17 oktober 2006

Eftermiddagskortisar

§§ Efter ett gäng ganska standardmässiga mastodontfilmer så känns Scorseses The Departed - nyinspelningen av Hong-Kong-filmen Infernal Affairs från 2002 – faktiskt riktigt spännande. Inte bara för att Leonardo DiCaprio och Matt Damon skall vara bättre än någonsin (och jag tillhör kategorin som gillar dessa båda herrar, by the way) – utan mest för att en nytaggad Jack Nicholson tydligen är i sin allra bästa form. Premiär på juldagen här i Sverige (men spännande nog för mig som snart ska till London; redan på bio i Storbritannien). Trailern hittar ni här.

§§En annan film att se fram lite emot är Tom Tykwers filmatisering av Patrick Süskinds gamla succéroman Parfymen. Trailern är jäkligt snygg och jag vill minnas att jag gillade boken mycket i min ungdom.

§§Salma Hayek kommer ta det numera alltmer populära steget från film till TV när hon ska medverka i flera episoder av Ugly Betty. Hayek är en av producenterna bakom serien och har redan varit med i korta cameoscener som såpaskådis i showens Telenova-i-Telenovan (hon började sin karriär som just telenovaskådis), men nu kommer hon medverka som en reguljär karaktär som dyker upp på kontoret där Betty arbetar.

1 kommentar:

Fredrik sa...

Schemat i London börjar så smått fyllas.... ;-)