26 augusti 2006

Skivrecension: Justin Timberlake - FutureSex/LoveSounds

Justin Timberlake
FutureSex/LoveSounds

Jag klarade inte av Nelly Furtados Maneater när den kom. Nu aspirerar den på titeln Årets Singel. När hennes Timbalandproducerade skiva kom vara jag skeptisk till en början. Sedan blev den en av de skivor jag gett högst betyg här i bloggen hittills i år. Till en början förstod jag inte Justins och Timbalands första singel Sexy Back alls…men efter ett tag insåg jag att det var en av årets bästa låtar… Get the point?
Jag känner mig lite tveksam till att för snabbt hosta ut ett omdöme om Timberlake/Timbaland ännu en gång nu när skivan "FutureSex/LoveSound" dykt upp, skivan som enligt många är den som ska dominera höstens listor. Men jag gör ett försök.
Justin Timberlake – mannen som tidigare bara var Mr Britney, pojkbandsledare och den felande länken mellan Michael Jackson och Darin gör numera låtar som skulle få alla de andra tre nämnda i den här meningen att gå över lik för att få göra. Samtidigt så blir det för mycket amerikansk R'n'B/HipHop (okej…shoot me…jag har nollkoll på dessa genrer) för en gammal brittpoppare som undertecknad.
Visst. Jag har redan nämnt att jag gillar Sexy Back, och här finns några låtar som jag till och med håller som bättre; Låten skivan är döpt efter tillexempel, FutureSex/LoveSound är en fullständigt briljant uppdatering av soundet från Queens "Another One Bites the Dust" och kan bli gigantisk som singel. LoveStoned/I Think She Knows Interlude är dryga sju minuter musik i absoluta framkanten på hur popmusik ska låta 2006. Jag tror den blandar in ungefär allt, utan att för den sakens skull kännas inhomogen. Jag älskar den låten!
Dessutom finns det en suverän ballad där Justin låter mera Michael än någonsin, Losing My Way, och det säger jag med bara positiva undermeningar. What Goes Around.../...Comes Around Interlude är precis som man förväntar sig att Justin ska låta…varken mer eller mindre…men sen. Sen blir det svårare för mig. Värst är hans samarbeten med will.i.am och Snoop Dogg. Två låtar jag garanterat kommer ryka ur min iPod ganska snart.
Sammantaget en liten besvikelse. Jag hade nog förväntat mig lite mera nyskapande från de här herrarna efter Nelly’s skiva. Med reservation för att det kan komma att ändras så hamnar herr Timberlake faktiskt ett betygssnäpp under fröken Hilton (vem hade trott det) – även om Justin har ett knippe låtar som klart utklassar Paris. Hon har bara inte så djupa dalar.

Köp på iTunes: LoveStoned/I Think She Knows Interlude & FutureSex/LoveSound (två av årets absolut bästa låtar)
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror nog du har rätt i albumet är en smygare som växer. Var ganska besviken först, men nu när den gått några varv... :-P LoveStoned/I Think She Knows Interlude är favvon så här långt!

Oswald sa...

Det är ungefär den enda låt som går här just nu...