14 augusti 2006

TV-Pilotrecension: Kidnapped

Kidnapped
Drama, Onsdagar 22.00 NBC (start 20/9)

Den ena av två nya dramaserier i år som handlar om en kidnappning (den andra är "Vanished" på Fox med "Queer as Folk"-Brian och snyggingen Eddie Cibrian från nedlagda "Invasion" i rollerna), och man märker klart hur förra årets största nya succé ("Prison Break") påverkar årets program lika mycket som succén med "Lost" påverkade tablåerna ifjol.
Här skildrar varje avsnitt en dag i kidnappningsdramat av sonen i den rika familjen Cain. Eftersom kidnapparna inte vill att polisen blandas in anlitas privatspanaren - och tillika kidnappningsspecialisten - Knapp (spelad av Jeremy Sisto som var Billy i "Six Feet Under")…men FBI lyckas också snoka upp fallet och arbetar parallellt…plus att vi får följa kidnapparna. Hyfsat tempo. Snyggt klippt med lite "Prison Break"-vibbar i filmandet.

Bra idé i "24"-skolan, men jag tror jag vill se "Vanished" först innan jag uttalar mig om vilken (om någon) av de två som överlever. Orkar folk flera sammanhängande serier? Ingen aning. Håller ett fall för en hel säsong? Förmodligen. För visst vill jag veta hur det går, varför ungen kidnappats, och vilka som ligger bakom…men jag känner samtidigt inte att det här är något nytt eller något jag direkt brinner för…och själva avslutningen – cliffhangern som ska hålla mig vaken till nästa avsnitt – är ju bedrövlig i sammanhanget.


Intressenivå hos mig efter ett avsnitt: Medel till Låg

Inga kommentarer: