27 februari 2006

Läget Just Nu - Vecka 9

Bra Saker Just Nu:

Vinter-OS i Turin 2v
Det bästa resultatet för Sverige någonsin i ett Vinter-OS – ja, till och med i OS totalt sett om vi bortser från de som låg precis efter krig eller i Sverige. Det folk kommer minnas mest är förmodligen Hockey-guldet – men jag kommer komma ihåg Björn Lind och hans båda sprinter-guld, Anjas knäckning av sin stav efter andra bronset och den svenska tjejen som fastnade med snowboarden i uthoppet. Häftigt med alla guld som ramlat in har det i alla fall varit – och så slog vi ju ÄNTLIGEN Norge i medaljligan!






Touring the Angel 2006 – Konsert med Depeche Ny
Det här bandet har verkligen några av de bästa låtar som gjorts på sin repertoar och är värsta rockbandet live. Läs mer i detalj om precis vad jag tyckte HÄR!
Melodifestivalen 2006 2v
För andra veckan i rad gick de två låtarna jag ville vidare till Globen! Vad har hänt? Har folk fått min schlagersmak eller är det bara OS? Inte för att vi har någon vinnarkandidat än (den största ESC-hiten hittills (Sonya’s "Etymon") hamnade ju skandalöst femma i lördags…å andra sidan kanske vi inte ska skicka Elena igen) då Kikkis "Idag & Imorgon" är en ESC-chanslös "Best of Kikki"-CD körd i en mixer (men det där oemotståndliga "bonk-bonket" innan refrängen ÄR ju schlager) och Magnus "Lev Livet" i sann Glenmark-anda knappt har musik i de (svaga) verserna och lever på Carlsson’s utstrålning snarare än vinnarkoncept. Men va fan. Jag vill ju att BWO ska vinna i Globen, så än så länge nöjer jag mig med låtar som kommer spelas sönder och samman på varje bögklubb tills nästa års delfinaler…
Egg & Milk 3v
Det verkar som om jag inte kan vara i Göteborg numera utan att käka här minst en gång. Denna gång prövade jag spenat-bagle (slog inte cinnamon/rasin), jordgubbsmilkshake (bäst hittills), men vågade inte avvika från pannkakorna. Ska jag våga våffla nästa gång jag är nere? Fortsättning lär följa!
Fredrik 2v
Jag har ju bestämt mig för att sluta med att lista polare här på sidan om de inte gjort något "exceptionellt skoj" (annars skulle man ju bara ha tio vänner listade här jämt), men Freddan tar hand om mig så mycket i all min flyttångest att han får en frivecka. Kan inte riktigt fatta att vi inte ska ses på två veckor nu…måste vara någon form av rekord? ;)
"24, Säsong 5" – Nedladdad TV-serie från FOX 2v *åter*
Även om man börjar känna igen en del av de dramaturgiska greppen alltför väl (tex "vän visar sig vara fiende som visar sig handla i god tro som…") så tycker jag - efter att ha sett en fjärdedel – att säsong fem mycket väl kan vara den bästa och mest spännande hittills…
Grey's Anatomy - TV-serie på Kanal5/ABC 8v
…även om det tv-program jag längtar efter mest varje vecka fortfarande är Dr Grey och hennes polare. Nu för tiden har de ju dessutom fler tittare i USA än självaste "Desperate Housewives"!
Semlor 7v
Lyckligtvis är den här perioden snart över och jag kan sluta ramla i fettfällan minst en gång i veckan…men FAN vad gott det är.
"Je T'adore" – Belgiskt ESC-Bidrag m Kate Ryan Ny
Medan vi fortfarande har två deltävlingar kvar, så är Belgarna redan klara, har fixat en video och försöker göra sitt (svensk-skrivna) bidrag till en hit långt innan maj och Aten. Det är så man vinner en Eurovision Song Contest numera.
Stockholmslägenheten 3v
Är väldigt förvånad själv över hur snabbt den börjat kännas som hemma och lägenheten i Kålltorp börjat kännas stor, tom och opersonlig… Har dessutom kommit på att jag aldrig riktigt gillat Göteborg som stad…bara alla de underbara vännerna som bor där (och som förmodligen kommer få mig att flytta tillbaka igen).

Tveksamma Saker Just Nu:

Nytt Uppdrag på Jobbet
Självklart är det roligt att jag får vara kvar i Stockholm (just nu finns det inte ens ett slutdatum…även om lägenheten försvinner i September) men samtidigt har man ju alltid fjärilar i magen för nya människor, arbetsuppgifter och miljöer…och det där med att jobba dubbelt i mars…det blir en utmaning både fysiskt och psykiskt för en sönderstressad kropp&knopp.
Tea Tree Oil Nose Pore Mask
Schyst liten hudprodukt. Nu ska vi bara se om den fungerar på mig också…

Dåliga Saker Just Nu:

"Oh Yeah" - Schlagerbidrag m The Elephantz
En skam för Melodifestivalen och en skymf både mot refuserade bidrag och musikstilen hip hop.
Vintervädret
Sluta nu! Lägg av!! Ge mig vår. Nu!!
Spårvagnar
Allvarligt. De stannar om det är löv på spåret…om det är snö…om det är rödljus…tja…de står mest still…om de kommer alls. Hade varit ersatta med bussar för länge sedan om de inte varit en turistattraktion.
Inget OS Mer
...och jag som precis hade vant mig vid att det alltid var nåt på TV...

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Chrille sa...

Är Jetadore skriven av svenskar?

Oswald sa...

Jajamensan!