14 augusti 2006

TV-Pilotrecension: The Class

The Class
Komedi, Måndagar 20.00 CBS (start 18/9)

Okej, jag vet att det gamla sitcomformatet med pålagda skratt och flera kameror som filmar inför publik är hopplöst förlegat. Nu är det ju serier som "Arrested Development", "The Office" och "My Name is Earl" som gäller…och då hjälper det inte att "How I Met Your Mother" var en av förra årets roligaste serier…det ska helt enkelt inte se ut så.
Well. I don’t care. Och tydligen inte skaparna av "Friends" och "Will&Grace", heller… Det här är nämligen klassisk sitcom med tydliga Vänner-vibbar som handlar om hur en kille ordnar en återträff för sin gamla klass som födelsedagspresent (?) åt sin flickvän – ett fantastiskt upplägg för att föra samman mer eller mindre galna karaktärer med olika bakgrund och band till varandra.

Jason Ritters Ethan är kanske lite blek som huvudperson, men karaktärerna runt honom; den självmordsbenägna, bögen, kvinnan-på-gränsen-till-nervsammanbrott, den konstiga tjejen, killen som inte utvecklats alls och bor kvar hos mamma och Andrea Anders (som hoppar från katastrofserien "Joey" och hoppas på det bästa) osäkra snygging, är klassiskt sitcom-material som säkerligen kan utvecklas till något riktigt roligt. "Friends" första avsnitt var okej…men man kunde bara ana den storhet som skulle komma. Snälla, snälla, sup inte bort det här som de gjorde med "Joey"… Låt det istället bli en värdig arvtagare att ta över från "Will&Grace"!


Intressenivå hos mig efter ett avsnitt: Hög

Inga kommentarer: