14 augusti 2006

TV-Pilotrecension: Runaway

Runaway
Drama, Måndagar 21.00 CW (start 25/9)

Familjen Radar (mamma, pappa och tre barn) är på flykt. Vi vet inte riktigt från vad, men pappan i familjen - konstigt till en början att se Donnie Wahlberg (den gamle NKotBaren) med högt hårfäste och tre barn…men han är grymt bra – verkar vara falskt anklagad för ett mord, samtidigt som någon vill ha ihjäl hans fru och barn. Dessutom har de FBI ständigt i hälarna. Mitt i detta försöker de tre barnen att leva normala liv med skolgång och nya vänner och kärlekar.
De två TV-bolagen UPN och WB gick ihop tidigare i år och skapade en gemensam kanal med sin succéer som "Americas Next Top Model", "Veronica Mars" och Gilmore Girls". Inte mycket plats fanns för nya serier i årets tablå alltså – men det här är deras stora, nya satsning…och jag tror de träffat helt rätt!
Visst, jag är förmodligen helt fel målgrupp här, men samtidigt är jag ju en sucker för gamla WB-serier som "Dawson’s Creek" och "Felicity", och det här är egentligen en sådan klassisk tonårsserie – bara kryddad med en stor portion "Jagad". Smått genialt faktiskt.
Mamman i familjen spelas förövrigt av Leslie Hope – Jake Bauers fru i första säsongen av "24" – så hon bör vara hyfsad van vid att bli jagad av män med stor vapen…
Helt klart en serie som ger mersmak - så här ska en pilotcliffhanger se ut - trots att jag egentligen är femton år för gammal!

Intressenivå hos mig efter ett avsnitt: Hög till Medel

Inga kommentarer: