14 augusti 2006

TV-Pilotrecension: Heroes

Heroes
Drama, Måndagar 21.00 NBC (start 25/9)

Ett gäng olika människor världen över (eller snarare en i Japan, en i Indien och resten i USA) börjar inse att de har speciella egenskaper…ungefär som i X-men. Claire kan till exempel skada sig hur mycket som helst men läker direkt igen…ungefär som Wolverine i X-men. En annan kan se in i framtiden. En tredje kan teleportera sig. En fjärde kan (förmodligen) flyga. Ungefär som i X-men alltså. Skillnaden här är att det är "på riktigt" (well…) och att de här människorna inte är medvetna om varandra eller varför de har dessa egenskaper.
En intressant idé som jag älskar på pappret…det kan vara årets bästa…men trots (bortsett från japanerna som känns helt hysteriska) hyfsade skådespelare - jag är ju redan innan lite svag för Milo Ventimiglia från "Gilmore Girls" och även om hon är lite för allvarlig så gillar jag direkt Hayden Panettiere som cheerleadern som kan stoppa handen i avfallskvarnen, få den mosad och så läka innan mamma märker något – så är det ändå något som gör att det inte riktigt fångar mitt intresse. Tempot är liksom lite för långsamt. Det känns lite lågbudget. Superkrafterna är lite för lama. Nörd-japanen kan säkert bli en kultfavorit om serien slår - men jag bara stör mig.

Man känner någonstans att man sett det förut…
Nämnde jag X-men?
Jag kommer nog inte släppa det direkt – idén är som sagt alldeles för bra för det - men jag ger det högst tre avsnitt att styra upp sig på. Kan gå hur som helst. Kan bli årets hit a' la' "Lost" eller krascha helt. Fast Greg Grünenberg kommer ju in i avsnitt två har jag hört och han brukar ju borga för kvalité liksom (Alias, Lost, Felicity). Tror bara det behövs mera charm!
Kanske borde de bara behållit tvåtimmarslängden på piloten som det var planerat och så hade allt känts mycket bättre? Eller kanske hade jag bara för stora förväntningar…

Intressenivå hos mig efter ett avsnitt: Medel till Låg

Inga kommentarer: