23 juli 2006

Läget Just Nu - Vecka 30

Bra Saker Just Nu:

Semester 2v
Relaxing! ...och med helt klart bättre väder än i fjol.
"Hur Man Närmar Sig Ett Träd" – Bok av Eva Dahlgren Ny
Sommarens bästa bok hittills. Inspirerande och rolig och bloggskön. Kommer att läsa om den bara för att bli skrivsugen igen. Annars tror jag att jag sa det mesta jag ville säga i min recension.
Grillkväll hos F2 Ny
Blev sådär varm och trevlig som man hoppades. Trevligt sällskap och delicious food.
"Misterioso" – Bok av Arne Dahl Ny
Helt klart en överraskning. En direkt efterträdare till Sjöwall/Wahlöö-böckerna med samma skarpa blick för samtiden och samma (eller möjligen bättre) driv i intrigen. Gör mig helt klart sugen på att läsa mera om Hjelm och de andra i A-gruppen, vilket inte är ett dåligt betyg från någon som inte läser deckare egentligen…
"House, MD" Säsong 2 – TV-serie (vanligen) på FOX 3v
Ännu en gång spenderar jag en ledighet i mitt föräldrarhem i sällskap med denne moderne läkar-Sherlock Holmes (när man väl börjar tänka på vem som var tv-serieskaparens förebild kan man inte sluta hitta likheter; de komplicerade fallen, de unika angreppssätten, drogmissbruket, Watson=Wilson, samma husnummer) och hans duktiga kollegor. En gång är ingen gång – två gånger är en tradition.
"I Don’t Feel Like Dancing" – Kommande Singel m Scissor Sisters Ny
Årets (förmodligen) bästa låt har jag än så länge bara hört en vers och en refräng av i en skröplig live-version…men gissa om jag hört det klippet många gånger! Dagarna tills den finns i min iPod verkar snigla sig fram. Ni lär märka på den här listan när den finns där.
SonyEricsson W810i 3v
Ny teknik är verkligen smidig. Man kan tappa den i en toalettstol när man är full och ändå kunna bluetootha över bilder till sin laptop några timmar efteråt…
"Brooklyn Follies" – Bok av Paul Auster Ny
"En Paul Auster i Nick Hornby-kostym" står det på omslaget. Kunde inte sagt det bättre själv. Kan det bli bättre när man älskar båda?
"Morden i Midsomer"– Brittisk TV-deckare på SVT Ny
Lite som julafton. Återkommer varje år. Alltid likadant. Smått overkligt inom sina egna ramar. Och alldeles förtjusande.
Glass 3v
Den här veckan gäller självklart Sveriges största glassar på Glaciären i Karlskrona. Två smaker = nio kulor = 25 kronor.

Tveksamma Saker Just Nu:

Barn
Kan vara jättegulliga och underbara när det är barn man känner…som mini-Kanths – mina fantastiska platsbarn. Sedan kan de vara ett jäkla elände och något man bara vill strypa – som när det sitter en unge och skriker och sparkar på en oavbrutet i en och en halv timme på en tågersättningsbuss.
Fox – Amerikansk TV-kanal
Jag är glad att jag slipper deras vinklade nyheter, men deras TV-serier klarar jag mig inte utan. "House, MD"…"Prison Break"…tidigare "The O.C" – allihopa är utmärkta exempel på TVs nya guldålder. Dock gäller det att vara vaksam på att det ibland serveras en del insmugna unkna åsikter som man inte kan försvara…som till exempel att en fars övergrepp på sin femtonåriga dotter inte är samma sak om dottern söp honom full och ville det själv...

Dåliga Saker Just Nu

Skandalbakfylla
Följer på förra veckans skandalfylla. Nästan ännu värre. Ångest i mängder, insikten att man gjort av med en halv restresa, illamåendet, minst en hel dag som försvinner… Tro mig. Jag vet varför detta händer allt mer sällan nu för tiden.
SJ
Jag älskar X2000 – tro ingenting annat – men så fort man ska resa någon annanstans än mellan Göteborg och Stockholm…ja då blir det en helt annan sak. Då är det förseningar, utbytta tåg, ingen luftkonditionering, självklart inget bredband och ersättningsbussar i mängder.
Människor med Nollkoll
Även om någon frågar tre gånger om alla som ska med en tågersättningsbuss har koll på vart de ska så kan man ändå ge sig den på att när väl bussen börjar köra så är det ändå med någon som har kommit fel…och sen har självklart inte chauffören koll på vilken väg han ska ta överhuvudtaget. Att vara helt i händerna på folk utan koll är förödande.

Ungefär så just nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kommer det sig att ditt undermedvetna "döper" alla nya mobiltelefoner?
; )

Oswald sa...

I KNOW!?
...fast den här gången var det dessutom inte bara en myt utan på riktigt...å den här gången så höll den dessutom. ;)

Anonym sa...

Det är alltid trevligt att hamna på veckans lista, i den gröna sektionen vill säga :-)

Är dessutom förvånad över hur bra bilden från din telefon blev, även i förstoring.

Oswald sa...

Bra fotograf. Bra motiv.
Vad kan gå fel? ;)