14 augusti 2006

Fredagen den 14 Augusti 1992

Innan ni läser det här gamla (och den här gången hyfsat felstavade) dagboksinlägget från min tågluff 1992 så måste ni läsa det här blogginlägget om ni inte gjort det tidigare!

Three weeks and we're going home!
Steg faktiskt upp när klockan ringde och hann därför med att i lugn och ro käka frukost.
Packade (för sista gången…) våra väskor och tog en dusch där vattnet plötsligt bara blivit iskallt.
Låste efter temporär ompackning in väskorna i en smart effektförvaring med kodlås.
Dagens utflyktsmål var LaDefense och vi tog metron dit.
Visste inte mycket om det innan, men blev mycket impad av detta fantastiska kontorslandskap som är ett arkitektoriskt mästerverk. Särskilt "the Grande Arche" (den nya "triumfbågen") är imponernade, där en ligger på en rät linje från den "gamla".
Käkade på Mac Donalds, beundrade husen och kikade i affärerna i ett av europas största affärscentra, som ligger där.
När vi aansåg oss klara tog vi metron till Champs E’lyssé, för vidare "fönstershopping".
Tog kaffepaus på Mac Donald och skrev de "sista" vykorten (Sanna, Åke, Hem)
Efter några timmar var det dags att bege sig till station. Jag var dock tvungen att uppsöka en toalett, och vi yrade omkring efter en sådan en god stund. När det (äntligen) var avklarat gick vi ytterligare en god stund runt och letade efter ett snabbköp att handla färdkost i. Detta resulterade i att vi tillslut fann ett på Pigall, vilket innebar vi gått i motsatt riktning från stationen…..
Kom dock tillslut fram, plockade fram vårt bagage utan strul, och satte oss att vänta på tåget över en brakmåltid på ett intilliggande…MacDonalds!!
Här studerades personligheter som "den stumme/döve mannen som delade ut teddybjörnar för att få pengar" och "den käcka norskan som bad oss om vägbeskrivning till EuroDisney"
Vid 18.15 hoppade vi på vårt tåg och snokade upp våra reserverade platser. Tre personer till satt i kupén, men de hoppade snart av, och vi kunde breda ut oss i en stor, egen kupé.
Lyxade till det ordentligt genom att för första gången på tågluffen använda min sovsäck, i vilken jag (tillslut) somnade som en stock.

Inga kommentarer: