock avnjutas till Dexter i fortsättningen. SÅ bra är det att man vill se det så fort man lagt tassarna på det...och nu har Showtime dessutom bestämt sig för att göra ytterligare än säsong. Hurra! Nya avsnitt av en av årets mest lysande TV-serier kommer spelas in till våren för att få premiär nästa höst! Frågan är bara om de kommer bygga på en ny bok av Jeff Lindsay, eller om de avsnitten kommer skrivas helt fritt?

Snubben på kontorsplatsen rakt över gången från mig i kontorslandskapet jag sitter i hälsar på sina polare som Sanna Bråding hälsar på artisterna i Idol: Tjenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Min bästis BB rapporterar att nästa singel från BWO kommer bli Chariots of Fire. Äntligen en upptempolåt från gruppen som håller på att dränka sin kariär i balladträsket...och för att vara på den säkra sidan att vi fanatiska fans köper en fjärde singel från Halcyon Days så får man tretton spår på två singlar - ett extremt högt antal remixar även för BWO. 22 november går de iallafall att få tag i (lagligt)...och den 27 december (som är en av årets bästa dagar att släppa skivor, eftersom alla vill byta sina julklappar då) tar de steget fullt ut, för då kommer deras remixplatta som heter Halcyon Nights.

Ironiskt nog i det mörker som mitt jobb är just nu, innebar min åttaårsdag att jag faktiskt fick lära mig något hyfsat intressant. Fullständigt onödigt för den som inte jobbar med det jag gör (det var en utveckling av ett verktyg) men en stor förändring i det lilla som ändrar sättet jag jobbar på, och gör det på ett sätt jag väntat på i typ fem år.

Kollegorna i Göteborg rapporterar att 10.17 var all Blossa06 glögg slut på systembolaget närmast jobbet... Vi snackar hysteri här! Ska bli intressant att se om den går att få tag på i Kista Galleria efter jobbet... Har sett fram emot en kväll med ny glögg, tända ljus, tvätt, Londonpacking – och nya Dexter!

Glömde helt bort biljettsläppet till Justin i morse. Undras om någon som jag känner inte gjorde det?

Saddam Hussein dömdes inte oväntat till döden genom sin egen favoritavrättningsmetod (på andra då får man anta): hängning. Själv är jag helt emot dödsstraff, och även så i Saddams fall. I det här fallet både på grund av att jag inte ser rättfärdigheten i att sänka sig till samma nivå som förövaren...och dessutom för att jag tycker han kommer billigt undan. Jagtycker nog det borde finnas långt mera kännbara straff för en man som orsakt lidande av Saddams dignitet, än något som är över på några sekunder. Men, men. Jag verkar vara en av få som tycker så - de flesta verkar tycka att öga-för-öga-metoden är det enda som får förekomma vid brott av den här digniteten.

Salma Hayek var grym i veckans avsnitt av Ugly Betty. Femmman borde sjunga och dansa hela vägen till banken efter det inköpet. Kör igång i veckan!

Precis som jag förutspådde i fredags innan Idol2006 så hängde Cissi löst efter sin fram-västa version av It Must Have Been Love...men när Danny istället åkte ut så verkar halva Sverige fått fnatt. Fyrans teleservrar brakade ihop, någon tidning skriver att det kanske var fel på Dannys nummer (en Melodifestivalklassiker annars) och att han ska få komma med igen...och på Qruiser bildas hatklubbar och fjortisarna hotar med att sluta titta (tills de sitter där nästa vecka igen). Var det allvarligt någon som trodde Danny skulle vinna? Eller ens komma till final? Själv funderar jag mest på om Johans påstådda sammanbrott beror på en världsmästartitel i empati eller en i dåligt självförtroende...

Slutligen: Brittisk press verkar iallafall gilla nya Bondfilmen, kolla typ här eller här. Ska bli riktigt spännande att se resultatet om några veckor (vi missar ju preview-veckan i London med en dag ungefär, tyvärr) eftersom Martin Campbell tidigare regisserat min favorit-Bond GoldenEye...och Daniel C ryktas vara den bästa Bond sedan Sean Connery (men säger de inte alltid det inför första filmen med ny snubbe?)

Dags att försöka få tag i glögg då. Har börjat få respirr i magen också. Skönt. Jag var rädd ett tag att jag blivit helt blasé.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Well, Justin-biljetterna rök inte på en timme. Jag kikade vid 14-tiden, och då fanns det till och med 1400-kronorsbiljetter (till baren mitt i scenen) kvar.

Och så finns det ett hamstrat lager Blossa 06 hos en kollega i något slags närhet till dig.

Anonym sa...

Chariots of fire-singeln kände jag till men remixalbumet var verkligen en nyhet! Snygg fortsättning på Halcyon days med den titeln...Halcyon nights. Coolt.
Förresten. Cabaret på Tyrol var absolutely fantastic. När Peter sjöng I don't care much stannade hela världen. På riktigt. Mamma sa "men Peter är ju nästan inte med alls" medan jag sa "nej, nej han är ju med ÖVERALLT och liksom kontrollerar alla". Man ser det man vill se. ;-)

Oswald sa...

ss: Okej. Bra att veta! ;) Fick tag i glögg...och nu kan jag alltså få festa med Justin för det facila priset av 1400kr alltså. ;)

Ellen: Hittade uppgiften om albumet på Wikipedia...så det KAN vara en dröm. ;)
Håller med om "I don't care much" - fullständig showstopper!

Anonym sa...

Nej, det är sant för jag läste det på ElectroNordica.com nu. :-)
Ja, showstopper var rätta ordet. Jag tror inte jag andades på typ fem minuter. Jisses. Har aldrig varit så koncentrerad någonsin.
Har förresten snott ihop en liten recension i min blogg. Med betoning på snott ihop. Men det brukar bli så när man ska recensera en sjukt bra konsert eller musikal...det går liksom inte att vara riktigt saklig.