17 oktober 2006

Dagens Lunchvideo

Igår inledde jag min tjejgrupplunchvideovecka (säg det snabbt några gånger) med Sugababes, och då måste jag ju nästan fortsätta med deras gamla ärkerivaler - ett tag den brittiska tjejpopens motsvarighet till 90-talets Oasis vs Blur - Atomic Kitten (på demostadiet var förövrigt en av originalmedlemmarna i Atomic Kitten ingen mindre än Heidi Range, som ju senare hoppade in i Sugababes och är kvar där fortfarande).

I den video som vi ska se till vår medhavda lunchlåda idag förekommer dock inte Heidi – trots att det är gruppens absolut första singel...hon var redan borta vid det laget. Däremot förekommer en ganska söt logotype som jag saknar på deras senare skivor – ett stilistiskt katthuvud med en brinnande stubintråd.


Atomic Kitten slog senare igenom för den bredare publiken med sin cover på Bangles Eternal Flame (för övrigt också tänkbara kandidater under den här temaveckan...jag skulle nog kunna hålla på med det här temat i en månad), men än idag är det fortfarande den här låten som är min favorit med katterna. Någonstans är det säkert för att den är lite av en perfekt schlager som hade vunnit Melodifestivalen vilket år som helst! Jag är skadad.

Förresten. Insåg just en sak. Jag gör om temat för veckan lite... Veckans lunchvideotema är från och med nu videos med BRITTISKA tjejpopgrupper. Pussycat Dolls, Bangles och Lili&Sussie får helt enkelt vänta tills de får en egen vecka. Jag lovar...trots begränsningen har jag material för minst två veckor!

Atomic Kitten – Right Now


Inga kommentarer: