26 september 2005

TV-recension: "Desperate Housewives - 2.01 Next"

Detta hände i slutet av förra säsongen:
Mike fick veta att han var far till Zach och att Mary-Alice hade mördat Dana. Han åkte hem för att berätta för Susan – som samtidigt befanns sig under pistolhot från just Zach. John berättade för Carlos att Gabrielle varit otrogen mot honom och att barnet kunde vara hans…något som ledde till att Carlos fick ett utbrott i rätten och ett längre fängelsestraff. Tom sa upp sig från sitt jobb (efter att ha förstått att Lynette motverkat hans befodran) för att bli hemma pappa och tvingade Lynette att ge sig ut på arbetsmarknaden igen. Bree blev änka eftersom Rex dog till följd av Apotekare-George förgiftning. Dessutom flyttade mor och son Applewhite in på Wisteria Lane.

Handling i premiäravsnittet:
Mike kommer hem och hittar Susan och Zach med dragen pistol. Tumult uppstår (men det enda som skadas är whiskeyflaskan hos en alkoholiserad granne) där Susan ramlar och Zach flyr. På sjukhuset förhörs Susan av polisen, men Jenna inser snabbt att Mike inte är så sugen på att polisanmäla Zach (utan skyller på Susan). När det så småningom kommer fram att Mike är Zachs far inser Susan att hon inte kan flytta ihop med Mike…och de gör slut ännu en gång.
Gabrielle kastar ut John som vill flytta in till henne för att ta hand om henne och deras barn. Istället försöker hon försonas med Carlos i fängelset – bland annat genom att förfalska ett faderskapstest så han tror han är far till barnet.
Lynette söker ett nytt jobb under premisserna att hennes barn inte kommer inverka på hennes arbetsliv. Detta håller på att fallera redan under intervjun med företagets chef, då hon blivit tvungen att plocka med sin dotter eftersom Tom fått ryggskott. Hon löser det dock genom ett lysande exempel på multi-tasking.
Bree försöker handskas med Rex död och anordna hans begravning. Det finns dock ingen tid att sörja eller bryta ihop då Rex mamma Phyllis anländer och gör allt för att göra Brees liv surt (påpeka att Rex lyckligaste tid var innan han gifte sig osv). Efter att först försökt stänga ute sin svärmor från sin mans begravning, får Bree ge efter. Hon kan dock inte tolerera att Phyllis i smyg iklätt Rex en hiskelig orange skolslips att begravas i…och Bree löser detta under begravningen på sitt egna lilla sätt…
Slutligen får vi en liten inblick i de nya grannarna Betty och Matthews liv… Matthew påstår för Danielle att hans far också dött…något man kan misstänka inte är sant…för någon är instängd i familjen Appelwhites källare!

Recension:
Precis som med "Lost" så osar det själförtroende om premiäravsnittet ("Vi är väldens största tv-serie just nu…se vad vi kan och har!") och de tar väl vara på alla trådar som de la ut i slutet av förra säsongen - plus drar igång några nya plotlines…speciellt snubben/maken/pappan i Appelwhites källare. Lysande! …och väldigt Wisteria Lane.
Det är definitivt Bree’s/Marcia’s avsnitt rakt igenom. Väldigt smart att lägga till en bitchig svärmor som Bree kan ha som bollplank. Kan bli väldigt kul. Lynette verkar bli grymt mycket mer intressant som arbetande kvinna än som mamma, och Felicia får äntligen visa varför det var hon som rodde hem Emmyn…hon är helt enkelt i en egen division som skådespelerska i serien. Att Jesse Metcalfe listas som gästskådespelare numera borgar för att Gabrielle kanske kan få lite annat att göra än att ligga med trädgårdsmästaren denna säsongen…och inte mig emot. Ska bli kul att se hur hon klarar att vara gravid. Tristast är (som vanligt) däremot Susan. Hennes plotline är alltså att göra slut med Mike IGEN? Och så att snubbla såklart… Det känns som om Teri får hoppas på lite mera matnyttigt från manusförfattarna om inte vi tittare ska tröttna helt på hennes rollfigur… Mike kan däremot bli intressant som plötsligt påkommen pappa.
Alldeles förlite Edie (och bög-plot) för ett toppbetyg…man vill ju dessutom spara på krutet inför kommande avsnitt. Men helt klart godkänt – och framförallt är man glad att de är tillbaka…bara det höjer betyget ett snäpp från sex till sju!

Favoritcitat:
Carlos: We’re not very nice people are we?
Gabrielle: No we’re not. But look at the bright side…we’re still rich!


Betyg: 7 TV-pirater av 10 möjliga
.

Inga kommentarer: