29 januari 2006

Läget Just Nu - Vecka 5

Bra Saker Just Nu:

Syrrans Trettioårsfest Ny
En gedigen tillställning med massa mat, massa dricka och massa trevligt folk – allt dirigerat av mitt mingelproffs till syster. Tillslut fick vi dessutom ganska bra fart på dansgolvet också. Men det där att ta morgontåget till Göteborg dagen efter var väl sådär bra planerat.
Göteborg Film Festival 2006 Ny
Äntligen är den här igen! Visst, jag missade starten för att jag var i Stockholm (så jag lär hamna runt 20 filmer i år istället för trettio) och på pappret verkar programmet lite tunt…men i gengäld fick jag värsta kändisvagnen på X2000 (Marika Lagerkrantz, Rachel Molin, Maria Lundqvist…) och jag kommer förmodligen få några av det nya årets absolut största filmupplevelser den kommande veckan (för så är det ju alltid). Håll utkik efter ett REGN av recensioner här i bloggen!
"Fans" – Bok av Peter Strage 2v
Har man läst kapitlet om Taube-förföljerskan så lär man aldrig vilja bli känd. Något för docusåpakåta tonåringar att läsa in sig på, kanske?
"24, Säsong 5" – Nedladdad TV-serie från FOX Ny
Nya säsongen börjar sjukt bra. Vem kom den geniala och helt galna idén till första avsnittets plot? Fantastiskt! Fortsätter de så här kan det bli den bästa säsongen någonsin.
Drinkar på Locanda Ny
Trevlig empirisk undersökning av en gedigen och udda drinklista tillsammans med mina två Stockholmsfavoriter Sara&Pierre och deras trevliga män. Att flytta till Stockholm kändes genast mycket lättare.
Semlor 4v
En stor och fettbringande besatthet.
"Grey's Anatomy" - TV-program på Kanal5 5v
Gaaaaah, jag är i fas med amerikansk TV! Inget mera Grey-frosseri, utan snällt och duktigt vänta på ett avsnitt i veckan. Hur ska jag klara mig?
Johnny Cash 2v
"The Wanderer" är veckans tunnelbanelåt…
"Sleep" – Singel m Texas feat. Paul Buchanan 2v
…möjligen i konkurrens med denna då.
Regissörsutfrågningar Ny
Typisk filmfestivalgrej där man kan ställa lite frågor till regissören av den film man just sett efter föreställningen. Kan bli ganska pinsamt – men kan också bli våldsamt underhållande, som när en kvinna fullständigt skäller ut Rafael Edholm (för allt våld och lyteskomik i filmen) efter premiären på hans "Babas Bilar".

Tveksamma Saker Just Nu:
"Brokeback Mountain" – Film av Ang Lee
Vet att den finns ute på nätet men jag har lyckats att (nästan) hålla mig borta. Tror detta kommer att bli något stort filmupplevelsemässigt (vänner som sett den i Paris och London använder ord som "tappa andan") och då SKA man ju se den på bio…men som jag längtar. Undras om den klarar min självpålagda hype?
Biljard
Har spelat för första gången i veckan och det var…okej. Fick till det ibland, men stundtals var det rena katastrofen. Lyckades nog glädja omgivningen (minus min lagkamrat) med mina usla stötar i alla fall…

Dåliga Saker Just Nu:

Bakfull på Tåg
X2000-gung with a twist.
Snömodd
Eller "guck" som den gode F2 så träffande kallar det… Den här äckelgråa smeten av ex-snö som förfular städer och fastnar på byxor och skor och aldrig går att ta bort.
Bussolyckan Utanför Arboga
Fruktansvärd historia. Riktigt, riktigt ryslig.
För Lite Sömn
Koma

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad var det för bild i samband med 30-årsfesten? Jag kan aldrig se några bilder på din blogg, när jag surfar på jobbdatorn...

Anonym sa...

Det är alltid kul att hamna på bloggen, och vara ansvarig för någons utökade ordförråd :)
/F2